Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Χένρι Κίσινγκερ . . .

Ντερ Σπίγκελ (DS): Δρ. Κίσινγκερ (Kissinger), ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών εκφράσατε την υποστήριξή σας στον γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν (John McCain), ο οποίος δηλώνει πως είναι έτοιμος να μείνει στο Ιράκ για άλλα 100 χρόνια. Είστε σίγουρος πως είναι ο καταλληλότερος για την προεδρία;

Χένρι Κίσινγκερ (HK): Ο Τζον κι εγώ είμαστε φίλοι επί τριάντα χρόνια. Τον εμπιστεύομαι πολύ.

DS: Η πλειοψηφία των Αμερικανών θα ήθελαν να δουν σύντομα τις δυνάμεις μας να αποχωρούν από το Ιράκ, ακόμα και από το Αφγανιστάν. Ο Μακ Κέιν όμως έχει για σύνθημά του το «δεν παραδιδόμαστε».

ΗK: Προσπαθεί να καταστήσει σαφή τη διάκριση μεταξύ της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεών μας σε μία χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο και της παρουσίας των ενόπλων μας δυνάμεων σε μία συμμαχική χώρα, όπως π.χ. στη Γερμανία μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είπε πως θα μείνει στο Ιράκ για να πολεμήσει. Προσπαθούσε να πει ακριβώς το αντίθετο.

DS: Οι Δημοκρατικοί υπόσχονται ταχεία αποχώρηση... Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό;

HK: Το ζήτημα είναι: θα αποτελέσει η αποχώρηση των δυνάμεών μας μέρος μιας πολιτικής συμφωνίας, ή αν θα αποχωρήσουμε επειδή η Αμερική εξαντλήθηκε από τον πόλεμο. Στη δεύτερη περίπτωση, οι επιπτώσεις της αποχώρησής μας θα είναι καταστροφικές.

DS: Θεωρείτε πως στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμη έξαρσης της βίας;

HK: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει φοβερή σφαγή. Το ριζοσπαστικό ισλάμ δεν πρόκειται να αδρανοποιηθεί μετά την αποχώρησή μας. Η βιαστική μας αποχώρηση θα στείλει σε ολόκληρη την περιοχή το μήνυμα πως οι δυτικοί είναι ανίσχυροι.

Η χαμάς, η χεζμπολά και η αλ-κάιντα θα αυξήσουν την επιρροή τους, ενώ θα μειωθεί η δυνατότητα των δυτικών δυνάμεων να επηρεάζουν τα γεγονότα. Αυτό θα μπορούσε να έχει φοβερές επιπτώσεις σε χώρες με πολυπληθείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως την Ινδία, την Ινδονησία και πολλές περιοχές της Ευρώπης.

DS: Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν το βλέπουν έτσι...

ΗK: Υπάρχουν Ευρωπαίοι που δε θέλουν να δουν πως εδώ δε μιλάμε για ένα αμερικανικό πρόβλημα. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα πλήξουν την Ευρώπη -τουλάχιστο εξίσου σοβαρά όσο την Αμερική.

DS: Μα τι δεν κατανοούν οι Ευρωπαίοι; Το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο δε βλέπουν πως ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αφορά ολόκληρη τη δύση;

ΗK: Ο όρος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δε μου αρέσει, γιατί η τρομοκρατία είναι μέθοδος, όχι πολιτικό κίνημα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο κατά του ριζοσπαστικού ισλάμ, που επιχειρεί να ανατρέψει τα νεωτερικά στοιχεία του ισλαμικού κόσμου και προκαλεί ανοικτά τα κοσμικά χαρακτηριστικά των δυτικών κοινωνιών. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία δύσκολη περίοδο στην ιστορία της Ευρώπης.

DS: Γιατί δύσκολη;

HK: Η ευρωπαϊκή ιστορία διαμορφώθηκε από κράτη-έθνη, που αναπτύσσονταν επί αιώνες. Για τους Ευρωπαίους δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα για το αν το κράτος δικαιούνταν να τους ζητήσει θυσίες ή για το ότι οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην επιταγή αυτή.

Τώρα όμως η δομή του κράτους-έθνους στην Ευρώπη έχει αποδυναμωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, και κανείς δε νομιμοποιείται να ζητήσει θυσίες από τους πολίτες.

DS: Εδώ και τριάντα χρόνια, είχατε ζητήσει έναν πολιτικό εκπρόσωπο για ολόκληρη την Ευρώπη...

ΗΚ: ... πράγμα που συνέβη. Το πρόβλημα σήμερα είναι πως, παραχωρώντας ένα τμήμα της κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τα κράτη-έθνη θυσίασαν επίσης ένα μέρος της δυνατότητάς τους να σχεδιάζουν το μέλλον τους. Το μέλλον τους βρίσκεται πια στα χέρια της ΕΕ, που όμως δεν έχει ακόμα ούτε το όραμα, ούτε τη νομιμοποίηση που συνήθιζαν να έχουν τα κράτη-έθνη. Μοιάζει λοιπόν να υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης

.

DS: Τι περιμένετε από τους Ευρωπαίους ηγέτες; Θα έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά της η 'Αγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) και να ζητήσει από τους Γερμανούς να κάνουν θυσίες στο βωμό του πολέμου κατά της τρομοκρατίας;

HK: Φοβάμαι πως η 'Αγκελα Μέρκελ, όπως όλοι οι ηγέτες, υποχρεούται να σκεφτεί και την επανεκλογή της. Την εκτιμώ πολύ. Και δε γνωρίζω πολλούς Ευρωπαίους που να μην παραδέχονται πως μία νίκη του ριζοσπαστικού ισλάμ στη Βαγδάτη, τη Βηρυτό ή τη Σαουδική Αραβία δε θα είχε βαριές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη δύση. Παρ' όλα αυτά δεν δείχνουν προθυμία να αγωνιστούν για να μη συμβεί αυτό.

DS: Ας πάρουμε το Αφγανιστάν, Χρειάζεται πράγματι το ΝΑΤΟ περισσότερες γερμανικές δυνάμεις στο νότο της χώρας;

HK: Νομίζω πως είναι ολοφάνερο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν επ' άπειρον να υπερασπίζονται ολομόναχες τα συμφέροντα ολόκληρης της δύσης.

Λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν: είτε η δύση δεν έχει στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μαχόμαστε. Είτε διακυβεύονται ζωτικά δυτικά συμφέροντα εκεί, και πρέπει να πολεμήσουμε. Πράγμα που σημαίνει πως ναι, χρειαζόμαστε στην περιοχή περισσότερα νατοϊκά και γερμανικά στρατεύματα. Αυτό που με δυσαρεστεί είναι πως μερικά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στέλνουν δυνάμεις αποκλειστικά σε περιοχές όπου δε διεξάγονται μάχες. Δε νομίζω πως μπορούμε να ανεχόμαστε αυτή τη νοοτροπία για πολύ ακόμα.

DS: Πολλοί Γερμανοί συμφωνούν πως θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους τρομοκράτες, αλλά πως αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι Γερμανοί, εν πολλοίς λόγω της ιστορίας μας. Γνωρίζετε εκ του σύνεγγυς τη γερμανική ιστορία -η οικογένειά σας εγκατέλειψε τη Γερμανία όταν ήσαστε σχεδόν 15 ετών. Δε δικαιούται να επικαλείται η Γερμανία την ιστορία της;

HK: Κατανοώ το επιχείρημα, μα δεν το αποδέχομαι. Μακροπρόθεσμα δεν είναι δυνατό να έχουμε ένα ΝΑΤΟ δύο ταχυτήτων, από τη μια τα κράτη-μέλη που είναι πρόθυμα να συμπολεμήσουμε και τα άλλα, που φιλοδοξούν να είναι σύμμαχοι «α λα καρτ».

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

DS: Νομίζετε πως είναι δυνατό να πειστούν οι Γερμανοί να αλλάξουν γνώμη σε αυτά τα ζητήματα;

HK: Αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Αν όμως η Γερμανία επιμείνει στη στάση της, θα ενταχθεί σε διαφορετική κατηγορία κρατών από τη Βρετανία, τη Γαλλία κι άλλους.

DS: Μήπως η απροθυμία της Γερμανίας και της Ευρώπης σε μεγαλύτερη στρατιωτική ανάμειξη στο Αφγανιστάν και το Ιράκ αντανακλά τη βαθιά τους δυσπιστία απέναντι στην Αμερική;

HK: Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε μια νέα αμερικανική κυβέρνηση, Και θα δούμε τότε σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση Μπους (Bush) ήταν πράγματι η αιτία, ή μόνο το άλλοθι των ατλαντικών διαφωνιών. Σήμερα, πολλοί Ευρωπαίοι κρύβονται πίσω από την αντιπάθεια στην κυβέρνηση Μπους, που έκανε πράγματι πολλά λάθη στην αρχή της θητείας της.

DS: Ποια ήταν τα μεγαλύτερα λάθη της;

ΗK: Που πήγε στο Ιράκ χωρίς επαρκείς δυνάμεις, που διέλυσε τον ιρακινό στρατό, που χειρίστηκε άτσαλα στην αρχή τις σχέσεις της με τους συμμάχους (που είναι αλήθεια πως δε διακρίθηκαν για τη νομιμοφροσύνη τους).

Πιστεύω όμως πως ο Τζορτζ Μπους κατανόησε σωστά τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, την απειλή του ριζοσπαστικού ισλάμ, και πως έδωσε τη μάχη με μεγάλη μαχητικότητα. Η ιστορία θα του το αναγνωρίσει αυτό.

DS: Σε 50 χρόνια, οι ιστορικοί θα είναι επιεικέστεροι με τον απολογισμό του έργου του;

HK: Αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα.

DS: Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ζητήσει πιο ενεργή ανάμειξη των Ευρωπαίων;

HK: Η νέα αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα υποχρεωθεί να πει πως δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς μεγαλύτερη υποστήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων. Πράγμα εξάλλου που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για την αποχώρηση των Αμερικανών. Αν και πιστεύω πως ο Μακ Κέιν δε θα το έκανε αυτό.

DS: Ο Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama) δήλωσε επίσης πως ο σημαντικός πόλεμος που οφείλουν να κερδίσουν οι ΗΠΑ διεξάγεται στο Πακιστάν. Συμφωνείτε;

HK: Πάντα μπορείς να λες πως ο σημαντικός πόλεμος είναι κάποιος άλλος από αυτόν που διεξάγεται σήμερα. Τι θα πει όμως «να κερδίσουμε στη σύγκρουση που διεξάγεται στο Πακιστάν»; Πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική ισχύ για να ελέγξουμε τις συνοριακές περιοχές του Πακιστάν και να εκστρατεύσουμε σε μία περιοχή που οι Βρετανοί απέτυχαν να ειρηνεύσουν μετά από 100 χρόνια αποικιοκρατίας; Πως θα έπρεπε να επέμβουμε στρατιωτικά για να αποτρέψουμε την κατάληψη της εξουσίας από ακραία θρησκόληπτα στοιχεία; Πως θα πρέπει να αποτρέψουμε τον κατακερματισμό του πακιστανικού κράτους στις τρεις ή τέσσερις βασικές του εθνότητες; Δε νομίζω πως έχουμε την ισχύ να το κάνουμε αυτά.

DS: Τι θα λέγατε να πιέζαμε για την ανάληψη περισσότερων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της αλ-κάιντα στις μεθόριο με το Αφγανιστάν;

HK: Το κοινό που αρέσκεται σε αυτές τις συζητήσεις μοιάζει να πιστεύει πως υπάρχει ένας τρόπος να ανατρέψεις την πακιστανική κυβέρνηση και πως μια νέα, δημοκρατική κυβέρνηση εκεί θα εκστράτευε εναντίον των φυλών της μεθορίου. Στο ορατό τουλάχιστο μέλλον, πρόκειται για αυταπάτες.

DS: Τι θα συμβουλεύατε για τον καλύτερο χειρισμό της περιοχής και του ριζοσπαστικού ισλάμ;

HK: Δεν μπορείτε να προσπαθείτε να ανατρέψετε τις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας στο όνομα της δημοκρατίας και ταυτόχρονα να θέλετε να πολεμήσετε το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Ο εκδημοκρατισμός της περιοχής και ο πόλεμος κατά του ριζοσπαστικού ισλάμ ανήκουν σε διαφορετικούς ιστορικούς χρόνους.

DS: Μήπως ήρθε η ώρα για μια συνολική επαναξιολόγηση των αμερικανικών στρατηγικών συμφερόντων; Έχετε εμπειρία σε αυτά... Τη δεκαετία του 1970 ο Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) κι εσείς καταπλήξατε τον κόσμο πηγαίνοντας στην Κίνα και «βρίσκοντάς τα» με τον κομμουνιστή δικτάτορα Μάο (Mao).

ΗK: Ξέρετε, δεν ξυπνήσαμε ένα ωραίο πρωί και σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραία ιδέα να πηγαίναμε να τα πούμε με τον Μάο. Ο Νίξον κι εγώ θεωρούσαμε αμφότεροι πως ήταν αναγκαίο να ενταχθεί η Κίνα στο διεθνές σύστημα. Προσπαθούσαμε να συνδέσουμε τα αντικειμενικά δεδομένα με τις ηθικές μας στοχεύσεις. Κι η αντικειμενική πραγματικότητα είχε αλλάξει με τις σινο-σοβιετικές εντάσεις -και τη συνεπακόλουθη δέσμευση του Πεκίνου υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης.

DS: Οι καιροί μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά οι ηθικές επιταγές εξακολουθούν να υφίστανται. Θα έπρεπε μήπως ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος να πετάξει στην Τεχεράνη και να συναντηθεί με τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (Mahmoud Ahmadinejad);

ΗK: Μερικοί πιστεύουν πως ο διάλογος αρκεί για να μειωθούν οι εντάσεις. Εγώ αντιθέτως θεωρώ πως οι διαπραγματεύσεις αξίζουν τον κόπο μόνο εφόσον έπονται αλλαγών στην αντικειμενική πραγματικότητα.

Το βασικό πρόβλημα με το Ιράν είναι αν θεωρεί εαυτόν κράτος ή ιδεολογία. Αν το Ιράν φιλοδοξεί απλά να είναι ένα σεβαστό έθνος-κράτος της περιοχής, χωρίς να διεκδικεί θρησκευτικά ή αυτοκρατορικά πρωτεία, τότε ίσως να μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιου είδους συνεννόηση. Αυτό όμως δε θα συμβεί εφόσον το Ιράν θεωρεί πως βρίσκεται ενώπιον μιας χρυσής ευκαιρίας να αναβιώσει το μεγαλείο της περσικής αυτοκρατορίας.

DS: Και για να φτάσουν στο σωστό συμπέρασμα, οι Ιρανοί χρειάζεται να νιώσουν την πίεση των δυτικών;

HK: Χρειαζόμαστε ένα μείγμα πιέσεων και κινήτρων. Όμως δεν υπάρχουν ανώδυνες κυρώσεις.

DS: Αυτό ακούγεται σαν το παλιό παιχνίδι του καρότου και του μαστιγίου. Πιστεύετε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να συναντηθεί με τους Ιρανούς ηγέτες μόνο μετά την εφαρμογή «επώδυνων κυρώσεων»;

HK: Ποτέ δεν ξεκινάς έτσι. Ο Νίξον συναντήθηκε με το Μάο τρία χρόνια αφού είχαν αποκαταστήσει τη μεταξύ τους επικοινωνία. Θεωρώ πως το ζήτημα της συνάντησης με έναν Ιρανό ηγέτη θα πρέπει να εξεταστεί στο τέλος της διαδικασίας προσέγγισης, όχι στο ξεκίνημά της.

DS: Ας γυρίσουμε στο ζήτημα της υστεροφημίας. Πιστεύετε πως οι ιστορικοί θα κοιτάξουν μια μέρα τα σημερινά γεγονότα και θα συμπεράνουν πως η περιπέτεια στο Ιράκ εμπόδισε τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με άλλες μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπιζαν, όπως π.χ. την ξαφνική άνοδο της Κίνας και της Ινδίας; Μήπως τελικά η υπερδύναμη δεν είναι παραφορτωμένη, αλλά αποπροσανατολισμένη;

ΗK: Νομίζω πως αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα τρεις προκλήσεις:

  • την εξαφάνιση του κράτους-έθνους·
  • την ανάδυση της Κίνας και της Ινδίας·
  • την εμφάνιση προβλημάτων που δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν μονομερώς από κανένα, όπως π.χ. το ενεργειακό ή το περιβάλλον.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με ένα μόνο από αυτά τα ζητήματα· θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουμε και τα τρία ταυτόχρονα, αλλιώς δε θα λύσουμε κανένα.

Η άνοδος της Ασίας είναι κοσμοϊστορικό γεγονός. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να αναβάλουμε την αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων, όπως π.χ. την αντιμετώπιση του ριζοσπαστικού ισλάμ.

DS: Η Κίνα είναι περισσότερο σύμμαχος ή αντίπαλος;

HK: Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κίνα ως εν δυνάμει εταίρο μας. Να χρησιμοποιήσουμε όλη μας την εφευρετικότητα για να δημιουργήσουμε ένα διεθνές σύστημα στο οποίο να συμμετέχουν οι μεγάλες ασιατικές δυνάμεις -που δεν είναι κράτη-έθνη με την ευρωπαϊκή έννοια, αλλά μάλλον μεγάλες πολυπολιτισμικές ενότητες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

DS: Το γεγονός πως «ελεγχόμενες δημοκρατίες» του τύπου της Ρωσίας ή της Κίνας μοιάζουν πιο αποτελεσματικές οικονομικά, υπονομεύει ή όχι την ελκυστικότητα των δημοκρατιών δυτικού τύπου; Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο μοντέλο, που προσελκύει τη νεολαία του αναπτυσσόμενου κόσμου;

HK: Το πρόβλημα με τις «ελεγχόμενες δημοκρατίες» είναι πως συναντούν μεγάλες δυσκολίες στο να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διαδοχής και της πλήρους αξιοποίησης όλων των ταλέντων τους.

Η Κίνα έχει καταφέρει να λύσει σχετικά καλύτερα αυτά τα προβλήματα, σε σχέση με άλλα μη-δημοκρατικά καθεστώτα. Θεωρώ πως το δημοκρατικό σύστημα είναι καλύτερο και πιο κατάλληλο να αντιμετωπίσει το μέλλον, αλλά αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών παίζουν μεγάλο ρόλο.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΧΩΡΟΣ


Εδώ θα ξεδιπλώσω μερικές σκέψεις μου ελεύθερα , χωρίς να δίνω σε κάποιο αφεντικό ιδιοκτήτη καμιά αναφορά, σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ανάρτησης .Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε ποινική πράξη . Αν είναι ποτέ δυνατόν κάποιοι να αναφέρουν και να μπερδεύουν την έκφραση της ελευθερίας (στο internet) με τέτοιου είδους πράγματα , κάποιας ποινικής δηλαδή εκτροπής !
Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να μην είναι σε θέση να το ξεχωρίσει ;
Τα blogs ως έκφραση απόλυτης ελευθερίας των μελών του θα πρέπει να λαμβάνεται ως εργαλείο πολιτισμού . Μπορεί να εκφραστεί ο οποιοσδήποτε εκφράζοντας οτιδήποτε και χωρίς κανένα όριο διότι και πάλι τα ίδια τα μέλη που θα επισκεφτούν τον συγκεκριμένο ιστοτόπο έχουν την δυνατότητα και την ωριμότητα να πετάξουν έξω συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με τον πολιτισμό . Η Ελευθερία της άποψης είναι απεριόριστη , "χαοτική" ! Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σε αυτό ακριβώς, να βάλει τον οποιονδήποτε φραγμό .

ΕΓΩ . . .


. . . Όταν παραμιλάω έχω το βίτσιο να κάθομαι και να το δημοσιεύω. Αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς !



Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΦΑΣΟΥΛΙΑ !

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς τους έχει πιάσει με το διαδίκτυο μια υπόθεση άλλωστε "χαμένη" από χέρι. Καυλώσαμε τώρα ! Να τα βάλουμε με ένα χώρο που θα λέγαμε ότι απεικονίζει την απόλυτη ελευθερία και έτσι πρέπει να μείνει . Αν είναι δυνατό να λέγονται τέτοιες γελοιότητες , του στυλ . . . με τα νομοθετικά πλαίσια . Καλύτερα να βάλουν κανένα νομοθετικό πλαίσιο στο κώλο τους για να τον συγκρατήσουν , για να μην καυλώνει ανεξέλεγκτα , παρά να τσαμπουνάνε αυτές τις απίθανες "τσιμεντόλιθο"- κοτσάνες τους !
Από ποιους κινδυνεύει η εξουσία ρε ; Από μια αίσθηση , της ελευθερίας !
Όποιος είναι ελεύθερος και το μεταδίδει και στους άλλους , αυτός είναι επικίνδυνος για τους λοξά τους της εξουσίας ; Καλά , μιλάμε για μεγάλη παράνοια . Πάντα κάτι τους απειλεί , τι φρίκη !!! Δεν καταλαβαίνουν ότι η ελευθερία είναι η καλύτερη παρέα , είναι ο καλύτερος φίλος . Άσε που μπορείς να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη !
Σήμερα η εξουσία ακολουθεί περίεργα μονοπάτια . Γνωρίζουν ότι τους έχουμε πολύ για τα αχαμνά μας και λένε : "Έτσι είσαστε ρε ; Τώρα κι εμείς θα σας γαμήσουμε" , φτιάχνοντας κάτι που μοιάζει με φαύλο κύκλο . Οι καλύτεροι βέβαια έχουν φύγει μπροστά αφήνοντας τους άλλους να ακολουθούν . Και οι καλύτεροι είναι και από τις δύο πλευρές ή καλύτερα από όλες τις κοινωνικές τάξεις . Οι ανοιχτόμυαλοι άλλωστε δεν γνωρίζουν τέτοια εμπόδια . Στη χώρα μας όμως ζούμε μια πολύ βρώμικη κατάσταση . Κάποιοι είναι βάρος σε κάποιους άλλους και αυτό δεν είναι καθόλου εντάξει ! Το γαϊδούρι πόσο νομίζεις ότι μπορείς να το φορτώσεις ακόμη ; Θα σε πετάξει κάτω κι εσένα βρε παλιέ μαλάκα !
Αλλά μέχρι εκεί φτάνει η γκούρλα τους ! Είναι περιορισμένης ευθύνης άνθρωποι , ίσως !

Θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που να είναι δημοσιευμένα όλα τα ονόματα των ηλιθίων και των ανόητων που έχουν μπει , με κάθε τρόπο , στη ζωή μας ; Σίγουρα ναι ! Αφού αυτοί μπαίνουν από την τηλεόραση (Αυτό το σκατάδικο) , εμείς θα τους ξεμπροστιάζουμε απ' το διαδίκτυο .









Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΠΕΡΙ BLOGS


1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ


Δια της συνεχούς επαναλήψεως ότι κάποτε θα έρθει ένας Μεσσίας να σώσει τον κόσμο, ερεθίστηκε η λαϊκή φαντασία, οι πιό τολμηροί ήθελαν να ενσαρκώσουν την προφητεία, και έτσι στα αρχαία χρόνια εμφανίστηκαν όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες Μεσσίες.

Και δεν σταμάτησαν στην προφητεία του Μεσσία. Η αγαπημένη φόρμουλα των ναζωραίων είναι η προφητεία περί δήθεν επερχόμενης καταστροφής του Κόσμου. Σήμερα αυτή η αυτοεκπληρουμένη προφητεία δεν ασκεί μεγάλη επιρροή στα πλήθη. Αλλά στον Μεσαίωνα, όποτε άρχιζε μία τέτοια προπαγάνδα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έφευγαν στα βουνά, ολόκληρες πόλεις άδειασαν, άρχιζαν ομαδικές μετάνοιες, και όλο αυτό το παραλήρημα, κατέληγε να μοιάζει με καταστροφή του Κόσμου. Αν μάλιστα ενέσκηπτε και κάποιος λοιμός στις πόλεις, αυτό εθεωρείτο απόδειξη της προφητείας. Αν η προφητεία δεν είχε τα ποθούμενα αποτελέσματα, οι ναζωραίοι μετέθεταν χρονικώς την αρχική ημερομηνία καταστροφής του Κόσμου, και ο κύκλος εξαπατήσεως ξανάρχιζε από την αρχή.

Αλλά η πιό αγαπημένη τους αυτοεκπληρουμένη προφητεία είναι αυτή περί δήθεν «Δευτέρας Παρουσίας». Ο Φρειδερίκος Νίτσε είχε αναλύσει αυτή την προπαγανδιστική τεχνική λέγων ότι δια της επαναλήψεως οι ναζωραίοι δημιουργούν ένα όχημα-πρότυπο, πάνω στο οποίο όλο και κάποιος τρελός θα ανεβεί και θα αυτο-αποκληθεί Μεσσίας. Αν μάλιστα σφάξει μερικά εκατομμύρια αλλοθρήσκων και επικρατήσει η αίρεση, αυτοεκπληρώνεται η προφητεία περί «Δευτέρας Παρουσίας» του Τζεσουά.

Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί αναλυτές που υπεστήριξαν ότι αυτά που έγραψε ο Σαμουήλ Χάντιγκτον στο βιβλίο του περί «Συγκρούσεως Πολιτισμών», δεν ήταν τίποτε άλλο από ενδόμυχοι πόθοι αμερικανικών ιμπεριαλιστικών κύκλων, που ήθελαν να κατασκευάσουν έναν εχθρό μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Και ότι η αρχική πρόβλεψη περί συγκρούσεως Ισλάμ-Δύσεως δεν ήταν τίποτε άλλο από αυτοεκπληρουμένη προφητεία.

Δηλαδή πρώτα κατασκευάστηκε ο εχθρός, μετά έγινε πρόβλεψη για σύγκρουση με τον εχθρό, μετά κατεβλήθησαν προσπάθειες ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, και μετά την 11η Σεπτεμβρίου «2001» ο Αμερικανικός λαός θεώρησε ότι η «προφητεία» του Χάντιγκτον επαληθεύτηκε. Ενώ στην ουσία αυτοεκπληρώθηκε.

Ο νόμος της αυτοεκπληρουμένης προφητείας λέει ότι δημιουργούμε προσδοκίες για κάποιο άτομο. Ύστερα του συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Η συμπεριφορά μας προκαλεί στο άτομο αντιδράσεις σύμφωνες προς τις προσδοκίες μας. Έτσι «ανακαλύπτουμε» ότι η αρχική μας πρόβλεψη βγήκε αληθινή. Πρόκειται για κλειστό κύκλωμα. Στην ουσία το άτομο ρύθμισε την συμπεριφορά του για να ταιριάξει με τις προσδοκίες μας. Αν δεν τον ενημερώναμε για τις προσδοκίες μας, θα αντιδρούσε διαφορετικώς.

Ένα κλασσικό παράδειγμα αυτοεκπληρουμένης προφητείας από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι όταν πηγαίνουμε προκατειλημμένοι σε ένα εστιατόριο, και πιστεύουμε ότι δεν θα μας εξυπηρετήσουν καλώς. Όταν έρχεται ο υπάλληλος να πάρει παραγγελία, του στέλνουμε αρνητικά σήματα με την γλώσσα του σώματος, που κάνουν τον υπάλληλο να μας αντιπαθήσει. Έτσι καθυστερεί ή δεν μας περιποιείται όπως πρέπει, ενώ δεν ήταν αυτή η αρχική του πρόθεση. Μόνοι μας αυτοεκπληρώσαμε την πρόβλεψη ότι δεν μας εξυπηρετήσουν καλώς στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Οι πιό έμπειροι πωλητές προϊόντων ξέρουν καλώς τις αρχές της αυτοεκπληρουμένης προφητείας, στην παγίδα της οποίας πέφτουν οι άπειροι πωλητές. Ο άπειρος πωλητής για κάποιο λόγο πιστεύει ότι αν επισκεφθεί μία περιοχή για να πωλήσει τα προϊόντα του, δεν θα επιτύχει. Δεν βασίζεται σε στατιστικές αναλύσεις, αλλά σε φήμες συναδέλφων, σε δύο-τρεις αποτυχημένες κρούσεις που έκανε στο παρελθόν, και στο ό,τι δεν πιστεύει στην αξία του προϊόντος του. Έτσι πηγαίνει προκατειλημμένος ότι δεν θα πωλήσει. Επισκέπτεται τους υποψηφίους πελάτες, τους μεταδίδει τον αρνητισμό του με μη-λεκτικά σήματα από το σώμα του, και φυσικά αποτυγχάνει. Αυτοεκπλήρωσε την δική του προφητεία ότι θα αποτύχει στις πωλήσεις. Και απέτυχε.

Το αντίθετο κάνει ο έμπειρος πωλητής. Αυθυποβάλλεται με το να λέει στον εαυτό του ότι θα κάνει καλές πωλήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Προβλέπει επιτυχίες. Προφητεύει θριάμβους. Και φυσικά όταν έρθει η στιγμή της πωλήσεως η γλώσσα του σώματος ξεχειλίζει από θετική ενέργεια. Ακόμη και ο πιό δύστροπος και αρνητικός πελάτης διαισθάνεται την θετική ενέργεια, και αγοράζει το προϊόν. Ο έμπειρος πωλητής αυτοεκπλήρωσε την δική του προφητεία, και επέτυχε.

Έχουν γίνει πειράματα κοινωνικής ψυχολογίας σε σχολεία όπου λέγεται σε δύο τυχαίους δασκάλους ότι θα αναλάβουν από μία τάξη μαθητών. Στον έναν λένε ότι του δίνουν μία τάξη μαθητών με πολύ έξυπνα παιδιά, και στον άλλον ότι του δίνουν μία τάξη μαθητών με νωθρά και αργόστροφα παιδιά. Οι επικεφαλής του πειράματος με πλάγιο τρόπο μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και στους μαθητές, οι οποίοι φυσικά έχουν επιλεγεί εξ αρχής και στις δύο τάξεις να είναι ίσης αποδοτικότητος και νοημοσύνης.

Εν τούτοις μετά την γνωστοποίηση σε δασκάλους και μαθητές των προσδοκιών, ότι δηλαδή η μία τάξη μαθητών είναι καλύτερη από την άλλη, οι μαθητές της προεπιλεχθείσης «καλής» τάξεως αποδίδουν πάνω από τις δυνάμεις τους, και οι μαθητές της προεπιλεχθείσης «κακής» τάξεως αποδίδουν κάτω από τις δυνάμεις τους.

Δηλαδή οι προσδοκίες των ερευνητών επηρέασαν την συμπεριφορά δασκάλων και μαθητών ώστε επαλήθευσαν τις προσδοκίες τους, οι οποίες στηρίχθηκαν εξ αρχής σε ψευδείς πληροφορίες.

Η πολιτική είναι γεμάτη από αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Η σημερινή χριστιανική κυβέρνηση, όπως και η προηγουμένη, παρουσιάζει τις επιθυμίες της ως πραγματικότητα. Για παράδειγμα κατασκευάζουν πληρωμένες δημοσκοπήσεις με «καταλληλότερους πρωθυπουργούς», με «πλειοψηφίες πολιτών που επικροτούν τα οικονομικά μέτρα», και με προβλέψεις τύπου «το κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις με πέντε μονάδες».

Στόχος είναι να θεωρήσουν οι ψηφοφόροι ως πραγματικότητα τις επιθυμίες του προπαγανδιστικού επιτελείου της χριστιανικής κυβερνήσεως. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών να ψηφίσουν τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό». Αν γίνει αυτό, θα παρουσιαστούν τα παπαγαλάκια της χριστιανικής κυβερνήσεως να πανηγυρίσουν για την (αυτο)εκπλήρωση της προφητείας(διάβαζε δημοσκοπήσεως) περί «καταλληλότερου πρωθυπουργού».

Ας θυμόμαστε ότι η αυτοεκπλήρωση της προφητείας συμβαίνει ασχέτως της αληθείας ή του ψεύδους που εμπεριείχε η προφητεία. Αν δημιουργήσουμε προσδοκίες, και τις διαδώσουμε στα πλήθη, τα πλήθη θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθεύσουν τις προσδοκίες μας.

Αυτό το κοινωνιολογικό δόγμα πρέπει να το δουν θετικώς οι Έλληνες. Να συνειδητοποιήσουν την τρομακτική δύναμη που εμπεριέχει η αυτοεκπληρουμένη προφητεία ως προπαγανδιστικό όπλο στον Ιερό Πόλεμο του Ελληνισμού. Αρκετοί Έλληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά των εχθρών του Ελληνισμού, με την διάδοση προσδοκιών, φημών, προφητειών, δημοσκοπήσεων, προβλέψεων, που θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά του εχθρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθεύσει τις Ελληνικές προφητείες.

Αλλά αυτό ακριβώς κάνουν οι εχθροί εναντίον μας. Προβλέπουν ότι οι Έλληνες θα καταστούν μειονότητα στην Πατρίδα τους. Αυτού του είδους οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί ειδικώς για να υποβάλλουν στους Έλληνες συμπεριφορές που θα οδηγήσουν στο να καταστούν μειονότητα μέσα στην Ελλάδα. Δηλαδή οι εχθροί των Ελλήνων θέλουν οι ίδιοι οι Έλληνες να εκπληρώσουν την εχθρική προφητεία.

Αφού ξέρουμε πιά ότι οι συλλογικές προφητείες καθορίζουν την συμπεριφορά του πλήθους, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προβλέπουμε την συρρίκνωση των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων εχθρών του Ελληνισμού. Φυσικά δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα της εξοντώσεως των εχθρών μας. Πρώτα όμως πρέπει να γνωρίζουμε την βασική θεωρία.

Δεν έχει σημασία αν αυτή την στιγμή δεν έχουμε την υλική δύναμη να τους καταστρέψουμε. Ούτε έχει σημασία ότι αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή οι εχθροί αντί να συρρικνώνωνται, αυξάνονται. Αυτό που έχει σημασία είναι να ορίσουμε αυτή την επιθυμία ως πραγματική κατάσταση. Να την διαδώσουμε στις Ελληνικές και μη-Ελληνικές μάζες. Και μία ημέρα θα γίνει πραγματικότητα. Θα αυτοεκπληρωθεί η προφητεία μας επειδή η συμπεριφορά Ελλήνων και μη-Ελλήνων θα επηρεαστεί από την προπαγάνδα μας, και θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά τους κατά τέτοιο τρόπο που θα εκπληρώσει την προφητεία μας.

Το πρόβλημά μας είναι η ανίχνευση των αιτίων της παρακμής του Ελληνικού Πολιτισμού. Δύο κορυφαίοι μελετητές, ο Arnold Toynbee στο έργο του A study of history, και ο Oswald Spengler στο έργο του The decline of the West, δίνουν δύο διαφορετικές απαντήσεις. Ο Spengler μιλά με απαισιοδοξία για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια των πολιτισμών, και τους παραλληλίζει με έναν ζωντανό οργανισμό που κάποτε γερνά. Έτσι θεωρεί δεδομένο ότι ένας πολιτισμός θα καταστραφεί. Θεωρεί αναπόφευκτη την διάλυση λόγω εξωτερικών αιτίων. Ο Toynbee από την πλευρά του δίνει την σωστή, κατά την άποψή μας, απάντηση. Θεωρεί ότι τις περισσότερες φορές ένας πολιτισμός καταστρέφεται λόγω εσωτερικών αιτίων. Θεωρεί ότι οι πολιτισμοί δεν έχουν ημερομηνία λήξεως εκ των προτέρων.

Αυτό συμβαίνει και με τους Έλληνες στο ζήτημα της δημογραφικής τους συρρικνώσεως. Δεν είναι αναπόφευκτο και μη-αντιστρέψιμο γεγονός η μετατροπή τους σε μειονότητα μέσα στην Ελλάδα, όπως προσδοκούν οι ρατσιστές και οι μισέλληνες. Πρέπει και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αντιστρέφουμε τις «προβλέψεις» και τις «προφητείες» των εχθρών μας.

Στο ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως, αφού απαλλοτριώσουμε τους όρους οικογενειακή επανένωση, πρόσφυγες, μετανάστες, ανοικτά σύνορα, ελευθερία διακινήσεως προσώπων, τις κάνουμε να σημαίνουν το εντελώς αντίστροφο. Δηλαδή φυγή από την, και όχι εγκατάσταση στην Ελλάδα. Μετά ενισχύουμε τον μύθο με στοιχεία εσχατολογίας και αναποφεύκτου.

Δημιουργούμε αυτοεκπληρούμενες προφητείες, ότι στην Ελλάδα μέχρι το «2030» οι Έλληνες θα είναι 20 εκατομμύρια, και ότι οι αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες θα είναι 10 χιλιάδες.

Καθώς υποχρεώνουμε τους αλλοφύλους και αλλοθρήσκους να μεταναστεύσουν στην πατρίδα τους, επαναλαμβάνουμε ακούραστα ότι «ε και τί να κάνουμε τώρα, αφού έτσι είναι τα πράγματα, δεν θέλουν να τους κρατήσουμε εδώ, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα και να τους απαγορεύσουμε την έξοδο, δεν μπορούμε να γίνουμε χώρα-φρούριο, τώρα με την παγκοσμιοποίηση δεν γίνεται να μένουν σε έναν τόπο, αυτό σημαίνει νέα εποχή, έτσι είναι η διεθνής συγκυρία, αυτό μας επιβάλλουν οι κοινοτικές οδηγίες, έτσι δείχνουν όλες οι στατιστικές κλπ».

Μιλάμε με εσχατολογία, με κατηγορηματική διαβεβαίωση για το μέλλον, για το πεπρωμένο. Προβλέπουμε αναπόφευκτη έξοδο και μετανάστευση εκατομμυρίων αλλοφύλων και αλλοθρήσκων από την Ελλάδα. Προβάλλουμε στατιστικές που δείχνουν δημογραφική συρρίκνωση των μη-Ελλήνων. Προφητεύουμε δημογραφική έκρηξη των Ελλήνων.

Καθώς περνά ο καιρός και αλλάζει η συμπεριφορά Ελλήνων και μη-Ελλήνων, θα αποκτάμε όλο και περισσότερη δύναμη. Πρώτα ιδεολογική και ύστερα υλική δύναμη. Κάποια στιγμή θα απαγορευτούν οι εκτρώσεις και επιμειξίες στους Έλληνες, και θα επιβληθούν οι εκτρώσεις και οι επιμειξίες στους μη-Έλληνες. Και τότε τα ουρλιαχτά μας θα σχίσουν τους Ουρανούς, διότι (αυτο)εκπληρώθηκαν οι προφητείες...

Όταν οι Έλληνες ξαναμάθουν την τέχνη της κατασκευής ονείρων που γνώριζαν καλώς οι Αρχαίοι Πρόγονοι, όταν μάθουν να υποβάλλουν στους εχθρούς τους υποτιθέμενες καταστάσεις ως πραγματικές, τότε οι εχθροί των Ελλήνων θα συντονιστούν με το όραμα της δικής τους καταστροφής. Και θα το πραγματοποιήσουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΕΙΣ

Δευτέρα, Φεβρουάριος 25, 2008, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 12:02 πμ
Και ενω η υποθεση με το Press-gr
ειναι υπο πληρη εξελιξη...
οι προσπαθειες φιμωσης και λογοκρισιας του ΠΡΕΖΑ TV,
απο το ΛΑΟΣ,συνεχιζονται...
Μετα απο το επισημο forum της νεολαιας του ΛΑΟΣ,
στο οποιο τα μελη του καλουσαν
ολους τους φιλους του κομματος
να κανουν report το ΠΡΕΖΑ TV στη Google,
με το προσχημα οτι εχει ανθελληνικα κειμενα
και μοναδικο σκοπο τη διαγραφη του Blog...τη συνεχεια κανει
η Αγγελικη Λαμπρου,

μεσα απο το δικο της site,
η οποια ηταν υποψηφία
νομαρχιακή σύμβουλος το 2006,
με τον συνδυασμό του Μάκη Βορίδη
"Νομαρχιακός ορθόδοξος συναγερμός"
έχοντας την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.

Απο τη πλευρα του το ΛΑΟΣ,
δεν εχει παρει επισημη θεση,
για τις πραξεις και τις πρακτικες
των μελων του στο internet,
επιβραβευοντας με αυτο το τροπο,
τις "κινησεις" λογοκρισιας και φιμωσης,
που θελουν να επιβαλουν στις ελευθερες
και ανεξαρτητες φωνες του διαδικτυου.
Αυτα,ως αποδειξη για το τι σημαινει ακροδεξια
και το ποιες ειναι οι πρακτικες που ακολουθουν...

Το ΠΡΕΖΑ TV,παραμενει ακομη στον αερα...
Αν δειτε ομως καποια διαγραφη του Blog
σε ανυποπτο χρονικο σημειο...
να ξερετε ποιοι ειναι απο πισω...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2008

Σημ:Η Αγγελικη Λαμπρου ηταν αυτη που αρχισε την ολη εθνικιστικη προσπαθεια φιμωσης εναντιον του ΠΡΕΖΑ TV.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Η υποθεση του press-gr,ηταν μαλλον η αρχη του τελους,
για την ελευθεροτυπια των blogs στην Ελλαδα.

Με το προσχημα της προστασιας των πολιτων,
η Ελληνικη Κυβερνηση,
ετοιμαζει νομοθετικο πλαισιο,
με το οποιο τα blogs,
θα υπαγονται και θα δινουν αναφορα στο ΕΣΡ,
ενω παραλληλα,ολοι οι blooggers
θα ειναι υποχρεωμενοι
να γραφουν στη κεντρικη τους σελιδα,
το ονομα του βασικου διαχειριστη...


Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερει και ο Ε.Τ:
"Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα
θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν
στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει
στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs
προβλέψεις ανάλογες με αυτές
του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση
των διωκτικών αρχών
στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται
με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος
μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.


Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης
σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες
φωτογραφίες ή το audio και video υλικό
που αναρτάται σε κάποιο blog
δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν
στη δικαιοδοσία του.


ΟΙ ΕΛΛΗΝEΣ BLOGGERS
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ



O πρόεδρος των ΗΠΑ, Γούντροου Ουίλσον, συνιδρυτής της Κοινωνίας των Εθνών έλεγε μιλώντας στο Κογκρέσο
, στις 2 Απριλίου 1917, για την έγκριση της κήρυξης πολέμου κατά της Γερμανίας: «Δεν ευθύνονται εκείνοι (οι Γερμανοί) για την επιλογή της κυβέρνησής τους να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο. Την κίνηση αυτή ούτε την εγνώριζαν, ούτε την ενέκριναν εκ των προτέρων. Ηταν ένας πόλεμος που αποφασίστηκε, όπως συνέβαινε με τους πολέμους τις παλιές, δυσάρεστες εποχές, όταν οι ηγέτες δεν συμβουλεύονταν τους λαούς τους και οι πόλεμοι προκαλούνταν και διεξάγονταν για τα συμφέροντα δυναστειών ή μικρών ομάδων φιλόδοξων ανθρώπων, που ήταν συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν τους συνανθρώπους τους ως πιόνια και εργαλεία...».

'Ελληνες, θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
: Ο ακριβής αριθμός των ομογενών που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι σήμερα, αλλά σύμφωνα με ονόματα και στοιχεία που έχουν δοθεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σε άλλους φορείς έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα ελληνικής καταγωγής: Ιωάννα Αχλαδιώτη, Αναστάσιος Αλικάκος, Κατερίνα Μπαντίς, Παναγιώτης Μπρέναν, Πίτερ Χάνσον, Πίτερ Μούτος, Τζέιμς Παπαγεωργίου, Γιώργος Πάρις, Θεόδωρος Πιγκίς, Μιχάλης Ταρρού, Βασίλης Τσελεπής, Θωμάς Δαμασκηνός, Αντώνης Δήμας, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Λεωνίδας Χαλικιόπουλος, Βασίλειος Χαραμής, Γιάννης Κατσιματίδης, Ντανιέλα Κουσούλη, Γιώργος Μερκούρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Δάφνη Πουλέτσου, Στέφανος Πούλος, Μιχάλης Θεοδωρίδης και Προκόπιος Ζώης. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 22 μέχρι 35 xρονών. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών στους δίδυμους πύργους είναι 2.819.


Ζητούνται "Ελληνοαμερικανοί", γιά να "εκπαιδεύσουν" πράκτορες της "εταιρίας"
: «Η σταδιοδρομία αυτή, μπορεί να σας ανοίξει νέους δρόμους.... Zητούνται δάσκαλοι-εκπαιδευτές ξένης γλώσσας... Η γνώση της μητρικής γλώσσας απαραίτητη. Σημαντική η γνώση ιστορίας, εμπορίου, οικονομίας, πολιτικής της χώρας (σημ. σύντ.: εννοεί της Ελλάδας)... Τα προσόντα σας αυτά θα βοηθήσουν τους σπουδαστές να επικοινωνούν άνετα με τους ανθρώπους, εργαζόμενοι στο εξωτερικό. Ως αντάλλαγμα, θα έχεις ανταγωνιστικό μισθό κι επιδόματα προσλήψεων, όταν υποστηρίζεις τις προσπάθειες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να περάσουν μ' επιτυχία εξετάσεις ιατρικές και ψυχολογικές, τέστ αληθείας και διεξοδική έρευνα μητρώου. Πρέπει να περάσεις και τεστ άριστης γνώσης της μητρικής γλώσσας. Αμερικανική υπηκοότητα απαραίτητη... Γιά περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».
Με αυτή την απλή καταχώρηση, στ' αγγλικά, στην ημερήσια (συμφερόντων οικογένειας Μητσοτάκη) και μία εβδομαδιαία ελληνόφωνη εφημερίδα στη Νέα Υόρκη, 1-2 φορές τον μήνα, η "εταιρία" ζητά "συνεργάτες", φυσικά "Ελληνοαμερικανούς", με προσόντα. Εξυπακούεται -το τονίζει- ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες. Οι αποδοχές είναι πολύ καλές γιά τους κατάλληλους και όσοι, όσες "βρίσκουν" συνεργάτες θα έχουν και επίδομα. Γιατί Αμερικανοί πολίτες; Απλούστατα γιατί οι (τώρα) Αμερικανοί, ελληνικής καταγωγής, γνωστοί ως "Ελληνοαμερικανοί", όταν έγιναν υπήκοοι των ΗΠΑ, ορκίστηκαν, όχι μόνο να σέβονται και να προστατεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους της νέας πατρίδας τους, αλλά το σημαντικότερο, ορκίστηκαν, ν' "απαρνηθούν την χώρα από την οποία προέρχονται''!


'Εκθεση Διεθνούς Αμνηστίας: Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, διατυπώνει η Διεθνής Αμνηστία στην φετινή της έκθεση που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο. Επισημαίνεται η κράτηση χιλιάδων ανθρώπων χωρίς δίκη σε Γκουαντάναμο, Ιράκ και Αφγανιστάν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Λευκορωσία και Ουζμπεκιστάν. Η διεθνής οργάνωση αναφέρεται στην έκθεση της στις απαγωγές υπόπτων για τρομοκρατική δράση από μυστικές υπηρεσίες στο ευρωπαϊκό έδαφος και ζητά από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να λάβουν μέτρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. (Τι αναφέρει γιά την Ελλάδα)


X. Κίσσιγκερ: Μην αποκλειστεί η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, αν οι διπαραγματεύσεις αποτύχουν

Νοάμ Τσόμσκι, φιλόσοφος, καθηγητής του ΜΙΤ
: "Το 2004 η Ευρ. 'Ενωση και το Ιράν είχαν υπογράψει συμφωνία, η οποία υποχρέωνε το Ιράν να αναστείλει το πρόγραμμα απεμπλουτισμού ουρανίου και την ΕΕ να φροντίσει να εξαλείψει τον κίνδυνο επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ. Η ΕΕ εγκατέλειψε την υποχρέωσή της και έτσι αναγκάστηκε να κάνει το ίδιο και το Ιράν» (23 Μαίου 2006, Συνέδριο Φιλοσοφίας, Ηράκλειο Κρήτης)


"ΕΙΜΑΣΤΕ καραγκιόζηδες, δέσμιοι της διαπλοκής"
: Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δείπνο που παρατέθηκε στην ελληνική αποστολή, η οποία συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κατάρ, 2 Μαίου 06, είπε: «Είμαστε καραγκιόζηδες τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι δημοσιογράφοι και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου... Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή» και καταφέρθηκε εναντίον «μεγαλοδημοσιογράφων, μεγαλοδικηγόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών»

Θεόδ. Πάγκαλος, βουλευτής, πρ. υπουργός ΠΑΣΟΚ: «Aριβίστικη τσογλαναρία συγκροτεί το στελεχικό δυναμικό των κομμάτων... Oι ηγετικές φιλοδοξίες των κομματικών στελεχών κινούνται ορισμένες φορές στα όρια του εξαγριωμένου ψώνιου». (Μάιος 2006)

Η Aμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) γιά Γιώργο Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος στην Ελλάδα της Εβραϊκής Κοινότητας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, από εσένα, κ. Παπανδρέου" (David Harris, εκτελεστικός διευθυντής, στην τιμητική εκδήλωση -3 Mαίου 2000- γιά τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον). (Τι τόνισαν στις ομιλίες τους)

"I have been telling my fellow EU foreign ministers - when you go to the United States and meet with Colin Powell to discuss the Middle East, you should also be meeting with the American Jewish Committee." -Foreign Minister George Papandreou of Greece, May 2000

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής προεδρίας της Ευρ. 'Ενωσης (2 Αυγ.'05)
: «Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είχαν ποτέ καταστήσει την αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία ως όρο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Α. Σιαρόν (2003): «Το Ισραήλ ΔΕΝ πρόκειται ν' αναγνωρίσει Πατριάρχη, ο οποίος θα έχει ως βασική του αρχή την ΜΗ πώληση ή ενοικίαση ακινήτων του Πατριαρχείου (Ιεροσολύμων) στο ισραηλινό Κράτος».

Ελλάδα και «λογαριασμοί Μιλόσεβιτς»:
Για μια σειρά χρόνων οι ελληνικές κυβερνήσεις διέψευδαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου ότι το καθεστώς Μιλόσεβιτς χρησιμοποιούσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να σπάσει το εμπάργκο που είχαν επιβάλει τα Ηνωμένα Εθνη. Και χρειάστηκε η έκθεση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης το 2002, που κατέδειξε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν τα κέντρα του διεθνούς οικονομικού μηχανισμού που είχε στήσει το καθεστώς Μιλόσεβιτς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις πολεμικές του επιχειρήσεις.

ΚΥΠΡΟΣ και διεφθαρμένοι-ασυνείδητοι πολιτικοί:
Oι κυπριακές εφημερίδες έφεραν στο φως (Oκτώβριος) το αναιδέστατο σκάνδαλο χρηματοδότησης από τις HΠA, με 60 εκατομμύρια δολάρια των «προοδευτικών δυνάμεων» της Kύπρου για να προπαγανδίσουν το «ναι» στο δημοψήφισμα. O Tούρκος πρωθυπουργός Eρντογάν, με συνέντευξή του στην «Kαθημερινή» (17-4-2005) απέδειξε προσχηματικές τις ψευδαισθήσεις της Aθήνας για δήθεν διάσταση απόψεων μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στην Tουρκία. Kαι ο αρχηγός του Γενικού Eπιτελείου των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Xιλμί Oζκιόκ δήλωσε απροσχημάτιστα (20-4-2005) ότι η χώρα του αποκλείεται να δεχθεί λύση του Kυπριακού που δεν θα εξασφαλίζει «την πολιτική και στρατιωτική παρουσία της Tουρκίας στην Kύπρο».
Aκόμα, στον χρόνο που πέρασε: Δημοσιεύθηκε η κυριολεκτικά αποκαλυπτική δήλωση του υφυπουργού Eξωτερικών των HΠA για ευρωπαϊκά θέματα Daniel Fried. H δήλωση έγινε στις 26-6-2003 και έλεγε: «Oταν προσπαθούσαμε να πείσουμε την Tουρκία να επιτρέψει τη διέλευση στρατιωτικών μας δυνάμεων μέσα από το έδαφός της για να φτάσουμε στο βόρειο Iράκ, της προσφέραμε τρία ανταλλάγματα (incentives): Aρκετά δισεκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες και δάνεια (in grants and loans). Tην έναρξη διαπραγματεύσεων για την είσοδό της στην Eυρωπαϊκή Eνωση. Kαι την Kύπρο μέσω του Σχεδίου Aνάν (and Cyprus in the form of the Annan Plan)».

Η "πρόταση" Νίμιτς γιά "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια", είναι ουσιαστικά η πρόταση της.. Ελλάδας
, που παρουσίασε ο Νίμιτς. Υφυπ. Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην "Απογευματινή της Κυριακής" (5 Ιουνίου 2005): «Η πρότασή μας (γιά όνομα, Σκόπια) έγινε αποδεκτή από τον διεθνή διαμεσολαβητή ως βάση διαπραγμάτευσης».

'Ενταξη πΓΔΜ στην Ευρ. 'Ενωση, χωρίς να ληφθεί υπόψη τ' όνομα:
Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Όλι Ρεν δήλωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, ότι «η διαδικασία διεύρυνσης θα συνεχιστεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει τη θέση της σχετικά με την αίτηση των Σκοπίων για επίσημη υποψηφιότητα... Το θέμα του ονόματος είναι "διμερές", για το οποίο διεξάγονται συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και δεν πρόκειται να επηρεάσει τη γνωμοδότηση της Kομισιόν και την απόφαση της EE για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔM». Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου, κατά την διάρκεια επίσκεψης εργασίας του Μπούτσκοφσκι στη Φιλανδία... Η ελληνική κυβέρνηση έλεγε και λέει ότι η επίλυση της διαφοράς για το όνομα αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ.

Διαβάστηκε με λέιζερ η «Μέθοδος Μηχανικών Θεωρημάτων» του Αρχιμήδη
: Μετά την αποκωδικοποίηση αρχαίων ελληνικών κειμένων με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τώρα Αμερικανοί επιστήμονες «διαβάζουν» με παρόμοια μέθοδο χαμένα κείμενα του Αρχιμήδη. Στην περγαμηνή που φέρει το όνομα «Παλίμψηστον του Αρχιμήδη», οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν το μόνο αντίγραφο της «Μεθόδου Μηχανικών Θεωρημάτων», στην οποία ο Ελληνας μαθηματικός αναλύει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τη μηχανική για να αναπτύξει τα μαθηματικά του θεωρήματα. Υποστηρίζεται επίσης ότι η περγαμηνή είναι η μόνη πηγή, σε αρχαία ελληνικά, στην οποία αναπτύσσεται η διατριβή του Αρχιμήδη για την άνωση. Ενας επιταχυντής υποατομικών σωματιδίων, ακτίνες Χ και υπέρυθρες ακτίνες χρησιμοποιήθηκαν από ομάδα του Κέντρου Γραμμικής Επιτάχυνσης του Στάνφορντ, του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς και του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Ρότσεστερ πάνω στην περγαμηνή και έφεραν στην επιφάνεια τα αρχικά κείμενα του Αρχιμήδη. Σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση, τα κείμενα του Αρχιμήδη «εξαφανίστηκαν» τον 12ο αιώνα, όταν ένας καλόγερος μετέτρεψε την περγαμηνή σε παλίμψηστον καλύπτοντας δηλαδή την αρχική γραφή με μαύρο μελάνι για να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η περγαμηνή. «Τον 12ο αιώνα οι περγαμηνές ήταν δυσεύρετες, ενώ για τα έργα του Αρχιμήδη δεν υπήρχε έντονο ενδιαφέρον. Ετσι στην ξαναχρησιμοποιημένη περγαμηνή γράφτηκαν προσευχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστημονική ανακοίνωση. Το Παλίμψηστον του Αρχιμήδη, 174 σελίδων, αγοράστηκε σε δημοπρασία το 1998 από ανώνυμο συλλέκτη που διέθεσε για να το αποκτήσει 2 εκατ. δολάρια. Στη συνέχεια, ο συλλέκτης το «δάνεισε» στο Μουσείο της Βαλτιμόρης και χρηματοδότησε τις έρευνες για την αποκωδικοποίησή του. Μέχρι στιγμής έχουν «διαβαστεί» ολοκληρωτικά 3-4 σελίδες της περγαμηνής, ενώ οι επιστήμονες υποστήρίζουν ότι για την αποκωδικοποίηση και των 174 σελίδων θα χρειαστούν περισσότερο από τρία χρόνια.

Mερικές αλήθειες περί "λόμπι" ελληνικού στις ΗΠΑ

Τζον Σιτιλίδης, διευθυντής επί επταετία του think tank Western Policy Center, το οποίο πρόσφατα συγχωνεύθηκε με το Woodrow Wilson στην Ουάσιγκτον, σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" (22 Μαρ. '05):
Οταν τον Νοέμβριο επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα του ονόματος «Μακεδονία», αλλά και όποτε πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ελληνοαμερικανικό λόμπι στην Ουάσιγκτον και τη δυνατότητά του να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Τελικά, το ελληνοαμερικανικό λόμπι όντως υφίσταται ή πρόκειται απλώς για έναν διαρκώς ανακυκλούμενο μύθο;
«Νομίζω ότι εδώ πρέπει να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Στην Ουάσιγκτον πρέπει να υπάρχει ένα ελληνικό λόμπι που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και παράλληλα να υπάρχει και το ελληνοαμερικανικό λόμπι, του οποίου τα μέλη, ως Αμερικανοί πολίτες που είναι, θα υποστηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας τους, δηλαδή των ΗΠΑ, αλλά θα βοηθούν ταυτόχρονα την προώθηση των ελληνικών θεμάτων, όταν αυτά εναρμονίζονται με την αμερικανική πολιτική. Οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί δεν ψηφίζουν με βάση το τι συμφέρει την Ελλάδα αλλά με βάση το τι συμφέρει τις ΗΠΑ. Είναι Αμερικανοί πολίτες. Εάν ψήψιζαν με βάση μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας, και ειδικά στην περίπτωση που αυτά συγκρούονταν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τότε θα κατηγορούνταν για έλλειψη πατριωτισμού! Κι αυτό είναι πολύ λογικό. Φανταστείτε για παράδειγμα Ελληνες πολίτες όχι όμως με ελληνικό μπακγκράουντ, οι οποίοι θα ψήφιζαν με βάση τα συμφέροντα της χώρας από την οποία ήρθαν στην Ελλάδα και όχι με βάση τα ελληνικά συμφέροντα. Θα ήταν αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα; Οχι. Γιατί, λοιπόν, να είναι αποδεκτό στις ΗΠΑ;»
Οπότε, πώς μπορεί να υπάρχει ελληνική επιρροή στην Ουάσιγκτον;
«Η ουσιαστική ερώτηση που τίθεται σε αυτή την περίπτωση είναι: "Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον;". Π.χ. το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ δεν αποτελείται μόνο από Εβραιοαμερικανούς. Υπάρχει πολύ ισχυρή υποστήριξη και προσπάθεια από την ισραηλινή κυβέρνηση να προωθηθεί η ισραηλινή ατζέντα στην Ουάσιγκτον. Οι Εβραιοαμερικανοί, αυτό που κάνουν είναι να βοηθούν την ισραηλινή κυβέρνηση στην προώθηση αυτής της ατζέντας».
Η ελληνική ατζέντα στην Ουάσιγκτον δεν είναι ξεκάθαρη; Δεν έχει υποστηριχθεί όπως θα έπρεπε από την ελληνική κυβέρνηση;
«Δεν γνωρίζω τι προσπάθειες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, πέραν αυτών που εκπορεύονται από την ελληνική πρεσβεία. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία εταιρεία λόμπι που να προωθεί την ατζέντα της στην Ουάσιγκτον αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν νομικές εταιρείες που να παρέχουν νομική συμβουλή· π.χ. για το θέμα της Κύπρου, που εντάσσεται στα ελληνικά ενδιαφέροντα, δεν υπάρχει ευρύτερη ατζέντα που να κάνει γνωστά τα στρατηγικά ενδιαφέροντα της Ελλάδας στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Απόδημοι, ελληνικό κράτος, τα παραμύθια, οι "ευδοκιμούντες αριθμοί"
"Εκείνο που πάντα μας ένωνε ήταν τα επτά εκατομμύρια Έλληνες, ο γίγαντας του ελληνισμού, o οποίος βρίσκεται εκτός των τειχών της Ελλάδας", δηλώνουν κατά καιρούς οι πολιτικοί. Αλλά επειδή στην Ελλάδα οι αριθμοί πάντα ευδοκιμούν και το παραμύθι βολεύει τους "παχτα-δες", ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, γιατί επίσημοι και ανεπίσημοι συνεχίζουν το ίδιο βιολί γιά ευνόητους λόγους, αναφέροντας πάντα τον "μαγικό" αριθμό των επτά εκατομ. Απόδημων ανά την υφήλιο. Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι απόδημοι ζούν στις ΗΠΑ. Το σύνολο όμως των ελληνικής καταγωγής πολιτών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την απογραφή του 2000, προσδιορίζεται σε 1.179.064. Αν προσθέσουμε 520.000 (αν είναι τόσοι) που ζουν στον Καναδά, στην κεντρική και στη Νότια Αμερική, τότε το σύνολο (στην αμερικανική ήπειρο) φτάνει το 1.7 εκατομ. Αν συμπεριλάβουμε στον αριθμό αυτόν 600.000 στην Ωκεανία και 550.000 στην Ευρώπη (αν είναι τόσοι), 650.000 σε ανατ. Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική (αν είναι τόσοι), το σύνολο δεν ξεπερνά τα 3.5 εκατομ. Φαίνεται ότι τα υπόλοιπα 3.5 εκατομ. Απόδημοι θα ζούν ίσως στην... Κίνα ή στην Μογγολία και στην ζούγκλα της... Αφρικής ή θα μετρήθηκαν και οι προ πολλού αποβιώσαντες προγόνοι τους. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε που είδαν τον "γίγαντα των επτά εκατομμυρίων". Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε, δεν χρειάζεται μιά ζωή να ζούμε με τα παραμύθια, με την παραπληροφόρηση...

Aπόδημοι κι Ελλάδα-'Οταν τα γεγονότα παραποιούνται κι επικρατούν οι χαζομάρες
«Στις προτεραιότητες και την πολιτική που σκοπεύει ν' ασκήσει η κυβέρνηση στον απόδημο Ελληνισμό» αναφέρθηκε με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η βραδυνή της Κυριακής» (27 Μαρ.'05) ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Παναγιώτης (Τάκης) Σκανδαλάκης. «Πρώτιστος στόχος είναι η διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας και έξω από τα σύνορα μας, όπου ζουν Έλληνες. Στόχος είναι η προσέγγιση όλου αυτού του δυναμικού στοιχείου του Ελληνισμού με τη μητέρα πατρίδα� Η διατήρηση των παραδόσεων μας, της γλώσσας μας και της θρησκείας μας», υποστήριξε ο κ.Σκανδαλάκης, συμπληρώνοντας: «Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν τους πρεσβευτές των αξιών μας, των ιδανικών μας, του πολιτισμού και της ιστορίας μας, στις τέσσερις άκρες της γης. Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας των χωρών που ζουν με την Ελλάδα. Ο απόδημος Ελληνισμός είναι ένας γίγαντας και στόχος μας είναι να τον ενεργοποιήσουμε». Φαίνεται ότι ο κ. υφυπουργός εξακολουθέι να πιστεύει ότι οι Απόδημοι 'Ελληνες είναι "κάφροι", διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι επαναλαμβάνει τις ίδιες χαζομάρες. Μιά ζωή ακούμε γιά "προτεραιότητες" και "πολιτικές" των ελληνικών κυβερνήσεων γιά τους Απόδημους. Το παραμύθι καλά κρατά γιά 30 χρόνια. Αλλά ούτε "προτεραιότητες" είδαμε, ούτε "πολιτική". Το ότι οι Απόδημοι διατηρούν την εθνική ταυτότητα, τις παραδόσεις, την γλώσσα είναι γεγονός, αλλά όχι επειδή η κάθε ελληνική κυβέρνηση ή η εκκλησία συνέβαλαν σε αυτό, αλλά γιατί οι ίδιοι επέλεξαν ως τρόπο ζωής, μην μπορώντας να "χωνευτούν" στο "χωνευτήρι" (μην ξεχνάμε και τις περίφημες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Νέα Υόρκη, πριν λίγα χρόνια, γιά "γκετοποίηση"). 'Οτι οι Απόδημοι αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας των χωρών που ζουν με την Ελλάδα κι αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν συνέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.Το ότι ο Απόδημος Ελληνισμός είναι "ένας γίγαντας", δεν το ξέρουμε, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι κάνει ότι μπορεί γιά να βοηθήσει την Ελλάδα στα εθνικά ζητήματα, έστω και αν αυτή ουδέποτε είχε σταθερή, εθνική εξωτερική πολιτική και πάντα τον θεωρούσε μόνο πηγή (τουριστικών) εσόδων. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα "ξυπνήσει" τον υποτιθέμενο "γίγαντα" ο κ. υφυπουργός. Με το... (κομπιναδόρικο) ΣΑΕ ή με τον ανεκδιήγητο (παγκόσμιο) πρόεδρό του; Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε από υφυπουργό ελληνικής κυβέρνησης. Αν ο κ. Σκανδαλάκης -και ο κάθε πολιτικάντης Σκανδαλάκης- είχε λίγη αξιοπρέπεια, θα ζητούσε -τουλάχιστον- πρώτα συγγνώμη γιά τα αίσχη των ελληνικών κυβερνήσεων και την συστηματική κοροϊδία τους, εις βάρος του Απόδημου Ελληνισμού, από την μεταπολίτευση ίσαμε σήμερα και μετά θα έκανε βαρύγδουπες "δηλώσεις" κι "εξαγγελίες", που (φυσιολογικά) γιά τους Απόδημους ουδεμία αξία έχουν...

Μέρος των χρημάτων Ελληνοαμερικανών προς το Πατριαρχείο μένουν στις ΗΠΑ γιά τις ...τουρκικές έδρες σε πανεπιστήμια;
Αθήνα 1978: Αντιπροσωπεία του οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα και έχει συνάντηση με τον μακαριστό, τότε αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, από τον οποίον ζητά μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με τον (την εποχη εκείνη) αρχιδιάκο του αρχιεπίσκοπου, που παραυρέθηκε στη σύσκεψη και τα τελευταία 9 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, ο Σεραφείμ, όχι μόνο δεν αυξάνει την οικονομική βοήθεια, αλλά την περικόπτει κατά 25%, ενέργεια που έκανε τους "άγιους" του Φαναρίου να θυμώσουν και να πιέσουν τον πρώην Αμερικής Ιάκωβο να βρει τρόπους οικονομικής τους ενίσχυσης. 'Ηταν η εποχή που άρχισαν να ενεργοποιούνται τα "τάγματα" των αρχόντων και να δημιουργούνται οι "λέσχες" των "100", δηλαδή οι ομάδες εκείνες που έδιναν (και δίνουν) 100,000 δολ. (ή 10,000 τον χρόνο) στο Πατριαρχείο με αντάλλαγμα "τίτλους".
Στα 1979, το τμήμα αρχαιολογίας φημισμένου αμερικανικού πανεπιστήμιου στη Βοστώνη, μετά από "έρευνες" κι "αποτελέσματα ανασκαφών" στα παράλια της δυτικής Τουρκίας, διαστρεβλώνει ιστορικές αλήθειες γιά τον ελληνικό πολιτισμό στην περιοχή και προσπαθεί να περάσει ακόμα και την άποψη ότι ο 'Ομηρος δεν έχει ελληνική καταγωγή και προέρχεται από την... ηπειρωτική (σημερινή) Τουρκία! Επίσης, αμφισβητούσε την δημιουργία από τους αρχαίους 'Ελληνες ναών, όπως της Εφέσσου.
Στα 1982, ο Σεραφείμ περικόπτει ακόμα 25% από την βοήθεια στο Πατριαρχείο, λέγοντας απερίφραστα στους αντιπροσώπους του: «...Πείτε στον παναγιώτατο ότι δεν μπορώ να χρηματοδοτώ ενέργειες της τουρκικής προπαγάνδας στην Αμερική, μέσω του Πατριαρχείου, γιά έδρες τουρκικές σε πανεπιστήμια... Να πάτε στον Ιάκωβο...»
Πατριάρχης ήταν την εποχή εκείνη ο Δημήτριος, που εκθείαζε την "ελευθερία" και "δημοκρατία" στην Τουρκία, με τις φοβερές εκείνες δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, όταν επισκέφθηκε τον πρόεδρο Μπους, μαζί με τον πρώην Αμερικής Ιάκωβο, το καλοκαίρι του 1990.
Η μαρτυρία του αρχιδιάκου δείχνει ότι ήταν σε γνώση της εκκλησίας της Ελλάδος και του τότε προκαθημένου της η (έμμεση) ανάμιξη του οικουμενικού Πατριαρχείου στην δημιουργία τουρκικών εδρών σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Στην δεκαετία που διανύουμε οι τουρκικές έδρες αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι αντίστοιχες ελληνικές παραμένουν λίγες. Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της δημιουργίας εδρών και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν στις ΗΠΑ, το γεγονός της προσπάθειας 70 ακαδημαϊκών στα 1997 να παρουσιάσουν λίγο ή πολύ τους Τούρκους ως... θύματα των Αρμένιων, διαστρεβλώνοντας την ιστορική πραγματικότητα της γενοκτονίας των Αρμένιων!
Τα παραπάνω γεγονότα, ειδικά οι πράξεις και δηλώσεις του Σεραφείμ, θεωρούνται δεδομένα. Το ερώτημα: Μέρος των χρημάτων που οι "άρχοντες" και μη Ελληνοαμερικανοί δίνουν γιά "ενίσχυση" του οικουμενικού Πατριαρχείου, μήπως παραμένει στις ΗΠΑ γιά ενίσχυση ή δημιουργία εδρών (δημιουργούνται η μία μετά την άλλη) τουρκικής προπαγάνδας σε πανεπιστήμια;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα Ινστιτούτου, που διαψεύδει τα διαφημιζόμενα γιά τον πραγματικό αριθμό των Ορθόδοξων στις ΗΠΑ
Στις αρχές του 2002 δημοσιεύτηκαν τ' αποτελέσματα έρευνας-μελέτης που έκανε το Ινστιτούτο Θεολογικών Σπουδών του Χάρτφορντ στις ΗΠΑ τους δύο προηγούμενους χρόνους, σύμφωνα με την οποία, οι ορθόδοξοι χριστιανοί, μέλη (αλά και μη μέλη που εκκλησιάζονται έστω μία φορά τον χρόνο) της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικά, δεν ξεπερνούν τα 2,200,000 (εκτιμά ότι τα μέλη -ενήλικες άνω των 18- δεν ξεπερνούν το 1 εκατομ.) και σημειώνει ότι ο αριθμός αυτός απέχει κατά πολύ από εκείνον που οι ορθόδοξες Εκκλησίες διαφημίζουν. 'Οταν λέμε μέλη της Ανατολικής Ορόδοξης Εκκλησίας εννοούμε κάθε χριστιανό ορθόδοξο, άσχετα σε ποιό Πατριαρχείο υπάγεται ή τελεί υπό πνευματική κηδεμονία η Εκκλησία του ή η αρχιεπισκοπή του. Οι ορθόδοξες αρχιεπισκοπές ή εκκλησίες στις ΗΠΑ, υπαγόμενες σε Πατριαρχείο ή μη, είναι οι ακόλουθες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο: Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής (συμπεριλαμβάνει Ρώσους, Ρουμάνους, Ουκρανούς, Αλβανούς, Βουλγάρους), Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, Μητρόπολη "Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών" ('Ελληνες, παλαιό ημερολόγιο), Αντιοχική Αρχιεπισκοπή, Ρουμανική Αρχιεπισκοπή, Σερβική Εκκλησία, Ουκρανική Εκκλησία, Καρπαθορωσική Εκκλησία, Βουλγαρική Εκκλησία, Αλβανο-ελληνική Εκκλησία, "Μακεδονική" Εκκλησία και δύο ανεξάρτητες.