Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

«Σταθήτε όλα τα σύμπαντα, όλοι οι υπάρχοντες κό­σμοι, και όλα τα όντα! Κάτω όλαι αι καρδίαι, όλοι οι νόες, όλαι αι ζωαί, όλαι αι αθανασίαι, όλαι αι αιωνιότητες! Διότι, όλα αυτά άνευ του Χριστού είναι δι' εμέ κόλασις η μία κόλασις δίπλα εις την άλλην κολασιν όλα είναι ανα­ρίθμητοι και ατελεύτητοι κολάσεις και εις το ύψος και εις το βάθος και εις το πλάτος. Η ζωή άνευ του Χριστού, ο θάνατος άνευ του Χρι­στού, η αλήθεια άνευ του Χριστού, ο ήλιος άνευ του Χρι­στού και τα σύμπαντα χωρίς Αυτόν, - όλα είναι τρομερά ανοησία, ανυπόφορον μαρτύριον, σισύφειος βάσανος, κόλασις! Δεν θέλω ούτε την ζωήν, ούτε τον θάνατον άνευ Σού, Γλυκύτατε Κύριε! Δεν θέλω ούτε την αλήθευαν, ούτε την δικαιοσύνην, ούτε τον παράδεισον, ούτε την αιωνιότητα. Όχι, όχι! Εσέ­να μόνον θέλω. Εσύ μόνο να είσαι εις όλα, εν πάσι και υ­περάνω όλων!.... Η αλήθεια, εάν δεν είναι ο Χριστός, δεν μου χρειάζε­ται, είναι μόνο μία κόλασις. Το ίδιον είναι κόλασις και η δικαιοσύνη, και η αγάπη, και το αγαθόν, και η ευτυχία" και αυτός ο Θεός, εάν δεν είναι ο Χριστός, είναι κόλασις. Δεν θέλω ούτε την αλήθειαν άνευ του Χριστού, ούτε την δικαιοσύνην άνευ του Χριστού, ούτε την αγάπην άνευ του Χριστού, ούτε τον Θεόν άνευ του Χριστού. Δεν τα θέλω όλα αυτά κατ' ούδένα τρόπον! Θα δεχθώ κάθε είδους θάνατον" ας με θανατώσετε με όποιον τρόπον θέλετε, αλλά χωρίς τον Χριστόν δεν θέλω τίποτε. Ούτε τον εαυτόν μου, ούτε και αυτόν τον ίδιον τον Θεόν, ούτε κάτι άλλο μεταξύ των δύο τούτων" δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέ­λω!».

Τι ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα !
Υπέροχα αντικειμενικό και ανεξίθρησκο !
Μακριά από οποιαδήποτε προκατάληψη !
Με το χάρισμα του μέτρου και της δημοκρατίας !
Πραγματικά εκπληκτικό !!!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Αυτό υπόσχεται ο ερευνητής δρ Παναγιώτης Ζαβός στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Focus.
Συγκίνηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η έκκληση της τραγικής μητέρας προς τον δρ. Παναγιώτη Ζαβό να αναστήσει (!) την κόρη της, Κάντι. Τον Αύγουστο του 2002 η 10χρονη Κάντι επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Το μικρό κορίτσι υπέστη σοβαρά τραύματα και μετά από μερικές ώρες υπέκυψε. Η μητέρα της, έχοντας ακούσει για τις έρευνες του δρ. Ζαβού, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του ζητώντας του να «φέρει πίσω» την κόρη της διά της κλωνοποίησής της. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ίδια συναίνεσε να καταψυχθεί μια μικρή ποσότητα αίματος της Κάντι και να σταλεί στον επιστήμονα. Μέσα σε 26 ώρες από το θάνατο του μικρού κοριτσιού, ο δρ Ζαβός παρέλαβε το δείγμα και ξεκίνησε τη διαδικασία κλωνοποίησης. Ένωσε αιματικά κύτταρα της Κάντι με αποπυρηνωμένα ωάρια αγελάδας και δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο υβριδικό έμβρυο. Το συγκεκριμένο έμβρυο δε δημιουργήθηκε με σκοπό να μεταφερθεί σε ανθρώπινη μήτρα. Κύτταρά του όμως θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε απύρηνα ανθρώπινα ωάρια δίνοντας ένα εμφυτεύσιμο κλωνοποιημένο έμβρυο της Κάντι. Φυσικά μια τέτοια κλωνοποίηση δεν πρόκειται να «αναστήσει» την Κάντι ως προσωπικότητα, αλλά μόνο ως φυσική παρουσία.
Παρά το σάλο που έχει δημιουργηθεί, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στις 30 Απριλίου, ο δρ Ζαβός απέφυγε να αναφερθεί στη δυνατότητα ανάστασης νεκρών. Αντιθέτως τόνισε το γεγονός ότι οι έρευνές του είναι σαφώς προσανατολισμένες στην αξιοποίηση της κλωνοποίησης ως έσχατης εναλλακτικής μεθόδου τεκνοποίησης. Επέμεινε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών του επιβεβαιώνουν αυτό που δεκαετίες τώρα προέβλεπε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (και το Focus): η στιγμή της κλωνοποίησης ανθρώπου έχει φτάσει. Ακούγεται απίστευτο, όμως αυτό ακριβώς ισχυρίζεται, αν και η επιστημονική κοινότητα διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για το έργο του. Τα στοιχεία που παραχωρεί ο δρ Ζαβός κρίνονται ανεπαρκή. Ασφαλώς ως ένα βαθμό η μυστικότητα είναι εύλογη: για λόγους ανταγωνισμού και γιατί, απλά, η ανθρώπινη κλωνοποίηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, έστω κι αν τελειοποιείται ραγδαία. Επιπλέον, οι πρώτοι που θα ενδιαφερθούν γι' αυτήν είναι σκοτεινοί κύκλοι αποκρυφιστών και μυστικές υπηρεσίες, με απρόβλεπτες συνέπειες και ανεξέλεγκτες χρήσεις του εν λόγω επιτεύγματος.

Απόδειξέ το!Κιμ Σέουνγκ Μπο, Λι Μπο Γέον, Clonaid, Σεβερίνο Αντινόρι είναι μερικά μόνο από τα ονόματα ερευνητών και εταιρειών που υποστήριξαν κατά διαστήματα ότι κατάφεραν να κλωνοποιήσουν άνθρωπο, μέχρι σήμερα όμως κανείς από τους ανωτέρω δεν έχει παρουσιάσει στον κόσμο αποδείξεις των εγχειρημάτων του. Τα δεδομένα ίσως ήρθε να αλλάξει ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας δρ Ζαβός, ο οποίος στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι μπορεί να κλωνοποιήσει άνθρωπο και ότι κατάφερε να μεταφέρει 11 κλωνοποιημένα έμβρυα στις μήτρες τεσσάρων γυναικών με σκοπό τη γέννηση κλωνοποιημένων παιδιών. Παρ’ όλο που καμία από τις εμφυτεύσεις δεν οδήγησε σε επιτυχή εγκυμοσύνη, ο ερευνητής είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το πρόγραμμά του για την αναπαραγωγική κλωνοποίηση του ανθρώπου μέχρι την ολοκλήρωσή του, αν και στις χώρες της Δύσης η κλωνοποίηση ανθρώπων απαγορεύεται.
Πόσο καιρό πειραματίζεστε με την ανθρώπινη κλωνοποίηση; Ξεκίνησα τη συζήτηση το 2001 και τη σοβαρή δουλειά από το 2003.

Σε ποιες περιοχές η έρευνά σας διαφοροποιείται από την έρευνα άλλων επιστημόνων;Ασχολούμαι με την ιατρική έρευνα εδώ και περίπου 35 χρόνια και εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.zavos.org/ θα ανακαλύψετε μερικά από τα επιτεύγματά μου. Θα διαπιστώσετε ότι έχω ασχοληθεί με διάφορους τομείς της αναπαραγωγικής ιατρικής και έχω πρωτοπορήσει σε πολλά. Η κλωνοποίηση απλά τυχαίνει να είναι ένα από αυτά, όχι το μοναδικό.
Για ποιο λόγο επιλέξατε την αναπαραγωγική κλωνοποίηση;Γιατί σε αυτό ειδικεύομαι. Βοηθάω ανθρώπους να γίνουν γονείς και εξαιτίας αυτού αναπτύσσω νέες μορφές θεραπείας μέσα από τις οποίες θα μπορούσα να το κάνω καλύτερα χωρίς να παραβαίνω τους νόμους ή τους κανονισμούς. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις τεχνολογίες, να αναπτύσσουμε νέες και να ακολουθούμε ουσιαστικά τη ζήτηση, αυτό που οι άνθρωποι θέλουν.
Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε με απλά λόγια τη διαδικασία της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης; Κατά τη σεξουαλική αναπαραγωγή παίρνουμε ένα σπέρμα κι ένα ωάριο και τα ενώνουμε. Αυτό ονομάζεται γονιμοποίηση. Προϊόν της γονιμοποίησης είναι το έμβρυο, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στη μήτρα και δημιουργεί ένα ανθρώπινο ον. Στην περίπτωση της κλωνοποίησης, είτε ο σύζυγος είτε η σύζυγος δε διαθέτουν το σπέρμα ή το ωάριο αντίστοιχα και γι’ αυτό δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Εμείς παίρνουμε ένα ωάριο, είτε από τη γυναίκα είτε από έναν εξωτερικό δότη (μια άλλη γυναίκα), και αφαιρούμε από το ωάριο το DNA έτσι ώστε το ωάριο να είναι εκείνο που εμείς αποκαλούμε απύρηνο. Έπειτα παίρνουμε ένα κύτταρο από το σώμα του άντρα ή της γυναίκας, το εισάγουμε στο ωάριο και επαναπρογραμματίζουμε αυτό το DNA με μια πολύπλοκη τεχνική δημιουργώντας ένα έμβρυο. Όμως αυτό το έμβρυο δεν είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής αναπαραγωγής αλλά κλωνοποίησης. Προφανώς θα μοιάζει αρκετά στο έμβρυο που είναι προϊόν σεξουαλικής αναπαραγωγής με τη μόνη διαφορά ότι το κλωνοποιημένο θα φέρει το DNA του ενός γονέα, όχι και των δύο.

Τι εννοείτε λέγοντας επαναπρογραμματίζουμε το DNA; Ας πάρουμε για παράδειγμα το DNA που λαμβάνουμε από μια 22χρονη γυναίκα. Προσλαμβάνουμε κύτταρα του δέρματός της και τα καλλιεργούμε. Στη συνέχεια απομονώνουμε ένα από αυτά τα κύτταρα και το εισάγουμε στο ωάριο, το οποίο έχουμε ήδη αποπυρηνώσει. Με τον όρο επαναπρογραμματισμό εννοούμε ότι προσπαθούμε να πούμε στο DNA να γίνει το DNA ενός εμβρύου και όχι μιας 22χρονης γυναίκας. Αυτός ο επαναπρογραμματισμός διευκολύνει το μόριο του DNA να αναδομήσει τον εαυτό του και να παραγάγει ή να αποκτήσει την ποιότητα ενός βρεφικού DNA, εννοώντας το DNA που διαθέτουμε όταν είμαστε μωρά. Ολόκληρο το θέμα του ζητήματος της κλωνοποίησης εξαρτάται από την ικανότητά μας να επαναπρογραμματίσουμε το DNA που μας δίνεται.
Ποια κύτταρα προτιμάτε γι’ αυτή τη διαδικασία;Η καλύτερη πηγή για να πραγματοποιήσουμε την κλωνοποίηση, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε για άντρα, είναι τα κύτταρα του δέρματος. Πρόκειται για πολύ δυναμικά κύτταρα, που μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν. Όλοι μας έχουμε νέα δερματικά κύτταρα και ανάλογα με το πώς θα τα διεγείρουμε μπορούν να γίνουν ένας διαφορετικός τύπος. Χρησιμοποιούμε ένα δυναμικό σύστημα με τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε κύτταρα που περιέχουν ένα συγκεκριμένο DNA και να είναι αρκετά μικρά για να τα εισάγουμε σε ένα ωάριο. Κι αυτό γιατί με ένα κύτταρο μεγαλύτερο από ένα κύτταρο ωαρίου, δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.
Το πιο δύσκολο μέρος στη μέχρι στιγμής πορεία μας είναι η προσπάθεια να κάνουμε το σύστημα πιο αποτελεσματικό για τη δημιουργία υγιών εμβρύων. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Ντόλι χρησιμοποίησαν 277 ωάρια για να δημιουργήσουν 23 έμβρυα.

Μετέφεραν αυτά τα έμβρυα σε 12 πρόβατα και δημιούργησαν μία Ντόλι. Εμείς, τώρα, ας πούμε ότι έχουμε περίπου 35 ωάρια, δημιουργούμε 14 έμβρυα και έπειτα τα μεταφέρουμε σε 4 γυναίκες. Επομένως η αποτελεσματικότητά μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις που αναλάβαμε, ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε έμβρυα στο 50% του όγκου των ωαρίων που είχαμε διαθέσιμα. Με άλλα λόγια, αν διαθέτω 10 ωάρια θα μπορέσω να σας δώσω πίσω 5 έμβρυα, το οποίο αν το δούμε σε ποσοστά είναι 50% αποτελεσματικότητα, σε σύγκριση με τη λιγότερη από 1% αποτελεσματικότητα που είχαμε στην περίπτωση της Ντόλι. Έχουμε κάνει μεγάλο δρόμο και συνεχίζουμε να αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Νομίζω ότι γινόμαστε ακόμα καλύτεροι από το 50%, ειδικότερα με τα έμβρυα που δημιουργούμε από ανθρώπινο DNA το οποίο τοποθετείται σε ωάριο αγελάδας, έχοντας έως και 75% αποτελεσματικότητα.
Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί ως προς την αποτελεσματικότητα την αναπαραγωγική κλωνοποίηση σε ανθρώπους από αυτή σε ζώα;Θα είναι περισσότερο αποτελεσματική, γιατί χειριζόμαστε σπέρμα, ωάρια και έμβρυα εδώ και 41 χρόνια σε ανθρώπους και ήμασταν σε θέση να παραγάγουμε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Επομένως γνωρίζουμε πολλά για τα ανθρώπινα ωάρια και τα έμβρυα, πώς να τα χειριζόμαστε και πώς να τα μεταφέρουμε σε μια μήτρα για να καταστήσουμε μια γυναίκα έγκυο.
Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν είχατε επιτυχημένη εγκυμοσύνη κατά τις πρώτες απόπειρες;Πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τι πήγε στραβά. Μεταφέραμε έμβρυα σε τέσσερις μόνο γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε προεμμηνοπαυσιακή και εμμηνοπαυσιακή ηλικία. Επίσης θα πρέπει να έχετε κατά νου πως, όταν κάνουμε τεχνητή γονιμοποίηση (IVF) κάτω από ιδανικές συνθήκες και μεταφέρουμε έμβρυα σε 10 γυναίκες, μόνο το ένα τέταρτο αυτών μένουν έγκυες. Όταν όλα είναι τέλεια, μόνο το 30 με 35% εγκυμονεί. Πάνω από την ηλικία των 40 ετών, τα περιστατικά εγκυμοσύνης πέφτουν κάτω από 15 ή 20%. Γι’ αυτό η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε δεν ήταν μόνο στην ποιότητα των εμβρύων αλλά και στην ποιότητα των υποψήφιων μητέρων. Οι γυναίκες φτάνουν την καλύτερη αναπαραγωγική ηλικία τους στα 22. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να δούμε πολλές γυναίκες στα 22 τους να έρχονται σε εμάς για αναπαραγωγική κλωνοποίηση, γιατί ζητάμε από αυτές, πριν απευθυνθούν σε εμάς, να έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες τεχνικές για κυοφορία. Σήμερα όμως υπάρχουν μερικές γυναίκες που κάνουν αίτηση στο πρόγραμμά μας και είναι κάτω από 30, κάτι το οποίο φαίνεται πραγματικά καλό σε εμάς, γιατί εάν ο σύζυγος δεν έχει καθόλου σπέρμα τότε είναι πιο πιθανό να εγκριθούν για το πρόγραμμά μας και θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση, νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να έχουμε εύκολα μια εγκυμοσύνη.
Είναι ασφαλής η διαδικασία για τη γυναίκα που θα κυοφορήσει ένα κλωνοποιημένο έμβρυο;Δεν το γνωρίζουμε αυτό, δε γνωρίζουμε τίποτα για το πώς θα είναι η κύηση. Όμως εάν δεν το δοκιμάσουμε, δε θα μάθουμε ποτέ την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Πραγματικά δε θα σκεφτόμουν ότι δεν είναι ασφαλές και θεωρώ ότι εφόσον τα έμβρυα έχουν παραχθεί σωστά και είναι υγιή δε θα πρέπει να δημιουργήσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη της γυναίκας.
Πώς βρίσκετε υποψήφιες μητέρες για τις έρευνές σας; Βρίσκομαι συνεχώς σε κίνηση σε όλο τον κόσμο και οι ενδιαφερόμενοι έρχονται και με βρίσκουν. Μόλις χτες με κάλεσαν δύο ζευγάρια τα οποία θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδικασία και για το ένα έχω μια πλήρη εικόνα. Εκείνη είναι από το Λος Άντζελες και θέλει να αποκτήσει παιδί μέσω της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης. Λαμβάνω αιτήσεις κάθε μέρα.
Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης λαμβάνει χώρα σε ένα μυστικό εργαστήριο στη Μέση Ανατολή. Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε σε ποια χώρα;Όχι, με τίποτα. Δεν μπορώ να σας πω σε ποια χώρα. Το «Μέση Ανατολή» είναι αρκετό για εμένα για την ώρα. Θα το αποκαλύψουμε όταν έρθει η ώρα, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Πόσο κοστίζει μια απόπειρα κύησης κλωνοποιημένου εμβρύου; Οι εκτιμήσεις μας κυμαίνονται ανάμεσα στις 45.000 και στις 75.000 δολάρια και η κοστολόγηση βασίζεται προφανώς στο χρόνο, την προσπάθεια και τα υλικά που απαιτούνται για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο οικονομικό, καθώς οι κλωνοποιήσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται. Σας υπενθυμίζω όμως ότι πρόσφατα δόθηκε μια τιμή για κλωνοποίηση σκύλων στο Τέξας και ανέρχεται στα 50.000 δολάρια. Φαίνεται κάπως υπερτιμημένο το κόστος για τέτοιου είδους αναπαραγωγή...
Με βάση ποια κριτήρια θα προχωρήσετε στην κλωνοποίηση ενός συγκεκριμένου ανθρώπου; Τα κριτήρια τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ότι κάθε ζευγάρι που έρχεται σε εμάς πρέπει να έχει εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες απόκτησης παιδιού και ότι αυτή είναι η μόνη μέθοδος η οποία μπορεί να τους βοηθήσει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν εγκρίνονται. Αυτή θα πρέπει να είναι η ύστατη μέθοδος η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί.
Τι απαντάτε σε αυτούς που κατακρίνουν το πρόγραμμά σας για την ανθρώπινη αναπαραγωγική κλωνοποίηση; Η απάντησή μου είναι ότι: «αν δε συμφωνείς με αυτό, και έχεις ενστάσεις ως προς αυτό, τότε δεν είναι για σένα». Οι πιο σοβαρές κριτικές που μου έχουν ασκηθεί είναι εκείνες που αμφισβητούν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων μου, τα οποία όμως δυστυχώς οι κριτές μου δεν τα διάβασαν ποτέ. Τα αποτελέσματά μου έχουν δημοσιευτεί σε πολύ φημισμένα περιοδικά, όπως για παράδειγμα το «Fertility Sterility» κ.ά. και παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχαμε, καταφέραμε να τα δημοσιεύσουμε, γιατί τα αποτελέσματά μας είναι πολύ καλά. Είναι αμιγώς επιστημονικά και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό, γι’ αυτό και η απάντησή μου σε όσους με κρίνουν είναι ότι αντί να είναι κριτές είναι προτιμότερο πρώτα να ενημερωθούν και να γνωρίσουν την τεχνολογία και μετά μπορούν να ασκήσουν την κριτική τους. Θεωρώ όμως ότι, αφού κάποιος τα κάνει όλα αυτά, θα συμφωνήσει με εμάς ότι η τεχνική είναι ολοκληρωμένη και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε ανθρώπους που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και δεν έχουν άλλες εναλλακτικές. Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή δεν είναι σε συμφωνία με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, με την ηθική ή με κάποια άλλα προσωπικά πιστεύω κάποιου, τότε θα του έλεγα ότι δεν είναι για εκείνον. Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να λες στους άλλους να κάνουν πράγματα σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ. Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην Αγγλία και κάποιος είπε ότι η κλωνοποίηση είναι παράνομη στη χώρα. Του απάντησα ότι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, γιατί δεν το κάνω στην Αγγλία. Στη Μέση Ανατολή, όπου ακόμα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει αυτό και δεν υπάρχουν θρησκευτικές ενστάσεις που να με εμποδίζουν, μπορώ να υλοποιήσω την κλωνοποίηση ανθρώπων. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι ο Ζαβός δημιουργεί τέρατα, τότε πραγματικά δεν ξέρει τι λέει. Είμαι 65 ετών και δε δημιούργησα ποτέ ένα προβληματικό παιδί, ούτε πρόκειται να αλλάξω τώρα τη συνταγή μου. Αν πρόκειται να κάνω κάτι, θα το κάνω γιατί θα είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά, διαφορετικά δε θα το επιχειρήσω καθόλου.
Σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια κλινική και στην Ελλάδα;Όχι, και επίσης θα ήθελα με την ευκαιρία να τονίσω ότι δεν υπάρχει κλινική ούτε στην Κύπρο. Αυτό που υπάρχει στην Κύπρο είναι ένα γραφείο.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσα η επιστήμη εφευρίσκει για να δημιουργήσει κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν. Δε φοβάστε ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και με την αναπαραγωγική κλωνοποίηση; Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σήμερα ο κόσμος είναι ένα οικουμενικό χωριό. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω ότι οποιαδήποτε τεχνολογία σήμερα έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να αξιοποιηθεί με αρνητικό τρόπο, όπως για παράδειγμα συνέβη με την πυρηνική τεχνολογία. Όταν την ανακαλύψαμε χρησιμοποιήθηκε καταστροφικά. Σήμερα, όμως, η πυρηνική τεχνολογία με τη μορφή της πυρηνικής ιατρικής εντοπίζει και θεραπεύει ασθένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προηγουμένως. Επομένως αυτή η τεχνολογία έγινε δημιουργική, γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη λογική τους. Προσωπικά έχω κάθε πρόθεση να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου με ένα δημιουργικό και θετικό τρόπο, γιατί γεννήθηκα οπτιμιστής. Οι άνθρωποι που μιλούν για Μουσολίνηδες και Χίτλερ μιλάνε με βάση χολιγουντιανά σενάρια. Εγώ όμως δε βρίσκομαι στο Χόλιγουντ. Ζω στο Λέξινγκτον του Κεντάκι και κάνω το καθήκον μου ως γιατρός. Βοηθάω ανθρώπους κάθε μέρα να γίνουν γονείς, να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. Αυτό είναι όλο...
Ποιος είναι ο Παναγιώτης ΖαβόςΙδρυτής και πρόεδρος του «Zavos organization», πρόεδρος και CEO των «Zavos Diagnostic Laboratories, Inc.», ιδρυτής και διευθυντής του Αμερικανικού Ανδρολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, ιδρυτής και διευθυντής των «Reprocell Technologies», ιδρυτής του «Home Fertility Network», επίτιμος καθηγητής του τμήματος Αναπαραγωγικής Φυσιολογίας-Ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι των ΗΠΑ, επίτιμος καθηγητής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστήμης.

Όλοι οι παραπάνω τίτλοι συνοδεύουν το όνομα του Ελληνοκύπριου δρ. Παναγιώτη Ζαβού. Γεννήθηκε στο Τρίκωμο της Αμμοχώστου το Φεβρουάριο του 1944. Έλαβε το πτυχίο του στη βιολογία και στη χημεία το 1970, απέκτησε μάστερ στη βιολογία και τη φυσιολογία το 1972 και τον τίτλο Education Specialist in Science (Ed.S.) το 1976 από το κρατικό πανεπιστήμιο Emporia του Κάνσας. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην αναπαραγωγική φυσιολογία, τη βιοχημεία και τις στατιστικές το 1978 στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Έχει μια μακροχρόνια σταδιοδρομία ως ειδικός αναπαραγωγικής επιστήμης και έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 έτη στον ακαδημαϊκό κόσμο και την έρευνα. Έχει υπογράψει ή συνυπογράψει περισσότερες από 400 επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ δημοσιεύσεις του έχουν μεταφραστεί σε 8 γλώσσες. Έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα και ζει μόνιμα στο Λέξινγκτον του Κεντάκι των ΗΠΑ, όπου είναι και η έδρα της κλινικής του.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

2012 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Τη στιγμή που οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου το 2000 έχουν καταλήξει μια μακρινή ανάμνηση, ήρθε η σειρά του ‘Δύο Χιλιάδες Δώδεκα’. Τροφοδοτείται από μια αυξανόμενη σοδειά από βιβλία, ιστοσελίδες με ρολόγια που μετρούν ανάποδα και ισχυρισμούς αναφορικά με αρχαίες χρονομετρήσεις. Η όλη υπόθεση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα προειδοποιώντας για την κατάρα της νέας εποχής, την ημερομηνία λήξεως της Γης: 21 Δεκεμβρίου του 2012.
Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τη λήξη ενός κύκλου 5.126 ετών στο ημερολόγιο των Μάγια, τον αρχαίο αυτό πολιτισμό που είναι γνωστός για την μεγάλη κατανόηση που είχαν στην αστρονομία και για τις μεγάλες πολιτείες που άφησαν πίσω τους στο Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική (σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάποιων μελετητών, ο κύκλος αυτός θα λήξει ελαφρώς αργότερα, δηλαδή στις 23 Δεκεμβρίου του 2012). Οι εικασίες σε διάφορους κύκλους, αναφορικά με το εάν οι Μάγια επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί πίστευαν ότι κάτι απειλητικό επρόκειτο να συμβεί, υποκίνησαν τη γένεση ενός αριθμού θεωριών για το τέλος του κόσμου. Η προβολή του θέματος έχει αφήσει κορυφαίους επιστήμονες και μελετητές των Μάγια να κουνούν το κεφάλι τους.
"Θα υπάρξει μια ολόκληρη γενιά από ανθρώπους οι οποίοι όταν σκέφτονται για τους Μάγια θα τους συνδέουν με το 2012 και για μένα αυτό είναι απλά εγκληματικό," δήλωσε ο David Stuart, διευθυντής του Κέντρου Μέσης Αμερικής στο Πανεπιστήμιο του Austin στο Texas. "Δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την ιδέα ότι οι Μάγια δήλωσαν κάτι σημαντικό σχετικά με το 2012."
Αλλά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η ημερομηνία αυτή, η 21η Δεκεμβρίου του 2012, συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο και τους ισχυρισμούς ότι οι Μάγια επέλεξαν αυτή τη χρονική περίοδο γιατί επίσης σηματοδοτεί μια ευθυγράμμιση του ήλιου με το κέντρο του γαλαξία, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο πρόσφορη είναι η υπόθεση αυτή για την κατασκευή όλης αυτής της καταστροφολογίας. Όποιος πληκτρολογήσει το '2012' σε μια μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο θα βρει οδηγούς επιβίωσης, σχολές επιβίωσης, προγνώσεις, ακόμα και ειδικά ρούχα συμπεριλαμβανομένων T-shirt με σλόγκαν όπως '2012 Το Τέλος' και 'Τέλος του Κόσμου 2012."
Οι θεωρίες αναφορικά με το τι μπορεί να συμβεί ποικίλουν. Από ηλιακές καταιγίδες που πυροδοτούν εκρήξεις ηφαιστείων μέχρι την αναστροφή των πόλων που θα κάνει τη Γη να γυρίζει σε αντίθετη φορά. Και αν πιστεύετε πως όλα αυτά θα ήταν το καλύτερο σενάριο για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, το Hollywood το έχει ήδη σκεφτεί. Η ταινία '2012', εφοδιασμένη με τα κατάλληλα ειδικά εφέ, με πρωταγωνιστή τον John Cusack και σκηνοθέτη τον Roland Emmerich, γνωστό από την επιτυχία "Μετά την Επόμενη Ημέρα", σχεδιάζεται να ανέβει το ερχόμενο Φθινόπωρο. Το τρέιλερ δείχνει έναν μοναχό να τρέχει προς ένα καμπαναριό σε μια κορφή για να σημάνει συναγερμό, καθώς ένα απίστευτα μεγάλο βουνό από νερό αγκαλιάζει μια περιοχή που μοιάζει με τις κορφές των Ιμαλαΐων.Η προώθηση μιας απάτης
Ένα βαρόμετρο σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για το 2012 θα μπορούσε να είναι ο τομέας 'Ρώτα έναν Αστροβιολόγο' ('Ask an Astrobiologist') στην ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ, όπου ο κορυφαίος επιστήμονας David Morrison απαντάει σε ερωτήσεις που διατυπώνουν επισκέπτες της ιστοσελίδας. Στη λίστα των πιο δημοφιλών ερωτήσεων, αυτή την εποχή οι μισές ερωτήσεις σχετίζονται με το 2012.
"Οι προμηθευτές του μύθου για το τέλος του κόσμου προωθούν μια απάτη," είχε γράψει ο Morrison στις αρχές του μήνα, απαντώντας στην ερώτηση ενός ατόμου που εξέφραζε το φόβο του για την ημερομηνία αυτή. Ένας επιστήμονας που μελέτησε τον πολιτισμό των Μάγια για 35 χρόνια δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το δυσοίωνο σχετικά με το 2012, παρά την παραπλανητική προβολή που υποστηρίζει το αντίθετο.
"Θεωρώ ότι τα δημοφιλή βιβλία, σχετικά με το τι είπαν οι Μάγια ότι πρόκειται να συμβεί, είναι στην ουσία κατασκευασμένα στη βάση πολύ λίγων στοιχείων," δήλωσε ο Anthony Aveni, καθηγητής αστρονομίας, ανθρωπολογίας και σπουδών στην αμερικανική ιθαγένεια του Πανεπιστημίου Colgate. Ο Aveni και ο Stuart γράφουν και οι δύο βιβλία όπου εξηγούν το ημερολόγιο των Μάγια και το 2012, αλλά ο Stuart εξέφρασε την απαισιοδοξία του στο ενδιαφέρον που θα δείξουν οι άνθρωποι για την πραγματική ιστορία, τη στιγμή που τόσα πολλά άλλα βιβλία προβαίνουν σε ισχυρισμούς που είναι ικανοί να εντυπωσιάσουν και να συνταράξουν τον κόσμο.
Δεκάδες τίτλων σχετικά με το 2012 έχουν δημοσιευτεί και πολλά περισσότερα βιβλία σχεδιάζονται να βγούνε στην αγορά τους ερχόμενους μήνες. Οι τρέχουσες προσφορές περιλαμβάνουν το 'Αποκάλυψη 2012' (Apocalypse 2012), στο οποίο ο συγγραφέας Lawrence Joseph τονίζει για τις 'τραγικές πιθανότητες' όπως το ενδεχόμενο για φυσική καταστροφή. Αλλά ο Joseph παραδέχεται πως δεν πιστεύει ότι ο κόσμος πρόκειται να τελειώσει. "Πιστεύω ωστόσο, ότι το 2012 θα αποδειχθεί ότι θα είναι μια πολύ δραματική και πιθανότατα μεταβατική χρονιά," είπε ο Joseph. Ο συγγραφέας παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για το ότι ο τίτλος του βιβλίου του μπορεί να φοβίσει τους ανθρώπους, αλλά συμπλήρωσε ότι ήθελε να προειδοποιήσει το κοινό για τους πιθανούς επερχόμενους κινδύνους. Πρόσθεσε ότι ο εκδότης του ελέγχει τον τίτλο του βιβλίου, αν και δεν είχε την έκδοση με την επιλογή που θα υπάρξει στο τέλος. "Εάν ο τίτλος ήταν 'Σοβαρές Απειλές 2012' ή 'Εμβριθείς Μελέτες για το 2012', δε θα δημοσιευόταν ποτέ", είπε ο Joseph.
Αυξανόμενο ενδιαφέρον
Ένας άλλος συγγραφέας είπε ότι η καταστροφολογική και μελαγχολική προσέγγιση αποτελεί μια μεγάλη παρεξήγηση για το 2012. "Οι εντός μόδας λάτρες των θεωριών καταστροφής, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται γι' αυτό που είναι: ανενημέρωτοι οπορτουνιστές και κινδυνολόγοι που θα προχωρήσουν σε άλλα πράγματα το 2013," είπε ο John Major Jenkins, του οποίου τα βιβλία περιλαμβάνουν το 'Γαλακτική Ευθυγράμμιση' και ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως αυτοδίδακτο ανεξάρτητο μελετητή των Μάγια. Ο Jenkins δήλωσε πως οι λήξεις των κύκλων αναφέρονται σε μεταμορφώσεις και ανανεώσεις, όχι σε καταστροφές. Επίσης επισημαίνει ότι η περίοδος που επέλεξαν οι Μάγια συμπίπτει με μια ευθυγράμμιση του ήλιου στο ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου με το κέντρο του γαλαξία, όπως μπορεί κανείς να το παρατηρήσει από τη Γη. "Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια οι Μάγια πίστευαν πως ο κόσμος θα περάσει μια μεγάλη μεταμόρφωση όταν συμβεί αυτή η ευθυγράμμιση," εξήγησε ο Jenkins.
Αλλά ο Aveni είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το ότι οι Μάγια είχαν απασχοληθεί με αυτό το ζήτημα του γαλαξία, προσθέτοντας ότι το κέντρο του γαλαξία δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι τη δεκαετία του 1950. "Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια επίδραση της σύγχρονης εποχής και των σύγχρονων εννοιών που προσπαθεί να φορέσει στους Μάγια μοντέρνα ρούχα και δεν με πείθει," συμπλήρωσε ο Aveni.
Εντωμεταξύ, αυτός και άλλοι ερευνητές αντιμετωπίζουν το θέμα με ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία. "Ολόκληρη η χρονιά που θα οδηγήσει στην ημερομηνία αυτή πρόκειται να είναι εντελώς τρελή, λυπάμαι που το λέω," ήταν τα λόγια του Stuart. "Απλά πιστεύω ότι είναι θλιβερό, πραγματικά με εξοργίζει. Οι άνθρωποι παρεξηγούν αυτόν τον πραγματικά φανταστικό πολιτισμό σκεπτόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το 2012. Σημαίνει πολλά περισσότερα για εμάς, απ' ότι για τους Μάγια."

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ



Σε ψηφοφορία , η οποία δεν είναι βέβαια επιστημονική , που ανάρτησε η ιστοσελίδα in.gr και αφορούσε το κατά πόσο θα επηρεάσει την απόφασή σας για τον προορισμό των διακοπών σας η επιδημία της νέας γρίπης, τα αποτελέσματα δείχνουν ένα ποσοστό της τάξης του 15% , πως θα τους επηρέαζε πολύ! Μου κάνει εντύπωση έστω και αν φαίνεται μικρό το ποσοστό αυτό, τι σκατά έχουν στη κεφάλα τους μερικοί άνθρωποι.


Ετοιμάζονται μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού να φύγουν από το καμίνι της Αθήνας και πολύ καλά θα κάνουν , αλλά τους κόφτη η γρίπη ; Άλλο πάλι και τούτο !


Αν προσθέσουμε μάλιστα αυτούς που απαντούν ότι θα τους επηρέαζε αρκετά , δηλαδή το 12%, τότε φτάνουμε στο εντυπωσιακό 27% που βάλανε νταλκά , ενώ φεύγουν για διακοπές, την νέα γρίπη . Ε ! Δεν είναι για να φουρκίζεσαι ; Όταν μάλιστα εσύ δεν πρόκειται να απομακρυνθείς ούτε μισό χιλιόμετρο από την Αθήνα ;


Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η εγκυρότητα της έρευνας αλλά το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν για την γρίπη , την στιγμή μάλιστα που φεύγουν για διακοπές είναι , το λιγότερο τουλάχιστον , για πολύ μεγάλους . . . χαβάκες (εκ του Χαβάκα) .



Μην ανησυχείτε καλέ . . . η γρίπη δεν θα χτυπήσει πολύ σκληρά . Χάδι θα είναι . Θα είναι ένα απλό και απαλό χαδάκι για όλους σας . . . !

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

  • Δεν θα κολυμπήστε
  • Δεν θα ξενυχτίσετε
  • Δεν θα είστε σε χώρο με πάνω από 3 άτομα
  • Θα φοράτε ζεστά και χοντρά ρούχα
  • Δεν θα κάθεστε στην παραλία
  • Δεν θα πίνετε κρύα νερά
  • Θα φοράτε πάντοτε την μάσκα που θα έχετε προμηθευτεί (Προσοχή δεν θα πρέπει να την βγάλετε ούτε ένα λεπτό, ή δυνατό και να σκάσετε ακόμη!)
  • Δεν θα ανάψετε καθόλου το air contision
  • Δεν θα καπνίζετε ούτε θα πίνετε
  • Και τέλος . . . Δεν θα μιλάτε. Κουβέντα...!!!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ


Που αρχίζει και που σταματά η ευθύνη ενός θρησκευτικού ή πολιτικού ηγέτη ή ακόμη και ενός θεού για την συμπεριφορά και τις πράξεις των οπαδών του και των πιστών του; Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης του; Ευσταθεί το άλλοθι: Άλλο τι είπε ο θεός άλλο τι κάνανε οι άνθρωποι, επειδή.... ήταν ελεύθεροι να το κάνουν; Σε αυτόν τον κόσμο μάλλον ισχύει ο νόμος της αλληλεπίδρασης, η ποιότητα και συμπεριφορά των οπαδών κάποιου εκφράζει σε ένα μεγάλο ποσοστό και την ποιότητα, το επίπεδο του ειδώλου, γιατί «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» Οι άγνωστες δυνάμεις του υποσυνείδητου καθορίζουν το είδος του θεού που πιστεύουμε, τα πρότυπα μας, τους αρχηγούς που εκλέγουμε και μαρτυράνε πολλά για την ποιότητα και των δύο πλευρών. Έτσι δεν είναι μόνο δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι αλλά δείξε και το θεό σου , το πρότυπο σου και θα ξέρω πολλά για σένα, επειδή οι επιλογές γίνονται εσωτερικά και τις περισσότερες φορές ασυνείδητα. Ο ηγέτης, το είδωλο, που εμπνέει το όραμα μια ιδέας και ενός κινήματος, βάζει την σφραγίδα μαζί με την γραμμή και τηνγραμμή που χαράσσει. Και σίγουρα ένας θεός που σχεδιάζει προωθεί και ευλογεί μια θρησκευτική δικτατορία παύει να είναι ουδέτερος, δίκαιος και "άμοιρος ευθυνών".
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Εν περιλήψει, δέχομαι τον Κόσμο («στολίδι» κατά τους προγόνους μου) ως την μία, αιώνια, άκτιστη και αυτοθεσμιζόμενη πραγματικότητα, που δεν την δημιούργησε κανένα εξωτερικό της αίτιο (πόσο μάλλον ...; πρόσωπο - Θεός).
Δέχομαι τους Θεούς ως εσωκόσμιες και μη προσωπικές ταξιθετικές οντότητες, δέχομαι την υποχρεωτική πολυμορφία και πλήθυνση, με λίγα λόγια την Δημοκρατία στους Ουρανούς, καθώς και τον Ορθό Λόγο ως βασικό συστατικό της Ουσίας του σύμπαντος.
Δέχομαι την ύπαρξη εκείνου που μπορεί να λεχθεί «Κακό» μόνο «κατά παρακολούθηση» του Αγαθού και ποτέ αυτόνομα, δεν αναγνωρίζω δυϊστικές υποτιθέμενες αντιμαχίες «καλών θεών» και «διαβόλων», δεν αποδέχομαι κανενός είδους δαιμονοποίηση της γνώσης, της ελευθερίας ή του ερωτισμού.
Δέχομαι τον άνθρωπο ως ένα έλλογο και πολιτικό ον, ικανό για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο αναλόγως του βαθμού Αρετής που αυτό κατέχει και το οποίο οφείλει να είναι συμφιλιωμένο με κάθε τι το ανθρώπινο και, κυρίως, με την πεποίθηση ότι δεν βαρύνεται από κανένα απολύτως κληρονομημένο «αμάρτημα».
Δέχομαι την θρησκευτική εκδήλωση όχι ως απελπισμένη κίνηση για υποτιθέμενη σωτηρία επίσης υποτιθέμενων ατομικών ψυχών, αλλά ως εκδήλωση που συνέχει την κοινότητα (την «πόλη» στην αρχαιότητα) και αποτελεί την αυτονόητη ευχαριστία των θνητών προς τους αθάνατους για το δώρο της ζωής. Την δέχομαι επίσης όχι ως διαχωρισμένη από τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις και, φυσικά, ανεξάρτητη από αυτοδηλωμένους επαγγελματίες «εκπροσώπους» (!) του θεϊκού στοιχείου επί της γης.
Δέχομαι την πολυμορφία όχι μόνο των βιολογικών μορφών, αλλά και των μορφών κουλτούρας, πολιτισμού και, φυσικά, θρησκευτικής έκφρασης και φιλοσοφικής αναζήτησης και θεωρώ πρωταρχικό καθήκον του ψυχικά υγιούς ανθρώπου τον διαρκή πόλεμο ενάντια σε ό,τι απειλεί να καταργήσει αυτή την πολυμορφία.
Τιμώ τέλος ως ιερό (δασυνόμενο, εκ του «γερόν») μόνον ό,τι καταφάσκει και ενισχύει το φαινόμενο της ζωής και κατ'; επέκταση θεωρώ ανίερη κάθε μορφή θανατολαγνείας ή λειψανολατρίας. Τα πιο πάνω αποτελούν σήμερα κοινή πεποίθηση μερικών δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μου, που επιτέλους βρήκαν το θάρρος να την δημοσιοποιήσουν (αν και όχι δίχως κόστος), ενώ, από ό,τι τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, πολλοί περισσότεροι θα βρούνε το ίδιο αυτό θάρρος στο άμεσο μέλλον. Και τότε, πάρα πολλά πράγματα θα αλλάξουν σε αυτόν τον ένδοξο αλλά χιλιορημαγμένο τόπο. Τον τόπο που κάποτε εφηύρε τον Άνθρωπο και την Δημοκρατία, αλλά σήμερα δυναστεύεται ακόμα, όπως ακριβώς και στο σκοτεινό Βυζάντιο, από τα ακριβώς αντίθετά τους

ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ


Οι διαφορές της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από τον Χριστιανισμό είναι πάμπολλες, μερικές μόνον των οποίων θα παραθέσουμε εδώ, για να γίνει στοιχειωδώς κατανοητή η άβυσσος διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, δημιουργώντας όχι μόνον αντιδιαμετρικές και αντιμαχόμενες αντιλήψεις για τα πράγματα, αλλά και αντιδιαμετρικούς και αντιμαχόμενους τύπους ανθρώπου με αντιδιαμετρικούς και αντιμαχόμενους τρόπους ζωής.

Α. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία αποτελεί μία εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, φυσική και όχι ιδρυθείσα, Θρησκεία, η οποία βασίζεται επάνω στην αλήθεια του Κόσμου, αντί σε διάφορες ονειροπολήσεις για τον Κόσμο, και δέχεται την πραγματικότητα όπως εκείνη είναι, αντί όπως την θέλει να είναι η ανθρώπινη ανασφάλεια. Αναγνωρίζει την Δικαιοσύνη και την Αρμονία ως κυρίαρχους νόμους του Σύμπαντος, αντί να προβάλλει με βέβηλο τρόπο διάφορα ανθρώπινα ή ζωώδη συναισθήματα (λ.χ. αγάπη, φόβο, ζήλεια, κ.ο.κ.) στις σφαίρες των Θεών. Δεν ηθικολογεί, δεν δικάζει υποτιθέμενους αμαρτωλούς, ούτε εκφοβίζει ανασφαλείς ανθρώπους, αλλά διδάσκει τον άνθρωπο την ύψιστη σοφία τού να αποδέχεται την πραγματικότητα, να συμμετέχει σε αυτή και να τιμά όλα εκείνα που την συνέχουν (δηλαδή τους φυσικούς νόμους και τους Θεούς).

Β. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία έχει κυρίως συλλογική διάσταση και ασκεί ευεργετική διαπλαστική επίδραση επάνω στην κοινότητα. Ο ιερέας της αποτελεί τον εκπρόσωπο, συχνά μάλιστα εκλεγμένο, της κοινότητος απέναντι στους Θεούς, πρωτεύοντα δε ρόλο παίζει όχι το θεολόγημα αλλά η πράξις, η επαναλαμβανόμενη τελετουργία η οποία διατηρεί αδιάσπαστη την αόρατη αλυσίδα της ζωής των γενών, η οποία ενώνει το παρελθόν με το μέλλον και τους προγόνους με τους απογόνους. Αντιθέτως, ο Χριστιανισμός κατευθύνει τον εξατομικευμένο άνθρωπο σε προσπάθεια προσωπικής επικοινωνίας με τον Θεό και ακυρώνει κάθε κοινότητα έξω από την αντι-κοινότητα (μία επιβεβλημένη κοινότητα που θέλει να αφανίσει όλες τις κανονικές κοινότητες) που αυτο-αποκαλείται «Εκκλησία». Ο ιερέας του δεν αποτελεί εκπρόσωπο τού «εκκλησιάσματος» απέναντι στον εχθρό των Θεών Θεό των χριστιανών, αλλά εκπρόσωπός του απέναντι στους ανθρώπους, πρωτεύοντα δε ρόλο παίζει όχι η πράξις, από την οποία εξαιρούνται οι τελευταίοι, αλλά το θεολόγημα, στην υπηρεσία του οποίου βιοπορίζονται αμέτρητοι «θεολόγοι», δηλαδή διαχειριστές της ακαταληψίας και του παραλογισμού.

Γ. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται το Σύμπαν ως αιώνια και μοναδική πραγματικότητα, ενώ αντιθέτως ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι αυτό δεν είναι παρά μία κατασκευή («κτίσμα») ενός Θεού που τάχα προϋπήρχε. Το υποτιθέμενο «κτίσμα» έχει μία χρονική αρχή, άρα και ένα χρονικό τέλος, συνεπώς για τους χριστιανούς δεν είναι αιώνιο.

Δ. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται ότι τίποτε δεν υπάρχει έξω από το Σύμπαν, συνεπώς όλα τα δημιουργικά του αίτια και οι Θεοί βρίσκονται μέσα σε αυτό, ενώ αντιθέτως ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι ο υποτιθέμενος Δημιουργός Θεός του βρίσκεται έξω από το Σύμπαν και απλώς το διαχειρίζεται ως ιδιόκτητο αντικείμενό του.

Ε. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται τους Θεούς ως μη προσωπικά όντα και ταξιθέτες, υποχρεωμένους να σέβονται τους φυσικούς νόμους που οι ίδιοι έθεσαν προς χάρη της ευταξίας του Κόσμου, ενώ αντιθέτως ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι ο Θεός του είναι πρόσωπο και μονάρχης, ελεύθερος να συμπεριφερθεί κατά βούληση στο «κτίσμα» του ή στα αμέτρητα τμήματά του.

ΣΤ. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται πολλούς Θεούς ως αυτονόητες πληθύνσεις της αρχικής εσωκοσμικής θεϊκής υπόστασης, ενώ αντιθέτως ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι ο εξωκοσμικός Θεός του (με το «άρρητο» τετραγράμματο όνομα, YHVH, σε ανάπτυξη Ιαχωβά) είναι ένας και μοναδικός, υβρίζοντας κατά συνέπεια τις άλλες αθάνατες οντότητες σαν «δαίμονες» («omnes enim dii gentium daemonia», «όλοι οι Θεοί των Εθνών είναι δαίμονες»).

Ζ. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία απορρίπτει ως παντελώς παράλογη την ύπαρξη ενός «Κακού», το οποίο υποτίθεται ότι στέκει διαχωρισμένο, αυτόνομο και αυτεξούσιο, αφού το λεγόμενο «Κακό» μπορεί να υπάρξει ως σχετική μόνο και συγκριτική έννοια, απέναντι σε εκείνη του «Αγαθού». Στον Χριστιανισμό αντιθέτως, η αυτόνομη ύπαρξη του «Κακού» αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δόγματα της πίστης του. Ακόμα χειρότερα, στο υποτίθεται αυτόνομο «Κακό», ο Χριστιανισμός δίνει προσωπική υπόσταση, χειροτερεύοντας την προϋπάρξασα αντίληψη του Ιουδαϊσμού περί «αντίπαλου» του Θεού, αλλά απρόσωπου «Κακού»,

Η. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δέχεται ότι το Σύμπαν διέπεται από μία άθραυστη νομοτέλεια, ότι τα πράγματα και τα γεγονότα ακολουθούν μία «Ειμαρμένη» (η λέξη ετυμολογείται από το ρήμα «μείρομαι», δηλ. λαμβάνω σε μοιρασιά το τμήμα που μου ανήκει, ο τύπος του οποίου ρήματος στον παρακείμενο χρόνο της παθητικής φωνής είναι «είμαρμαι»), καθώς και ότι ο χρόνος που διαμορφώνει αυτά τα πράγματα και γεγονότα δεν είναι γραμμικός, ενώ αντιθέτως ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι το «κτίσμα» διέπεται από την διαρκή θεϊκή παρεμβατικότητα, ότι τα πράγματα και τα γεγονότα ρυθμίζονται από την Πρόνοια του Θεού, καθώς και ότι ο χρόνος είναι γραμμικός .

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΣΗΡΙΑΛ Μichael Jackson



Νέα συνέχεια δίνεται στο σήριαλ «Michael Jackson», δύο εβδομάδες μετά το θάνατό του, ύστερα από τις αποκαλύψεις μιας παλιάς του νοσοκόμας σχετικά με ενδοφλέβιες ενέσεις που του γίνονταν τόσο συχνά, που το σώμα ήταν γεμάτο σημάδια.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τις οποίες επικαλούνται το ABC και το CNN, ο Michael Jackson είχε σημάδια από ενέσεις στο σώμα του όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου.
Λίγο μετά το θάνατό του, μια παλιά νοσοκόμα του Βασιλιά της pop, η Cherilyn Lee, είχε αποκαλύψει πως τόσο ο τραγουδιστής, όσο και άνθρωποι του περιβάλλοντός του την πίεζαν να του χορηγήσει το φάρμακο Diprivan (εμπορικό όνομα του propofol), που η χορήγησή του γίνεται ενδοφλέβια και μόνο από ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μπουκάλια Diprivan βρέθηκαν στο σπίτι του Jackson.
Την ίδια στιγμή οι θεωρίες αναφορικά με την πατρότητα των παιδιών του έχουν "φουντώσει" τις τελευταίες ημέρες.
Αμερικανικό περιοδικό δημοσίευσε ότι βιολογικός πατέρας των δύο μεγαλύτερων παιδιών του pop star είναι ο δερματολόγος του, Δρ. Arnold Klein. Ωστόσο, ο γιατρός σε συνέντευξή του υποστηρίζει «ότι απ’ όσο ξέρει, δεν είναι ο πατέρας του 12χρονου Prince Michael και της 11χρονης Paris.
Το έντυπο ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Debbie Rowe, η μητέρα των παιδιών, έμεινε έγκυος με το σπέρμα του Klein. Ο δερματολόγος προσέλαβε την Rowe ως νοσοκόμα στην κλινική του στο Beverly Hills στη δεκαετία του ’90 και την γνώρισε στον Jackson, που ήταν ασθενής του.
Όπως ο ίδιος είπε στην εκπομπή Good Morning America, στο κανάλι ABC και στη δημοσιογράφο Diane Sawyer, τα παιδιά του Jackson δεν είναι δικά του. Ωστόσο, η έμπειρη ρεπόρτερ επέμεινε στη φράση «απ’ όσο ξέρω», λέγοντάς του ότι αυτή η φράση εγείρει ερωτήματα.
Ο Klein επίσης περιέγραψε κάποια Χριστούγεννα που είχε περάσει μαζί με την οικογένεια Jackson, και είπε ότι τα παιδιά όποτε αγκάλιαζαν τον πατέρα τους, του έλεγαν «σ΄ αγαπώ».
Ο δερματολόγος αρνήθηκε ότι ελέγχεται από τις Αρχές για το αν χορήγησε στον τραγουδιστή επικίνδυνα φάρμακα, καθώς αυτή την περίοδο οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο πώς ο Jackson είχε στην κατοχή του ένα κοκτέιλ φαρμάκων, που περιείχε και το Proforol -ένα ισχυρό αναισθητικό που βρέθηκε σπίτι του.
«Δεν είμαι ένας από τους γιατρούς (που ψάχνει η αστυνομία). Δεν με έχει ανακρίνει κανείς», είπε ο Klein. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εγκληματίες» τους γιατρούς που χορήγησαν στον Jackson πολύ ισχυρά φάρμακα. Οι Los Angeles Times αποκάλυψαν πως η αστυνομία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για πέντε γιατρούς του καλλιτέχνη και τις συνταγές τους.
Πάντως, το CNN μετέδωσε πως η αστυνομία θέλει να ανακρίνει τον Δρ Klein. Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε πως η οικογένεια του Jackson γνώριζε την εξάρτηση του και ορισμένα από τα μέλη της, όπως η αδελφή του Janet, είχαν προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να τον σώσουν. Οι τοξικολογικές αναλύσεις της πρώτης νεκροψίας-νεκροτομής του πτώματος θα ανακοινωθούν σε αρκετές εβδομάδες, ενώ κανένα στοιχείο από τη δεύτερη νεκροψία που ζήτησε η οικογένειά του Jackson δεν έχει γίνει γνωστό.Την ίδια ώρα, ούτε η αστυνομία ούτε το κοιμητήριο του Forest Lawn, το οποίο αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου ως ο προσωρινός τόπος που βρίσκεται η σορός, δεν έχουν ανακοινώσει το παραμικρό για την κηδεία. Αρκετά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η σορός του θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες θα σκορπιστούν στο ράντσο του Michael Jackson, στη Neverland.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ


Θα επιλέξει κάτι απλό , αλλά σκληρό, η Πετρούλα αλλά προβληματίζεται κι αναρωτιέται για τον χρωματισμό.

Αν και δεν θα προβληματιστεί, ούτε και θα αναρωτηθεί πολύ, διότι έχει και στο σπίτι αρκετά ματσούκια , για να μην αναφερθούμε στα ζωντανά (δεν είναι του παρόντος) , τα οποία χρησιμοποιεί αδιαλείπτως , υπάρχει αναζήτηση που αφορά περισσότερο το ντιζάιν του . . . αντικειμένου.
Έγκυρες και σοβαρές πληροφορίες μιλούν για υπερβάλλοντα ζήλο της Πετρούλας για τα συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία , όπως και η ίδια έχει δηλώσει δημόσια και ιδιωτικά , λατρεύει και θα συνεχίσει να λατρεύει στον αιώνα τον άπαντα ! Και πολύ καλά θα κάνει.
Όσοι από καθαρή, μόνο και μόνο, ζήλια μιλούν υποτιμητικά για την Πετρούλα και τα κέφια της , ας φανταστούν ένα ολόκληρο βράδυ την Πετρούλα , τα αντικείμενα και τον εαυτό τους , σε ένα δωμάτιο . . . και την Πετρούλα ; μόνο με το κιλοτάκι !
Λοιπόν ;
Φαντάζεσαι το ροδαλό ;
Μα τι Χαβάκας θα ' σουν !!!


Άδειο το φέρετρο...


...λεει η Αγγλική sun. Αδειο το φέρετρο που ήταν στο staples center...Δεν εχει γίνει η ταφή ακόμα και η οικογένεια....θα την κάνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.


Εδώ στο φέρετρο , εκεί στο φέρετρο , ποιος άδειασε το φέρετρο ;
Καλά τι έγινε , άδειασε το φέρετρο ρε ... παιδιά ;
Δεν μπορεί κάπου εδώ είναι , δεν μπορεί ρε !
Δεν είμαστε καλά !
Το φέρετρο ! Το φέρετρο άδειασε !
Με προσοχή όλοι ... μαζί ... για κοίτα μεσ' το φέρετρο ρε ...

SANTANA


Σήμερα, Τετάρτη, εμφανίζεται στην Αθήνα σε μια μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ ο θρύλος της ροκ μουσικής Κάρλος Σαντάνα.
Ο διαχρονικός μουσικός έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του «Supernatural Santana - A Trip Through The Hits».
Όσοι βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο θα απολαύσουν όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.
Τη συναυλία ανοίγει το ελληνικό συγκρότημα Rosebleed. Έναρξη: 19.00, Eισ.: €200 (VIP), €120 (Premium), €60 (καθήμενοι), €70 (diamond arena), €50 (arena).

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ


«Περίεργες οι κατηγορίες περί κατασκοπείας», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
Την απελευθέρωση Γαλλίδας από τις ιρανικές φυλακές ζητά ο Νικολά Σαρκοζί
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από το Ιράν να απελευθερώσει μία νεαρή βοηθό πανεπιστημίου που είναι φυλακισμένη με την κατηγορία της κατασκοπείας.
"Θα το πω όσο απλά και καθαρά είναι δυνατό:ζητάμε την απελευθέρωση της συμπατριώτισσάς μας.Αυτές οι κατηγορίες για κατασκοπεία είναι πολύ περίεργες",δήλωσε ο Σαρκοζί στο Παρίσι μετά από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Νωρίτερα,σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ είχε δηλώσει ότι η συλληφθείσα γυναίκα είναι η 23χρονη Κλοτίλντ Ρείς,βοηθός στην γαλλική γλώσσα στο πανεπιστήμιο του Ισπαχάν.
Όπως διευκρίνισε η Ρείς επέστρεφε στην Γαλλία όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. "Αυτή η νεαρή Γαλλίδα πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως επειδή είναι αθώα και επειδή δεν είναι βάσιμες οι κατηγορίες.Κατηγορείται για κατασκοπεία.Εάν κατανοούμε ορθά αφορά το γεγονός ότι τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο.Αυτό δεν είναι κατασκοπεία,οι κατηγορία είναι παράλογη",τόνισε ο Κουσνέρ στο τρίτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.
Σε άλλη συνέντευξή του ο Γάλλος ΥΠΕΞ είπε ότι η Ρείς συμμετείχε σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν την πολυσυζητημέμη επανεκλογή του Αχμαντινεζάντ. "Οπως πολλοί διαδηλωτές τράβηξε μερικές φωτογραφίες",είπε

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ




Αν η πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 ήταν το συμβολικό τέλος της αναμέτρησης των δημοκρατικών κοινωνιών με μια από τις πιο σκληρές μορφές ολοκληρωτισμού, η πτώση των Δίδυμων Πύργων θα εκλαμβάνεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως η εξίσου συμβολική αρχή της αναμέτρησης των ανοιχτών κοινωνιών μας με τον ναζισμό του 21ου αιώνα, τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. Μια ιδεολογία/θρησκεία μίσους απέναντι στην θρησκευτική ανοχή, τον πλουραλισμό, την ελευθερία και την ισότητα και κάθε άλλη αξία κι αρχή πάνω στις οποίες οικοδομείται το σύγχρονο, κοσμικό, φιλελεύθερο κράτος και τις οποίες αργά η γρήγορα καλείται να ασπαστεί κάθε λαός που θέλει να εκσυγχρονιστεί και να συμβαδίσει με την εποχή του. Το μίσος αυτό εκδηλώνεται εδώ και δεκαετίες, καθώς αυξάνεται η επιρροή του ριζοσπαστικού Ισλάμ μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο, με τη βία, την τρομοκρατία, τα μαζικά εγκλήματα κτλ τόσο στο εσωτερικό του (Αλγερία, Ινδονησία, Αφγανιστάν, Ιράν κτλ) αλλά και εναντίον άλλων λαών (αρχικά λαοί στην περιφέρεια του Ισλάμ όπως Ινδοί, Εβραίοι, Αφρικανοί αλλά τώρα και Αμερικανοί και Ευρωπαίοι).



Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ακραίες αυτές μορφές του ριζοσπαστικού Ισλάμ δεν απαντώνται απλά ανάμεσα σε μια χούφτα τρομοκρατών και εγκληματιών, αλλά είναι ευρύτατα διαδεδομένες σε μεγάλα τμήματα μουσουλμάνων. Μελέτες τα υπολογίζουν σε 10-15% του μουσουλμανικού πληθυσμού, με ισχυρή φωνή στα ΜΜΕ, με οργανωμένα δίκτυα πληροφόρησης, χρηματοδότησης και δράσης και το κύμα διαρκώς μεγαλώνει. Είναι μια οργανωμένη αντίδραση σε κάθε νεωτερικότητα και σε κάθε φωνή εντός του μουσουλμανικού κόσμου που ζητά εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη, ευημερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος δεν είναι άλλος από τη καθολική επικράτηση σε πρώτη φάση εντός του μουσουλμανικού χώρου και στη συνέχεια η εξαγωγή του σκοταδισμού τους με κάθε μέσο στον υπόλοιπο κόσμο, που δε δέχεται τις μισαλλόδοξες φανατικές δοξασίες τους. Η πλήρης υποταγή κάθε άλλης πολιτικής ή κοινωνικής αξίας ή εξουσίας στον θρησκευτικό νόμο (και φυσικά σε κείνους με το «ιερό καθήκον» να τον «ερμηνεύουν» και να τον εφαρμόζουν).
Είναι δε εντυπωσιακές οι ομοιότητες στη σκέψη και στη δράση με άλλα ολοκληρωτικά ρεύματα του παρελθόντος. Ο «εξαγνισμός» του κόσμου από κάθε αντίθετη άποψη στο θρησκευτικό νόμο, η εξόντωση με κάθε μέσο των «εχθρών», η υπακοή στους «Μεγάλους Οδηγούς», η πίστη σε μια δικτατορική διακυβέρνηση από ένα «φωτισμένο» ηγέτη, η υποταγή της ελεύθερης σκέψης και της ανεξαρτησίας του ατόμου στην δογματική ορθοδοξία μας θυμίζει όχι μόνο τις περασμένες προ πολλού εποχές του χριστιανικού Μεσαίωνα, αλλά και τις πρόσφατες εκδηλώσεις πολιτικού Μεσαίωνα του 20ο αιώνα. Τόσο ο ναζισμός/φασισμός, όσο και ο κομμουνισμός μπορούν να βρουν άφθονα χαρακτηριστικά τους στη σύγχρονη απειλή που αντιμετωπίζουμε.
α καταλάβουμε πολλά για τη σκέψη των σύγχρονων ισλαμοφασιστών αν δούμε τη δράση του σημαντικότερου ίσως πνευματικού ηγέτη αυτού του μισαλλόδοξου ρεύματος, του Χατζ Αμίν Μοχάμεντ Αλ Χουσεϊνί, πρώην μουφτή της Ιερουσαλήμ. Τα πρώτα δείγματα του θρησκευτικού του παραλογισμού και της διάθεσης εξόντωσης κάθε διαφορετικότητας τα έδειξε συμμετέχοντας ενεργά στη μεγάλη σφαγή του χριστιανικού ελληνικού στοιχείου στον Πόντο. Όταν κατάφερε να γίνει στη δεκαετία το 1920 μουφτής της Ιερουσαλήμ (της σημαντικότερης θέσης που μπορούσε να κατέχει μουσουλμάνος στην υπό Βρετανική κατοχή Παλαιστίνη και ουσιαστικός ηγέτης των Αράβων της) προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαλύσει την εδραιωμένη για αιώνες ειρηνική θρησκευτική και πολιτισμική συνύπαρξη της περιοχής. Υποδαύλισε αντι-εβραϊκές εξεγέρσεις και σφαγές το 1920 και το 1929, αλλά η μεγάλη ευκαιρία για μια «καθαρή» λύση ήρθε με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία.
Οι κοινοί εχθροί (Εβραίοι, Άγγλοι, πλουτοκράτες, δημοκρατικά καθεστώτα κτλ), οι κοινές μέθοδοι (βία, τρομοκρατία κτλ) και ο κοινός ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης οδήγησαν πολύ γρήγορα στη συμμαχία των ριζοσπαστών εξτρεμιστών ισλαμιστών με τη Ναζιστική Γερμανία. Το 1936 έγινε μεγάλη αραβική εξέγερση στην Παλαιστίνη εναντίον των Βρετανών καθοδηγούμενη από τον Αλ Χουσεϊνί και χρηματοδοτούμενη, τουλάχιστον εν μέρει, από τον Άντολφ Άιχμαν. Έγιναν εκτεταμένες σφαγές κάθε μη-μουσουλμανικού πληθυσμού. Η αποτυχία της εξέγερσης το 1939, ανάγκασε τον Αλ Χουσεϊνί να καταφύγει στο Ιράκ (επίσης υπό Βρετανική κατοχή) όπου το 1941 οργάνωσε νέα εξέγερση υπέρ των Γερμανών (την ώρα που οι Βρετανοί πολεμούσαν τον Ρόμμελ στην Β.Αφρική), που πάλι απέτυχε. Μετά από αυτά αναγκάστηκε να καταφύγει στη Ναζιστική Γερμανία.

Σ’ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πολέμου συνέχισε το κήρυγμά του μέσω γερμανικών ραδιοφωνικών εκπομπών που μεταδίδονταν στον αραβικό κόσμο ενισχύοντας τον φονταμενταλισμό, τον φανατισμό, και τον αντισημιτισμό ενώ χειροκροτούσε και δικαιολογούσε την «τελική λύση» του Χίτλερ. Κατάφερε να αποτρέψει συμφωνίες μεταξύ του Άιχμαν και της Βρετανικής κυβέρνησης για ανταλλαγή Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου με παιδιά Εβραίων (τα οποία πιθανόν να κατέληγαν μετά στην Βρετανική Παλαιστίνη). Χιλιάδες παιδιά κατέληξαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς, μια μοίρα που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αν δεν ήταν στη μέση ο Αλ Χουσεϊνί. Ο μουφτής ήταν και από τα κύρια όργανα δημιουργίας μιας ισλαμικής μεραρχίας των SS, της 13ης Handshar, που περιελάμβανε κύρια μουσουλμάνους της Βοσνίας αλλά και εθελοντές από όλο τον αραβικό κόσμο. Κύριο έργο της ήταν η συμμετοχή στη γενοκτονία 800.000 Γιουγκοσλάβων (Σέρβων, Εβραίων και Τσιγγάνων).
Η ναζιστική επιρροή βέβαια στον αραβικό χώρο δεν περιορίστηκε στον Αλ Χουσεϊνί. Ο εμφανιζόμενος εκείνη την εποχή αραβικός εθνικισμός ήταν πολύ δεκτικός στις ναζιστικές επιρροές. Εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα και οργανώσεις ξεπήδησαν παντού σε όλο τον αραβικό κόσμο. Σημαντικότερα ήταν το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Συρίας και η «Νέα Αίγυπτος». Η τελευταία ιδρύθηκε το 1933 και ήταν ακριβής απομίμηση του γερμανικού ναζιστικού κόμματος. Διέθετε τάγματα εφόδου, τελετές με πυρσούς, συνθήματα μεταφράσεις των γερμανικών κτλ. Από τα πλέον σημαντικά της στελέχη ήταν ένας νεαρός αξιωματικός, ο Γκαμάλ Αμπντούλ Νάσερ. Ο Νάσερ ανέπτυξε τον λεγόμενο «αραβικό σοσιαλισμό» (ακολουθώντας κατά γράμμα τα γερμανικά του πρότυπα) και το 1952 κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στη Αίγυπτο. Φυσικά από τα πρώτα μέτρα που πήρε ήταν η απαγόρευση κάθε άλλης πολιτικής έκφρασης και η εξόντωση όσων έβλεπε ως αντιπάλους (κομμουνιστές, Εβραίους κτλ). Στην Αίγυπτο του αραβοναζισμού βρήκε καταφύγιο και ο Αλ Χουσεϊνί, ο οποίος μετά τον πόλεμο πήγε στην Ελβετία. Ο Αλ Χουσεϊνί μεσολάβησε ώστε πολλοί Ναζί καταζητούμενοι εγκληματίες πολέμου των SS και της Γκεστάπο να βρουν εργασία στην υπηρεσία του Νάσερ. Ο πλέον διάσημος ήταν ο Ότο Σκορζένυ, καταδρομέας των SS.
Ο ναζισμός στην Αίγυπτο είχε γερές βάσεις και πέρα από τον Αν Χουσεϊνί. Ο Χασάν Αλ-Μπάνα, ιδρυτής της Ισλαμικής Αδερφότητας, ήταν ένθερμος οπαδός της Ναζισιτκής Γερμανίας, όπως ήταν και ο Ανουάρ Σαντάτ, ο οποίος πέρασε 4 χρόνια σε βρετανική φυλακή για συνεργασία με το Τρίτο Ράιχ. Ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του το 1978, In Search of Identity, γράφει: “I was in our village for the summer vacation when Hitler marched from Munich to Berlin, to wipe out the consequences of Germany’s defeat in World War I and rebuild his country. I gathered my friends and told them we ought to follow Hitler’s example….”
Μεγάλη επιρροή είχε ο Αλ Χουσεϊνί και στον σχηματισμό του Συριακού και του Ιρακινού κόμματος Μπάαθ. Με δική του συμβολή ο Αλόις Μπρούνερ, ο καταζητούμενος σφαγέας της Ουκρανίας, μπόρεσε να βρει θέση συμβούλου στο Συριακό Γενικό Επιτελείο. Αλλά και πριν αυτόν, η διείσδυση του ναζισμού ήταν σημαντική. Όπως γράφει ένας από τους ιδρυτές του κόμματος Μπάαθ, ο Σάμι Αλ-Τζουντί: “We admired the Nazis. We were immersed in reading Nazi literature and books . . . . We were the first who thought of a translation of Mein Kampf. Anyone who lived in Damascus at that time was witness to the Arab inclination toward Nazism.”
Προσέξτε τα λόγια του του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, κατά την κύρηξη του πολέμου εναντίον του Ισραήλ το 1948, μόλις τρια χρόνια μετά το τέλος του Ολοκαυτώματος: “will be a war of extermination and a momentous massacre which will be spoken of like the Mongolian massacres and the Crusades.”
Ακόμα πιο μεγάλη και άμεση ήταν η συμμετοχή του Αλ Χουσεϊνί στο σχηματισμό της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ως ουσιαστικός ηγέτης των Αράβων της περιοχής, ο Αλ Χουσεϊνί είχε κεντρικότατο ρόλο στην ίδρυση της οργάνωσης το 1964. Ο πρώτος πρόεδρος της ΟΑΠ, ο Αχμέτ Σουκάιρι, τον είχε ως πνευματικό μέντορα και καθοδηγητή. Μεγάλο μέρος της ιδεολογίας του Αλ Χουσεϊνί ενσταλάχθηκε στην οργάνωση. Μια επιρροή που εξακολουθεί μέχρι τις μέρες μας αν αναλογιστούμε ότι η αραβική μετάφραση του Mein Kampf κατέχει την 6η θέση ανάμεσα στα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μεταξύ των Αράβων της Παλαιστίνης! Eπίσης τα γνωστά “Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών” (ένας αντισημιτικός λίβελος προπαγάνδας που γράφτηκε κατ’ εντολή της Οχράνα, της μυστικής αστυνομίας του Τσάρου, για να σπείρει τον αντισημιτισμό), γνωρίζουν τεράστιες πωλήσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο, διευκολύνοντας την αποδοχή των κυρηγμάτων μίσους των ισλαμοφασιστών. Ακόμα, ο μουφτής χρησιμοποίησε τις εκτεταμένες διασυνδέσεις του διεθνώς για να βρει χρηματοδότες και υποστηρικτές. Στο ρόλο του ηγέτη των Παλαιστινίων τον διαδέχτηκε ο ανιψιός του (και επίσης πνευματικό του παιδί), Ραχμάν Αμπντούλ Ραούφ Ελ Χουσεϊνί, πιο γνωστός με το ψευδώνυμο Γιασέρ Αραφάτ, ποτέ δεν έκρυψε το θαυμασμό για το έργο του θείου του και την τιμή που ένιωθε να συνεχίζει στα βήματά του!
Σήμερα ο σύγχρονος δημοκρατικός κόσμος αντιμετωπίζει πιο έντονα από ποτέ την απειλή του ριζοσπαστικού ισλαμισμού. Με συμπαραστάτες, φυσικά, τους γνωστούς φαικόκκινους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ο ισλαμικός θρησκευτικός φονταμενταλισμός, ανακατεμένος συχνά με εθνικιστικές επιδιώξεις, έχει δείξει τα δόντια του επανειλημμένως. Η στρατιωτική υποταγή του είναι αναγκαία, όσο αναγκαία ήταν και η στρατιωτική ήττα της Γερμανίας για την εκρίζωση του ναζισμού. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αφήνουμε τα ριζοσπαστικά στοιχεία να ισχυροποιούνται μέσα στο Ισλάμ και να τα κοιτάμε παθητικά. Η απειλή είναι πλέον ευθεία και άμεση.
Οι μεταρρυθμιστικές και ανανεωτικές τάσεις μέσα στο ίδιο το Ισλάμ δεν μπόρεσαν 800 χρόνια τώρα να ανθίσουν από μόνες τους. Δίχως εξωτερική βοήθεια είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν σε άλλα τόσα. Η παρέμβασή του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου είναι επιβεβλημένη τόσο για την αντιμετώπιση των επιθετικών ριζοσπαστικών στοιχείων, όσο και για να δημιουργήσουν (έστω και τεχνητά στην αρχή) τις συνθήκες ώστε να ξεπηδήσει μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία ευημερίας. Η αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις νέες απειλές του 21ου αιώνα, θα κρίνει και την επιβίωση των κοινωνιών μας, του πολιτισμού μας και των αξιών πάνω στις οποίες τον οικοδομήσαμε.

ΑΠΟΨΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ michael jackson


Η τελετή αναμένεται να κρατήσει μιάμιση ώρα και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο το κόσμο.


Στην τελευταία του κατοικία σε κοιμητήριο του Λος Αντζελες και σε στενό οικογενειακό κύκλο θα ταφεί σήμερα ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή με τη συμμετοχή πολλών αστέρων της μουσικής και του κινηματογράφου,την οποία θα μεταδώσουν σχεδόν όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι αρχές του Λος Αντζελες ανακοίνωσαν ότι η κηδεία του Τζάκσον θα τελεστεί στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν στις 08.00 τοπική ώρα( 18.00 ώρα Ελλάδος). Στην κηδεία θα παραστούν μόνο τα μέλη της οικογένειας του αστέρα της ποπ. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί πάντως από την οικογένεια του Τζάκσον,γεγονός που ενισχύει τις φήμες για κάποια αλλαγή -έκπληξη της τελευταίας στιγμής .
Η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή θα ξεκινήσει πάντως στις 20.00 (ώρα Ελλάδος) στο κλειστό γήπεδο Στέιπλς Σέντερ ,στο κέντρο του Λος Αντζελες.
Η τελετή αυτή αναμένεται να διαρκέσει μιάμιση ώρα και θα μεταδοθεί απευθείας από
εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.
Ενας γαλαξίας αστέρων θα παραστεί στην δημόσια τελετή για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στο βασιλιά της ποπ:Οι τραγουδιστές Στίβι Γουόντερ, Μαράια Κάρει, Τζένιφερ Χάτσον , Λάιονελ Ρίτσι,η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς,οι μπασκετμπολίστες Κόμπι Μπράιαντ και "Μάτζικ" Τζόνσον, κ.α.
Κάπου 11.000 τυχεροί θαυμαστές του Τζάκσον κληρώθηκαν μεταξύ 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων για να παραστούν στην εκδήλωση ενώ άλλοι 6.500 θα την παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνη στο γειτονικό Νόκια Θίατερ.
Η αστυνομία του Λος Αντζελες έχει σημάνει συναγερμό καθώς αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του Τζάκσον να κατακλύσουν την πόλη, παρά τις εκκλήσεις των αρχών προς τον κόσμο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από την τηλεόραση.

ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ



Αιματηρή εξέγερση των Τουρκόφωνων Ουιγούρων
Ο γ.γ. του ΟΗΕ υπερασπίστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση και τη διαμαρτυρία. Συναγερμός στην επαρχία Ξινγιάνγκ, όπου τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 είχαν χάσει τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση 17 αστυνομικοί.
7/7/2009
Στρατιωτικός νόμος έχει ουσιαστικά επιβληθεί στην πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας της Κίνας, Ξινγιάνγκ. Στους δρόμους του Ουρούμκι κυκλοφορούσαν χθες κυρίως αστυνομικοί και στρατιώτες, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια της Κυριακής, τα οποία επισήμως στοίχισαν τη ζωή σε 156 ανθρώπους (400 σύμφωνα με άλλες, ανεπίσημες πηγές), ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν.
Παράλληλα, η ροή των πληροφοριών προς τον έξω κόσμο γίνεται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, χωρίς να υπάρχει καμία πρακτικά δυνατότητα διασταύρωσης της εγκυρότητάς τους.
Αιτία, το γεγονός ότι το Πεκίνο έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού το «Μεγάλο Τείχος Προστασίας του Διαδικτύου», απενεργοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης και επικοινωνίας, όπως είναι το Twitter, και μην επιτρέποντας στις μηχανές αναζήτησης να δίνουν αποτελέσματα σε λέξεις-κλειδιά που αφορούν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Τα σχεδίασαν Η τοπική κυβέρνηση και η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος κατηγόρησαν τις οργανώσεις των εξόριστων Ουιγούρων ότι σχεδίασαν τα επεισόδια, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν τη νόμιμη εξουσία.
«Ηταν ένα βίαιο έγκλημα, το οποίο είχε μεθοδικά σχεδιαστεί και οργανωθεί», φέρεται να δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ξινχουά.
Οι ισχυρισμοί αυτοί, όμως, αντικρούστηκαν από τους Ουιγούρους του εξωτερικού, οι οποίοι αμφισβήτησαν και τα στοιχεία των Αρχών για τον όγκο των διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτές.
«Κατηγορούν εμάς προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των Ουιγούρων από το καθεστώς των σε βάρος τους διακρίσεων και της καταπίεσης που υφίστανται», δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουιγούρων, από τη Σουηδία.
«Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τη δολοφονία αθώων Ουιγούρων από την κυβέρνηση της Κίνας», είπε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ουιγούρων.
Η αφορμή για τη νέα ένταση -η οποία από ορισμένους χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη σε όλη την Κίνα μετά τη σφαγή της Τιενανμέν, το 1989- φέρεται να δόθηκε τον Ιούνιο. Τότε, είχαν χάσει τη ζωή τους δύο Ουιγούροι στη διάρκεια άγριων συγκρούσεων με μέλη της κοινότητας των Χαν, που έγιναν σε ένα εργοστάσιο όπου εργάζονταν οι μεν και οι δε.
Ωστόσο, οι ρίζες της αντιπαράθεσης είναι πολύ πιο παλιές και, ενδεχομένως, πάνε πιο πέρα από το 1949, έτος κατάληψης της εξουσίας από τους κομμουνιστές του Μάο.
Τους καταπιέζουν Οι Τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι κατηγορούν τους Χαν -που είναι κυρίαρχοι στην Κίνα αλλά αποτελούν μειονότητα στη Ξινγιάνγκ- ότι τους καταπιέζουν συστηματικά και προσπαθούν να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτιστική τους κληρονομιά.
Θεωρούν, επίσης, ότι είναι οι μεγάλοι αδικημένοι και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς είναι η ελίτ των Χαν που καρπώνεται κυρίως τα οφέλη από την έντονη εμπορική δραστηριότητα (η Ξινγιάνγκ βρίσκεται σε νευραλγική θέση), αλλά και τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της συγκεκριμένης επαρχίας.
Πάντως, κάποιοι αναρωτιούνται ήδη εάν αποτελεί σύμπτωση το σχεδόν ταυτόχρονο ξέσπασμα εσωτερικών αναταραχών σε δύο από τους μεγάλους ανταγωνιστές των ΗΠΑ (και γενικότερα της Δύσης) παγκοσμίως -το Ιράν και την Κίνα..
Οι Ουιγούροι και η αυτονομία Μια επαρχία πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η τουρκόφωνη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων βρίσκεται συγκεντρωμένη κυρίως στην επαρχία Ξινγιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση επαρχία, η οποία καλύπτει το ένα έκτο της χώρας, κατοικείται όμως από μόλις 20 εκατομμύρια ανθρώπους (περίπου 1,5% του συνολικού πληθυσμού), από τους οποίους τα 8 εκατομμύρια είναι Ουιγούροι.
Η Ξινγιάνγκ διαθέτει, μαζί με το Θιβέτ, το πιο ισχυρό αυτονομιστικό κίνημα στην Κίνα. Οι Ουιγούροι διέθεταν μια ισχυρή αυτοκρατορία επί έναν αιώνα (744-840 μ.Χ.), που εκτεινόταν από την Κασπία ως τη Μαντζουρία.
Οι ίδιοι δεν αποδέχονται καν την ονομασία Ξινγιάνγκ, που σημαίνει «νέα σύνορα» στη γλώσσα των μανδαρίνων, την οποία μιλούν οι Χαν, που είναι κυρίαρχοι στην Κίνα.
Τα εδάφη των Ουιγούρων διαθέτουν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στη χώρα, ενώ συνορεύουν με οκτώ χώρες: Ρωσία, Μογγολία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν και Κιργιζιστάν.
Το Πεκίνο κατηγορεί τους εξτρεμιστές Ουιγούρους ότι συνεργάζονται με την αλ Κάιντα, ενώ 17 ομοεθνείς τους είναι κρατούμενοι των ΗΠΑ στη βάση του Γκουαντάναμο, μετά τη σύλληψή τους στο Αφγανιστάν.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ ;ΟΧΙ !!!


Ένας άντρας από την Γερμανία, σταμάτησε σε πρατήριο βενζίνης για να «γεμίσει» το αυτοκίνητό του και έφυγε με τα πόδια!!!Ο 63-χρονος άντρας, από τη περιοχή Remscheid, δεν έχει εξηγήσει ακόμη στις αρχές πώς κατάφερε να ξεχάσει το αυτοκίνητό του στο βενζινάδικο όπου σταμάτησε να προμηθευτεί βενζίνη. Ο εν λόγω κύριος αφού γέμισε το ντεπόζιτο, έφυγε για το σπίτι του με τα πόδια!«Απλώς το ξέχασε και επέστρεψε περπατώντας στο σπίτι του,» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Αφού το αυτοκίνητο είχε κλείσει την είσοδο του πρατηρίου και με την κάνουλα ακίνητη στην υποδοχή του οχήματος, μία γυναίκα που εργαζόταν στο βενζινάδικο άρχισε να αναζητά τον οδηγό. Αναγκάστηκε να ειδοποιήσει την αστυνομία αφού η έρευνα της απέβη άκαρπη!Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αφηρημένο οδηγό, ο οποίος επέστρεψε για να πάρει το αυτοκίνητό του.Το πιο απίστευτο της ιστορίας είναι ότι 63χρονος είχε πληρώσει την βενζίνη που έβαλε πριν φύγει.

ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ !!!


Ένας υπαλληλος κάβας ποτών, στην Μεγάλη Βρετανία, αρνήθηκε να πουλήσει ένα μπουκάλι κρασί σε μια 47-χρονη γυναίκα που δεν μπορούσε να του αποδείξει ότι ήταν άνω των 18 ετών!Η κυρία Tina MacNaughton-Jones δεν πίστευε στα αυτιά της όταν άκουσε τον υπάλληλο να της ζητά ταυτότητα για να αγοράσει το μπουκάλι κρασί. Ο υπαλληλος μάλιστα αρνήθηκε να πουλήσει κρασί και στην 22-χρονη κόρη της παρόλο που του επέδειξε ταυτότητα με το πρόσχημα ότι θα το δώσει στην μητέρα της!«Στην αρχή γέλασα και το πήρα ως κομπλιμέντο αλλά αυτός ήταν σοβαρός. Μου έχουν πει ότι μοιάζω νεώτερη αλλά όχι και κάτω των 18 ετών. Έχω δυο εγγόνια,» είπε η κυρία Tina MacNaughton-Jones.Ο εκπρόσωπος του καταστήματος ζήτησε συγνώμη από την γυναίκα και δικαιολόγησε την συμπεριφορά του υπαλλήλου στον υπερβολικό του ζήλο.
Τελικά , πόσο ηλίθιος θα πρέπει να είναι ο συγκεκριμένος (βλάκας) που κάνει την γυναίκα αυτή μικρότερη , σε ηλικία , των 18 χρόνων ;
Το σύμπαν ίσως καταφέρουμε να το μετρήσουμε , τον . . . χαβάκα αυτόν ; Αποκλείεται !

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ


Για τους περισσότερους ανθρώπους η εξεύρεση μιας απλής τετραγωνικής ή κυβικής ρίζας αποτελεί ένα πολύπλοκο εγχείρημα.
Δε συμβαίνει όμως το ίδιο για το Γάλλο Αλέξις Λεμέρ που απέδειξε για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές ικανότητές του στα μαθηματικά υπολογίζοντας, σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό, τη ...13η ρίζα ενός αριθμού με 200 ψηφία, σπάζοντας και πάλι το δικό του ρεκόρ.Χωρίς χαρτί και μολύβι, κάνοντας τους υπολογισμούς μόνο στο μυαλό του, ο Λεμέρ βρήκε μέσα σε 72,4 δευτερόλεπτα τον αριθμό 2.397.207.667.966.701, δηλαδή τη 13η ρίζα ενός αριθμού με 200 ψηφία που επέλεξε στην τύχη ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Με άλλα λόγια, βρήκε τον αριθμό που αν πολλαπλασιαστεί 13 φορές με τον εαυτό του δίνει τον αριθμό που είχε "βγάλει" αρχικά το πρόγραμμα του υπολογιστή.Ο 27χρονος Λεμέρ, που κάνει το διδακτορικό του στην τεχνητή νοημοσύνη, εξασκείται επί χρόνια σε αυτή τη μαθηματική άσκηση και αρχικά χρειαζόταν περίπου 50 λεπτά για να βρει τη 13η ρίζα οποιουδήποτε αριθμού."Χρησιμοποιώ ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που το εφαρμόζω στο κεφάλι μου αντί να το δίνω στον υπολογιστή. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν, αλλά ο δικός μου εγκέφαλος λειτουργεί γρήγορα, μερικές φορές πολύ-πολύ γρήγορα", εξήγησε. Όπως είπε είναι εύκολο να βρει το πρώτο και το τελευταίο ψηφίο του αριθμού αλλα εξαιρετικά δύσκολο να βρει τα ενδιάμεσα ψηφία.

Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ


Το όνομά του ακούστηκε αρκετά τις μέρες που ακολούθησαν το θάνατο του "βασιλιά της ποπ": αφενός κυκλοφόρησε η φήμη ότι είναι ο πατέρας των δύο εκ των τριών παιδιών του Μάικλ Τζάκσον, ενώ αφετέρου απασχόλησε την κοινή γνώμη με την επαγγελματική του ιδιότητα. Πρόκειται για τον δερματολόγο του Άρνολντ Κλάιν, τον πιο διάσημο γιατρό του Χόλυγουντ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος που διέγνωσε ότι την ασθένεια του Τζάκσον και τον φρόντιζε από το 1984

Αυτές τις ημέρες ο Κλάιν, στενός φίλος του τραγουδιστή, βρίσκεται σε "κλοιό" δημοσιογράφων και παπαράτσι, οι οποίοι έχουν περικυκλώσει το σπίτι και το εργαστήριό του που ο Τζάκσον επισκεπτόταν δύο φορές το μήνα για ιατρική περίθαλψη. "Ήμουν ο γιατρός του αλλά στη συνέχεια έγινε φίλος του επειδή προσπαθούσε να τον προστατεύσω. Και από τον Μάικλ έχω ορισμένες από τις πιο όμορφες αναμνήσεις στη ζωή μου" λέει.Την Τρίτη (7/7), ωστόσο, δεν θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη τελετή, διότι όπως λέει "δεν θέλει να συμμετάσχει σε κάτι που έχει γίνει μια συλλογική τρέλα".Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο δερματολόγος αποκαλύπτει γιατί αναγκάστηκε να λευκάνει το δέρμα του "βασιλιά της ποπ" καθώς και για τα φάρμακα που άλλοι γιατροί του είχαν δώσει, ενώ αναφέρεται στη σχέση μαζί του και μιλά για τις φήμες περί παιδοφιλίας του διάσημου τραγουδιστή. Πολλά τα ερωτηματικά για τον αιφνίδιο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον"Ο Μάικλ έγινε ασθενής μου το 1984 και όπως όλοι γνωρίζουν παρουσίαζε τεράστια προβλήματα υγείας. Είχε λεύκη (vitiligo). Εγώ υπήρξα ο πρώτος που το διέγνωσε και τον βοήθησα να λευκάνει το δέρμα του προκειμένου να γίνει πιο ομοιογενές, χωρίς κηλίδες (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσω όμως τους συναδέλφους μου, πολλοί από τους οποίους δεν με εμπιστεύονταν" λέει, αναφερόμενος στη γενετική ασθένεια, η οποία προκαλεί τη μείωση της μελανίνης σε τμήματα του δέρματος σε ολόκληρο το σώμα."Το να γράψεις φάρμακα όπως το Diprivan ή το Propofol, τα οποία προκαλούν γενική αναισθησία, προκειμένου να βοηθήσεις κάποιον να κοιμηθεί, είναι εγκληματικό" αναφέρει.Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις φήμες περί παιδοφιλίας, ο Κλάιν απαντά ότι ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν πίστεψε κάτι τέτοιο. "Ο Μάικλ αγαπούσε τα παιδιά. Το πρώτο παιδί μάλιστα που τον κατηγόρησε για παιδεραστία παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι τον είχε βάλει ο πατέρας του. Όλα τα παιδιά θέλουν να κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς. Ο Μάικλ τους το επέτρεπε".
Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά ότι είναι ο πατέρας δύο από τα παιδιά του Τζάκσον, τονίζοντας ότι είναι ο νονός του 12χρονου Πρινς Μάικλ. Ο Κλάιν τάσσεται υπέρ της επιλογής του Τζάκσον να γίνει πατέρας, λέγοντας ότι "ήταν αυτό που επιθυμούσε περισσότερο"…

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΟΣ ΑΛΚΟΟΛ


6/7/2009
Αυτό είναι ένας μύθος. Από τους μεγαλύτερους ! Τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα μας εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από την ποσότητα που έχουμε καταναλώσει. Σε διάφορα πάρτι, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα είδος ποτού από την αρχή. Μόνο αφού έχουν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ σύμφωνα με την κρίση τους αποφασίζουν να αρχίσουν τους πειραματισμούς με άλλα, ενδεχομένως "δυνατότερα" ποτά.
Στο σημείο αυτό, πιθανώς να έχουν χάσει το μέτρημα και δεν ξέρουν πόσα ποτά ακριβώς έχουν πιει, ώστε την επόμενη μέρα θεωρούν ότι το μεθύσι τους οφείλεται στα διαφορετικά ποτά που καταναλώσανε και όχι στην ποσότητα του αλκοόλ που ήπιανε.
Υπάρχει ακόμη, μια έρευνα που εμφανίζει και μια ψυχολογική επίδραση. Πραγματοποιήθηκε μια σειρά πειραμάτων στα οποία κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι κατανάλωσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά, ενώ στην πραγματικότητα είχαν πιεί μη αλκοολούχα ποτά. Τα συμπτώματα που εμφάνισαν μετά, ήταν όμοια με τα συμπτώματα που αναμένονταν αν είχαν καταναλώσει πραγματικά αλκοοολούχα ποτά !!! Τι να πει κανείς . . . !

ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ


Το βάθος και οι ικανότητες της φωνής ενός ατόμου είναι χαρακτηριστικά που χρειάζονται πολλή προσπάθεια και επαναλαμβανόμενη εξάσκηση. Μόνο τότε μπορεί μια τραγουδίστρια να αποκτήσει τον έλεγχο της φωνής της και την ένταση μιας παγκοσμίου φήμης τραγουδίστριας της όπερας. Παρόλαυτά, η ικανότητα να τραγουδάνε καλά, είναι κατά πολύ ένα προκαθορισμένο χαρακτηριστικό και μπορεί να κληρονομηθεί. Η ποιότητα του χαρακτηριστικού αυτού σχετίζεται με την ποιότητα του λάρυγγα.
Γενικότερα πιστεύεται ότι, όσο περισσότερος λιπώδης ιστός περιβάλλει το λάρυγγα, τόσο καλύτερα και πιο ευχάριστα παράγεται η νότα. Το ποσό αυτού του λιπώδους ιστού ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι στην όπερα, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή ο επιπλέον αυτός ιστός που περιβάλλει το λάρυγγα τους, καλυτερεύει και την ποιότητα της φωνής τους. Επίσης, το μέγεθος και το βάρος ενός ατόμου επηρεάζει την ισχύ του διαφράγματος και των πνευμόνων τους και με τον τρόπο αυτό και την ικανότητά τους να κρατάνε και να ελέγχουν υψηλές νότες.

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΧΕΟΠΟΣ


Είναι η μεγαλύτερη από τις πυραμίδες που σώζονται. Είναι νεκρικό μνημείο του βασιλιά Χέοπα, που έζησε στην Αίγυπτο στα 2800 Π.χ. περίπου. Το θεωρούσαν ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Το ύψος του είναι περίπου 138 μ. κι όλος ο όγκος του 2.562.576 κυβικά μέτρα. Σωστός κολοσσός.
Αποτελείται από γρανιτένιες πλάκες, που είναι κολλημένες με πολύ στερεό μείγμα. Η εξωτερική επιψάνεια της πυραμίδας είναι στρωμένη με χρωματιστό αλάβαστρο. Στην κορυφή της ήταν ένα ολόχρυσο ομοίωμα πυραμίδας, που συμβόλιζε το θεό του ήλιου Όρο.
Ο Χέοπας έβαλε βαριά φορολογία στον λαό, για να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να κάνει τον τάφο του και χιλιάδες δούλοι δούλεψαν γι' αυτόν. Ο Ηρόδοτος γράφει ότι χρειάστηκαν 30 χρόνια, αμύθητοι θησαυροί και 300.000 δούλοι για να τελειώσει το έργο που σήμερα εντυπωσιάζει το θεατή με τον όγκο και τη λάμψη του.

ΟΡΓΟΝΗ

Η οργόνη είναι ένας υποτιθέμενος τύπος "αρχέγονης κοσμικής ενέργειας" που ανακαλύφθηκε από τον Δρ. Wilhelm Reich (1897-1957) [Βίχελμ Ράιχ] στα τέλη του '30. Ο Ράιχ ήταν ένας Αυστριακός μετανάστης στην Αμερική , που είχε εκπαιδευτεί ως ιατρός, ψυχίατρος και Φροϋδικός ψυχαναλυτής.
Ο Ράιχ ισχυρίστηκε πως η οργόνη είναι πανταχού παρούσα και εξηγεί πράγματα όπως το χρώμα του ουρανού, τη βαρύτητα, τους γαλαξίες, την αποτυχία των περισσοτέρων πολιτκών επαναστάσεων και ένα καλό οργασμό. Στα έμβια όντα, η οργόνη ονομάζεται και βιο-ενέργεια ή Ζωτική Ενέργεια. Ο Ράιχ πίστευε πως η οργόνη είναι "καταδείξιμη οπτικά, θερμικά, ηλεκτροσκοπικά και με τη χρήση μετρητών Geiger-Mueller"*. Όμως, μόνο πραγματικοί πιστοί στην οργόνη (δηλαδή οργονομιστές που εξασκούν την επιστήμη της οργονομίας) έχουν καταφέρει να την καταδείξουν επιτυχώς.
Ο Ράιχ ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε μια καινούργια επιστήμη (οργονομία) και ότι ανακάλυψε άλλες οντότητες, όπως τα βιόντα, τα οποία μέχρι σήμερα μόνο οι οργονομιστές έχουν καταφέρει ν' ανιχνεύσουν. Τα βιόντα είναι υποτιθέμενα κυστίδια οργόνης, που δεν είναι ούτε ζωντανά ούτε μη-ζωντανα, αλλά μεταβατικά όντα.
Ο Ράιχ πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1957, στις Ομοσπονδιακές Φυλακές του Lewisburg στην Pennsylvania, όπου είχε σταλθεί για προσβολή δικαστηρίου. Ο Ράιχ καταδικάστηκε επειδή αρνήθηκε να υπακούσει μια εντολή ασφαλιστικών μέτρων για την πώληση κομπογιαννίτικων ιατρικών συσκευών όπως ο Συσσωρευτής Οργόνης και οι "εκτοξευτές" οργόνης, οι οποίες υποτίθεται ότι μπορούσαν να μαζεύουν και να διανέμουν την οργόνη, καθιστώντας έτσι δυνατή τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, εκτός ίσως από τη μεγαλομανία και την αυταπάτη.
ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής όχι μόνο διακύρηξε ότι δεν υπάρχει η οργόνη, αλλά έκαψε και μερικά βιβλία του Ράιχ--μια σίγουρη μέθοδος για να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον κάποιου.
Παρά το γεγονός ότι έχουν μικρό κύρος στην επιστημονική κοινότητα, οι ιδέες του Ράιχ μεταλαμπαδεύτηκαν από έναν αριθμό αφοσιωμένων οπαδών, των οποίων ηγείτο ο ιατρός Elsworth F. Baker, ιδρυτής του Αμερικανικού Κολεγίου Οργονομίας ( The American College of Orgonomy ), και ο Δρ. James DeMeo του Βιοφυσικού Ερευνητικού Εργαστηρίου Οργόνης ( The Orgone Biophysical Research Laboratory, Inc ., ) στο Ashland του Oregon. Οι διάδοχοι του Baker (πέθανε το 1985) και ο DeMeo συνεχίζουν να υπερασπίζονται τόσο τον Ράιχ, σαν επιστήμονα, οσο και την οργονομία. Ο Ράιχ έβλεπε τον εαυτό του σαν μια ιδιοφυία υπο διωγμόν και θεωρούσε τους επικριτές του που τον γελοιοποίησαν, αδαείς ηλιθίους.

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

Το συλλογικό ασυνείδητο είναι ένα μέρος του ασυνείδητου νου, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Carl Jung, το συλλογικό ασυνείδητο περιέχει αρχέτυπα, παγκόσμιες νοητικές "προδιαθέσεις" μη βασιμένες στην εμπειρία. Όπως και οι μορφές του Πλάτωνα (είδη), τ' αρχέτυπα δεν έχουν την προέλευση τους στον κόσμο των αισθήσεων, αλλά υπάρχουν ξέχωρα και γίνονται γνωστά κατ' ευθείαν στο νου. Αντίθετα όμως με τον Πλάτωνα, ο Jung πίστευε πως τ' αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Όπως υπάρχουν συμπτώσεις με νόημα, όπως το πέταγμα ενός σκαθαριού και το όνειρο με το σκαραβαίο που περιγράφεται στην καταχώριση για τη συγχρονικότητα, που ανοίγουν την πόρτα σε υπερβατικές αλήθειες, έτσι και μια κρίση ανοίγει επίσης την πύλη προς το συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθειά αλήθεια κρυμμένη από το κανονικό ασυνείδητο.
Η μυθολογία, ισχυρίζεται ο Jung, βασίζει τις ιστορίες της στ' αρχέτυπα. Η μυθολογία είναι μια δεξαμενή βαθειών, κρυμμένων και θαυμαστών αληθειών. Όνειρα και ψυχολογικές κρίσεις, πυρετοί και παραφροσύνη, και τυχαίες συναντήσεις που αντηχούν "συμπτώσεις με νοήματα", όλα είναι πύλες προς το συλλογικό ασυνείδητο που είναι έτοιμο να αποκαταστήσει την υγεία στην ανθρώπινη ψυχή με τις αποκαλύψεις του. Ο Jung διακήρυττε ότι αυτές οι μεταφυσικές ιδέες έχουν επιστημονική βάση, αλλά παρ' ολ' αυτά δεν είναι εμπειρικά ελέγξιμες κατά οποιονδήποτε τρόπο που να έχει νόημα. Με άλλα λόγια, δεν είναι καθόλου επιστημονικές αλλά ψευδοεπιστημονικές.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Η ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ


Η παγκόσμια μουσική σκηνή θρηνεί τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον και η εγχώρια μπαρούφα επιθυμεί να αναστήσει την "απόλυτη" σταρ που θα παντρέψει τις λεσβίες φίλες της.

Όσο η "απόλυτη" έλειπε στην Αμερική για να γεμίσει τις μπαταρίες (ούτε φορητή γκαζιέρα να ήταν!) , τα κουτσομπολάδικα "ενημερωτικά δελτία", ασχολούνταν με τις ζώνες , τις γόβες και τις φούστες που της είχαν κατασχεθεί λόγω παλαιού τηλεοπτικού συμβολαίου και των εκρεμμοτήτων που δεν είχαν ποτέ διευθετηθεί. Και ξαφνικά ; Να την πάλι , θα μας την φορτώσουν. Και το χειρότερο ; Πάλι της μοδός με το έτσι θέλω και ζόρι ζορινά αδερφάκι μου ! Ω ! Ρρ την ναι τούτο ;

Το γλειώδες ερπετό την είχε στην εκπομπή του ! Αυτούς τρώμε στη μούρη . . .αν και το ερπετό είπε πως "Η Βίσση σκέφτεται να το γυρίσει" , περιχαρής μάλιστα.
Που 'ναι μια βίτσα ρε ;
Να τους πιάσεις απ' τ' αυτί και στο δάσκαλο !
Που 'ναι ο δάσκαλος μωρέ ;
Έλα δω ρε δάσκαλε !


ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ


Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι το θράσος κάποιων βρομιάριδων καλόγερων που δεν σταματούν να διεκδικούν και να αρπάζουν Ελληνική γη για να την εντάξουν στα μεσαιωνικά, από κάθε άποψη, μοναστήρια τους στερώντας την από τους Έλληνες πολίτες και την πρόοδο. Αυτοί οι καχεκτικοί και ανέραστοι μαυροφορεμένοι λουμπιναδόροι που βρωμάνε σαν παρατημένα βαρέλια από τυρί , κάποιος θα πρέπει να τους στριμώξει με όλα τα νόμιμα μέσα που είναι δυνατό. Στο Λιτόχωρο υπάρχει ζήτημα από αυτούς τους τεμπέληδες θεομπαίχτες καλόγερους , που σαν λεφούσι αμπολύθηκαν να αρπάξουν την Ελληνική γη.

Το κράτος θα πρέπει να προσέξει και να επαναφέρει στην τάξη τα μαυροφορεμένα αρπακτικά . Να δώσει την γη στους Έλληνες πολίτες διότι ανήκει μόνο σε αυτούς.

Ας περιορίσουν την βρώμα τους στη . . . μο-(υ)νί τους !



Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΤΣΙΓΑΡΟ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ


Δεν ξέρω γιατί έχω την εντύπωση ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, σε δημόσιους χώρους , δεν θα μπορέσει να εφαρμοστή και πολύ περισσότερο σε μαγαζιά, όπως καφενεία , μπαράκια και τα συναφή. Δεν βλέπω να περνάει το συγκεκριμένο μέτρο , της καθολικής απαγόρευσης , σε αυτά τα μαγαζιά και θα σημειωθούν παρατράγουδα, αν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις που θα δίνουν το δικαίωμα , οι χώροι αυτοί, να μην συμπεριλαμβάνονται στην απαγόρευση.

Καφενεία χωρίς τσιγάρο !!! Γίνονται αυτά τα πράματα ρε παλληκάρια που μαζί με τα κορίτσια γίναμε μαλλιά κουβάρια ; Μάλλον όχι !
Στην Ελλάδα ή δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή τα μαγαζιά τα συγκεκριμένα θα κλείσουν. Η μόνη εφικτή λύση είναι να γίνουν τα καταστήματα αυτά χώροι καπνιζόντων.
Έτσι βλέπω τελικά να εφαρμοστή και να λειτουργήσει ο νόμος και όχι με πογκρόμ κατά καπνιστών.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Μια κατηγορία σε όλους αυτούς που δεν σηκώνουν το μικρό τους δαχτυλάκι για να μαζέψουν τα σκουπίδια που πετάνε ) 'σκουπίδια όχι μόνο στο δρόμο, αλλά σε ψυχές ανθρώπων, στο κόσμο στην ανθρωπότητα' γιατί να μην έχουν όλοι οι άνθρωποι καλοσύνη μέσα τους? Γιατί βρέθηκε τρόπος ανταλλαγής των υλικών πραγμάτων που ισχύει για όλους τους ανθρώπους και να μην μπορούν όλοι οι άνθρωποι να βαδίζουν για έναν σκοπό ψυχικά? Γιατί δεν είναι μέλημα να αναπτυχθούν πρώτα τα πνευματικά στοιχεία (μόρφωση τουλάχιστον σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο για όλους απαραίτητα) για να μπορέσει να γίνει η καθοδήγηση των υπερεπαρκών υλικών στη σωστή κατεύθυνση? να μην υπάρχουν κόμπλεξ κατωτεροτητας, κατάθλιψης? Γιατί εγωισμοί στις σχέσεις? Γιατί δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος στην ανατροφή που δίνει η κάθε οικογένεια? Γιατί η ευγένεια θεωρείται σνομπάρισμα? Γιατί αντί κάποιοι να χαίρονται με την ευτυχία του διπλανού τους την κουτσομπολεύουν? εντάξει όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια η' όπως λέει στον επιτάφιο (Περικλέους) μόνο μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει ο ίδιος ανέχεται να του λένε για τον άλλο γιατί ότι ξεπερνά τη δύναμη του δεν.. Όμως, εντάξει υπάρχουν και άνθρωποι που είναι αξιοπρεπείς αλλά όταν δεν γίνεται θέμα συζήτησης έστω και το λίγο που θα σηκώσει χέρι κάποιος στον άλλο, ότι κι αν του είναι ασυδοσία , απανθρωπιά ..ς αυτόν τον τόπο ξεχνάνε βασικές αρχές του ελληνικού στοιχείου και του χριστιανικού. ευρώ και ηλεκτρονικές πιο νόμιμες ταυτότητες. Πολύ καλά τεχνολογική πρόοδος που είναι η ανθρωπιά, η αγάπη, η φιλία, η ελευθερία, η ατομική συνείδηση, η οικολογική συνείδηση, τα στοιχεία που θυμίζουν λίγο θάλασσα κι ελεύθερη ανανέωση, την πάλη που απαιτούν τα ορεινά μέρη ..που είναι η Ελλάδα , οι έλληνες ..οι άνθρωποι που τιμούν όλους αυτούς που όρισαν ελληνικό πνεύμα που εκτιμούν τον πολιτισμό που εκτιμούν τον εαυτό τους? Ψάξε το δαχτυλίδι (για ανθρώπους) ψάξε - ψάξε δε θα το βρεις (λίγους θα τους βρεις) . Το κόσμο δεν τον έχει κτίσει ουδενός το χέρι, τον έχει δανειστεί και αν θέλει να του κάνει κακό να πάρει το κουβαδάκι του να πάει πιο πέρα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Απαγόρευσαν το κάπνισμα και καλά έκαναν. Τι θα γίνει όμως με κάποια μαγαζιά που οι αποκλειστικοί τους πελάτες καπνίζουν. Δηλαδή , τα μαγαζιά αυτά υπάρχουν γιατί ακριβώς μπορείς να πας εκεί, να καπνίσεις το τσιγαράκι σου και να πιεις το καφεδάκι σου. Τα παραδοσιακά καφενεία ήτη. Τι άλλο θα πας να κάνεις στα μαγαζιά αυτά αν απαγορευθεί αυτό ακριβώς για το οποίο πηγαίνεις ; Πολύ μαστουριόρε μου μοιάζει το μέτρο αυτό , ο νόμος αυτός , για τα συγκεκριμένα μαγαζιά. Θα πρέπει να αλλάξει ή θα κλείσουν τα μαγαζιά αυτά . Γι ' αυτό ίσως στο εξωτερικό δεν αφθονούν τέτοιου είδους μαγαζιά , για να μην πούμε ότι δεν τα βρίσκεις πουθενά .
Καφενές, μπαράκι ή μπάρα, κολάδικο, τιτζάδικο πώς θα βρεις την άκρη δίχως τον λουλά σου ; Γίνονται αυτά τα πράματα ρε παιδάκι μου ; Δεν γίνονται αυτά τα πράματα ρε παιδί μου !

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ


Έχω να προτείνω μια τιμωρία που πιστεύω μάλιστα πως θα είναι και η σκληρότερη , φτάνει να εφαρμοστεί με "θρησκευτική ευλάβεια", και θα αφορά στους πολιτικούς στην χώρα μας, οι οποίοι θα υποπέσουν στο αδίκημα του λαδώματος και της μίζας. Θα εργάζονται , οχτάωρο κανονικά και θα εισπράττουν τον μισθό τους κάθε τέλος του μήνα. Μην υπομειδιάτε , είναι πικρό το ποτό της τιμωρίας .
Και αρχίζει η τιμωρία! Θα αμείβονται με 705 Ευρώ μηνιαίως και θα παρακολουθούνται στενά ( !!!) ώστε να είναι υποχρεωμένοι να ζουν . . . αξιοπρεπώς .
Δεν θα πρέπει να ξεπεράσει βέβαια το ποσό των 705 ευρώ και τα έξοδα θα περιορίζονται στο ποσόν αυτό . Απαγορεύεται να του δοθούν δανεικά με οποιοδήποτε τρόπο , είτε η τράπεζα , είτε ιδιώτης .
Δεν ξέρω αν πρέπει να τον βάλουμε να πληρώνει νοίκι , αναρωτιέμαι . Ίσως να κρίνουμε από τη συμπεριφορά και την στάση που θα κρατήσει, πριν αποφασίσουμε τον σωφρονισμό να τον ισιώσουμε !

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΝΙΓΜΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.

Αυτή είναι η κατασκήνωση που συνέβη το τραγικό περιστατικό , του πνιγμού των δύο ανήλικων παιδιών.






Δύο κοριτσάκια 9 ετών.
Η Βιβή(Παρασκευή) Μίχου και η χριστίνα Χριστοδούλου.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι τα δύο κοριτσάκια έφεραν σημάδια από χτυπήματα στα κορμιά τους. Ίσως να ήταν από το παιχνίδι της στιγμής εκείνης η από την προσπάθειά τους να γαντζωθούν κάπου . Αυτό συνέβαλε στο θάνατό τους ο οποίος αποδίδεται σε πνιγμό .


Σκέφτομαι τους ανθρώπους που είχαν την κατασκήνωση τις ώρες αγωνίας και φρίκης που θα ένιωσαν όταν ανακάλυψαν τι ακριβώς έχει συμβεί. Διότι , θέλω να πιστεύω , ήταν πολύ τραγικό και για τους ίδιους, όχι μόνο γιατί έβγαζαν χρήματα από την κατασκήνωση, αλλά για την ζωή των παιδιών.
Από την άλλη μεριά πάλι δεν μπορείς να ανεκτής τόσο μεγάλη αβλεψία ρε παιδάκι μου !
Έχεις τόσα παιδάκια , που φαντάζεται κανείς τι πανδαιμόνιο ασυνειδησίας θα σφυρίζει στην ατμόσφαιρα και δεν λαμβάνεις δρακόντια μέτρα, να τα προστατέψεις, πρώτα από όλα από τον ίδιο τους τον εαυτό ; Που πας ορέ σε Καραμητρούση μου !!!
Ξεβράκωτος σ' αγγούρια ωρέ !
Αυτή είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας της κατασκηνώσεως "Εξερευνητής" .
Θα αναρτήσουν άραγε κανένα νέο ;
Θα αναρτήσουν την λύπη τους ;
Θα ήταν μια πολύ φιλότιμη , οφείλω να ομολογήσω , προσπάθεια .
Η αλήθεια είναι πως αν επισκεφτείς την ιστοσελίδα τους και σκεφτείς για λίγο, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για Γκαλαμπόρτζιδες !
Πως προκύπτει ;
Κάνεις "κλικ" να γνωρίσεις ποιοι είναι και . . . ... όχι μόνο κανένα όνομα δεν αναφέρεται αλλά ούτε για δείγμα κάποια φωτογραφία τους.
Χαιρέτισέ μου δηλαδή τον πλάτανο !
Ναι πράγματι , πολύ σκοτεινά !




Συλληπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων ανήλικων κοριτσιών, την Βιβή και την Χριστίνα.
Οι "ψυχές των αγγέλων" είναι τα παιδιά που έφυγαν , την στιγμή που ξεκινήσε το παιχνίδι της χαράς τους στις διακοπές, μετατράπηκε σε θλίψη.














ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τι βάζει σε κίνηση τον μηχανισμό έκκρισης ουσιών γνωστές ως ενδορφίνες που καταστέλουν το αίσθημα του πόνου ; Για την σύγχρονη ιατρική το ανθρώπινο σώμα είναι ένα χημικό εργαστήριο που καθορίζει την σωματική και ψυχική μας υγεία. Ακόμη και την συμπεριφορά μας. Έτσι κάθε φαινόμενο - σωματικό ή ψυχολογικό - τείνει σήμερα να εξηγηθεί με μια σειρά χημικών αντιδράσεων , καθώς η βιοχημία έχει προχωρήσει ακόμα και στα βάθη του εγκεφάλου , οδηγώντας σε μια αιτιοκρατική , μηχανιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου , ο οποίος έχει φτάσει να θεωρείται το τέλειο "βιο -Ρομπότ".
Αλλά κάπου εκεί αρχίζουν οι γρίφοι, καθώς ο ίδιος ο άνθρωπος παρεμβαίνει στην όλη διαδικασία. Έχει γίνει πλέον φανερό ότι σε πολλές περιπτώσεις «ΚΑΤΙ» μεταβάλλει την αναμενόμενη πορεία των χημικών διεργασιών ώστε να νικηθεί ο πόνος ή να θεραπευτούν ασθένειες... Οι χημικές διαδικασίες αναστέλλονται, και αντικαθίστανται από άλλες, προς όφελος του οργανισμού μας.
Το μυστήριο είναι η ρίζα αυτού του μηχανισμού που δεν προκαλείται από κάποια χημική ουσία αλλά από τον ίδιο τον άνθρωπο! Στις πολλές περιπτώσεις το «κουβάρι» δεν μοιάζει να έχει άκρη, καθώς η απώτερη αρχή αυτής της διαδικασίας φαίνεται να μην ανήκει στο φυσικό επίπεδο (δηλαδή στον κόσμο της ύλης) και έτσι το μηχανιστικό μοντέλο της ερμηνείας της ανθρώπινης φύσης φτάνει σε αδιέξοδο !
Το αδιέξοδο αυτό προκαλείται επειδή δεν μπορεί να βρεθεί ποιο είναι αυτό το «ΚΑΤΙ» που προκαλεί το φυσικό αυτό φαινόμενο. Εκεί η επιστήμη παραπέμπει στο «άλυτο κουβάρι» της ψυχής, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ». Μόνο που η ψυχή ως μη απτό αντικείμενο δεν είναι δυνατό να μελετηθεί από την επιστήμη. Το μόνο που μπορεί να μελετηθεί και να καταγραφεί είναι τα φαινόμενα που προκαλεί και τα οποία χαρακτηρίζουμε «ψυχολογικά». Φαινόμενα που παρόλο που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις σωματικές μας λειτουργίες παρόλα αυτά η πηγή τους δε βρίσκεται σε κάποιο σημείο του σώματος (ειδικότερα στον εγκέφαλο ή σε κάποιο αδένα).
Έτσι το φαινόμενο "placebo" παραμένει ακόμα άλυτο μυστήριο! Τι κάνει τον εγκέφαλο ή κάποιον αδένα να εκκρίνει αυτές τις ουσίες που καταπολεμούν τον πόνο; Επιπλέον το μυστήριο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο όταν φαίνεται να προκαλείται ο μηχανισμός ανάσχεσης του πόνου σε ανθρώπους στους οποίους δεν χορηγείται κάποια φαρμακευτική ουσία, αλλά ένα «δήθεν φάρμακο»! Κι όμως ο μηχανισμός ανάσχεσης μπαίνει σε λειτουργία, λες και πήραν κάποιο δυνατό αναλγητικό.
Αλλά πως να μελετήσει κάποιος κάτι καθώς δεν μπορούμε ούτε να το αντιληφθούμε ούτε να το ανιχνεύσουμε με κάποιο μηχάνημα;
Μ' άλλα λόγια το κουβάρι του μυστηρίου δένει σε έναν άλυτο κόμπο: τα ψυχικά φαινόμενα υπάρχουν, εκδηλώνονται και άρα μπορούν να μελετηθούν αλλά η ίδια η ψυχή δεν υπάρχει (!!!) και συνεπώς είναι αδύνατο να τη μελετήσουμε. Η έδρα των ψυχικών λειτουργιών δεν φαίνεται να είναι καν στον εγκέφαλο (όπως υποστηρίζει το μηχανιστικό μοντέλο για τον άνθρωπο).
Το εκπληκτικό είναι ότι η διαδικασία ανάσχεσης του πόνου άρχιζε μόλις ανακοινώνονταν στους «ασθενείς» ότι θα τους χορηγούνταν κάποια ουσία που θα απάλυνε τον πόνο τους και πριν ακόμα αυτή η - έτσι κι αλλιώς ψεύτικη - ουσία τους χορηγηθεί!


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΟΥ ;


Διαβάζουμε μερικές φορές ότι κάποια ενήλικη 25ρα αποπλάνησε αγόρι 15 χρονών.Και σκέπτεσαι μέσα σου ,γιατί μωρέ δεν βρέθηκε στα 15 μου καμιά να με αποπλανήσει και μένα;Στα 15 κάθε αγόρι έχει μεν δύο κεφάλια αλλά κυρίως σκέφτεται με το κάτω και η μόνη και κύρια σκέψη του είναι που να το βάλει!Χαρακτηριστικά ο Καζαντζάκης περιγράφοντας ένα νεαρό σε αυτή την ηλικία λέει –περπατούσε με ένα πυρωμένο σίδερο ανάμεσα στα σκέλια του!Θυμάμαι λοιπόν ότι δυστυχώς επειδή δεν είχε βρεθεί καμία να μας αποπλανήσει, έντονο και οξύ προέκυπτε το πρόβλημα πως τελικά θα χάναμε την παρθενία μας.Και ναι μεν ίσως για μερικά ακόμα και στην εποχή μας κορίτσια, ή παρθενία τους να αποτελεί κόσμημα και περιουσία τους , για τα αγόρια όμως αποτελεί μίασμα και ντροπή και αντικείμενο χλευασμού από τους πιο ξεσκολισμένους.Στις διάφορες συσκέψεις μετά των φίλων η μόνη λύση στο ορίζοντα ήταν οι πουτάνες.Έλα όμως που παιδιά από σπίτι είμαστε, δεν είχαμε καμία γνώση σχετικά με αυτές πλην των φιλολογικών μας αναγνωσμάτων ,συν την ντροπή που μας καταλάμβανε στην σκέψη μην μας δει και κανένα ξένο μάτι να μπαίνουμε εκεί και τον φόβο επίσης μην κολλήσουμε κανένα αφροδίσιο.Όπως όμως στις αρχαίες τραγωδίες, εδώ μάλλον περί κωμωδίας επρόκειτο, εμφανίστηκε στο σχολείο ο από μηχανής θεός.Αυτός ήταν νέος συμμαθητής που ερχόταν από την Αίγυπτο και από την αρχή μας είπε ότι αυτός από καιρό πήγαινε συχνά εκεί σε πουτάνες.Αμέσως λοιπόν έγινε ασμένως δεκτός στην παρέα η οποία με ιδιαίτερη χαρά έβλεπε ότι ο έμπειρος συμμαθητής θα την βοηθούσε να απολαύσει αυτό που και καράβια σέρνει αλλά εμείς μέχρι στιγμής καράβια είχαμε δει αλλά αυτό που τα σέρνει μόνο από φωτογραφία το ξέραμε.Ήρθε λοιπόν η ιστορική στιγμή που σύσσωμη η παρέα θα έχανε ότι πολυτιμότερο είχε, σύμφωνα με τα ηθικοπλαστικά εγχειρίδια της εποχής για εφήβους, τα οποία προέτρεπαν την απώλεια της μόνον μετά τον γάμο, δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.Από την παρέα μόνο ένας, που είναι και αναγνώστης του μπλόγκ, έκανε πίσω θύμα της αξεπέραστης ντροπής του.Φρεσκοπλυμένοι λοιπόν ξεκινήσαμε για τα «σπίτια».Ο καθοδηγητής μας είχε εξηγήσει ότι το σωστό είναι να κάνουμε πρώτα μια μπουρδελότσαρκα και να καταλήξουμε εκεί που θα βρούμε μια που να μας αρέσει.Επειδή δε ήξερε ότι άμα τη θέα ένας τσούρμου 15χρονων αγοριών η οικιακή βοηθός της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός ,στην καθομιλουμένη η τσατσά της πουτάνας, δεν θα μας άφηνε να μπούμε, είχε έτοιμη την λύση.Μόλις μισάνοιγε η πόρτα της έλεγε με σοβαρό ύφος:Ερχόμαστε από τον Γιάννη! Ευφυώς είχε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πουτάνα που να μην ξέρει κάποιο Γιάννη!Μετά λοιπόν από σύντομη περιπλάνηση καταλήξαμε σε μία κοπέλα που συγκέντρωσε την γενική αποδοχή μας και ως φαντάροι στην σειρά θύσαμε στην Αφροδίτη ενώ ο ινστρούχτορας μας με άνεση στο σαλονάκι είχε πιάσει φιλολογική κουβέντα με την τσατσά ,έμαθε ότι είναι παντρεμένη και της έκανε και με σοβαρότητα ο αλιτήριος την ερώτηση :και σας επιτρέπει ο σύζυγος να εργάζεστε σε τέτοια μέρη;Λόγω ηλικίας η ομάς θριάμβευσε !Κατήγαγε νέον ρεκόρ ταχύτητας στην εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο είχε μεταβεί ,προς μεγάλη ικανοποίηση της ιέρειας του έρωτος που χωρίς να ταλαιπωρηθεί ξεμπέρδεψε στο πιτς φυτίλι από μας.Να ξανάρθετε παιδιά ,μας είπε με ενθουσιασμό στην ξεπαρθενεμένη και με ψηλά το ηθικό και χαμηλά πλέον το ανήθικον , ομάδα.Το πρόβλημα όμως ήταν ότι μετά την έξοδο από το ευαγές ίδρυμα στον γενικότερο σχολιασμό των εντυπώσεων σε παρακείμενο σουβλατζίδικο, καταλήξαμε σε ένα κοινό συμπέρασμα.Στην ουσία δεν καταλάβαμε τίποτα, γιατί λόγω πρώτης φοράς και λόγω έντονα εξημμένης της νεανικής φαντασίας, όλοι ουσιαστικά είχαμε το αίσθημα του περάστε, ψεκάστε τελειώσατε.Άμα τη εισόδω με αστραπιαία ταχύτητα επήλθε και η έξοδος του νεανικού και ορμητικού σπέρματος.Η δοκιμή επαναλήφτηκε δίπαξ *και εκεί και τερμάτισε η εμπειρία μου με τον επί χρήμασι έρωτα.Οι λόγοι ήσαν δύο.Αφ΄ ενός γιατί μας έφυγε η περιέργεια και τώρα πλέον ως έμπειροι ,μπορούσαμε περήφανοι να λέμε σε όσους ήσαν ακόμα παρθένοι :καλά δεν έχετε γαμήσει ακόμα , είναι δυνατόν;Αφ΄ ετέρου το αίσθημα που μας κατέλαβε ήταν λιγότερο ευχαρίστησης και περισσότερο σιχαμάρας που δεν έφευγε παρά το έντονο ολόσωμο πλύσιμο κάθε φορά μετά.Συγχρόνως έχοντας αρχίσει να αποκτούμε και πολιτικοκοινωνικούς προβληματισμούς, αισθανόμαστε και ενοχές για την κακομοίρα την πουτάνα που η κακούργα κενωνία την ανάγκασε να πηδιέται με τον καθένα βρωμερό λεχρίτη, εκτός από μας βέβαια που είμαστε νέοι, καθαροί και ωραίοι και κάθε γυναίκα, έτσι και αυτή, θα ήθελε να έχει την τύχη να δει χαρά στα σκέλια της από μας.!Ο άλλος λόγος είναι ότι σιγά σιγά καταλάβαμε πλέον ότι ή σεξουαλική ευχαρίστηση για να είναι μοναδική θέλει να συμμετέχουν και οι δύο με αμοιβαία αισθήματα.Ξαναγυρνώντας λοιπόν σε ότι έγραψα στην αρχή, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από το να ακούς πως μια γυναίκα αποπλάνησε ένα νταβραντισμένο παίδαρο γύρω στα 15-16 χωρίς αυτός να το θέλει . Αν δεν είναι κανένας μαμούχαλος μαμμόθρεφτος, θα πέσει αμαχητί σε όποιο νεαρό θηλυκό του ριχτεί και θα ευλογεί ολόψυχα εκείνη την άτιμη θεά η Αφροδίτη που θα χαμογελά ευχαριστημένη και στους δύο, εκεί ψηλά από τον Όλυμπο. Το μόνο που μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή είναι καμιά ανόητη να μην κάνει κανένα σχόλιο σαν αυτό της παρακάτω εικόνας !