Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΡΓΕΙ

«Νεκρώνει» αύριο όλη η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που ψήφισε η Βουλή και τα οποία πλήττουν όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει ξεχωριστή κινητοποίηση, στην Ομόνοια.

«Χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μπλε λεωφορεία, τραμ, προαστιακός και ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 16:00, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν εάν και πώς θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τα τρόλεϊ.

Με στάσεις εργασίας (πρωί και απόγευμα) συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:30-20:30.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς Ελλάδα, καθώς στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα αυτή, ενώ τροποποιούν την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες άλλες, προκειμένου να μην συμπέσουν με την απεργία. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, να επικοινωνούν με τις εταιρίες για να πληροφορηθούν αν και πότε θα εκτελεστεί η πτήση τους.

Θα υπολειτουργήσουν ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΧΥΤΑ, δικαστήρια 


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας στις 16 Μαρτίου.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Με δίωρη στάση εργασίας, από 10:00 έως 12:00, θα δώσουν απεργιακό «παρών» και οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων όλης της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ, αύριο, στις 18:00.

Αύριο θα «σιγήσουν» και οι δημοσιογράφοι, καθώς οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: