Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

Οι πιστοί, της μεγαλύτερης κατάρας της ανθρωπότητας, δεν είναι άλλοι παρά αυτοί που αναφέρουν τα πιο συγκλονιστικά κουραδοκουραφέξαλα περί σωτηρίας, ανάστασης και αθανασίας της ψυχής.
Στηριζόμενοι στην σιγουριά (ίσως προς το παρόν ;) ότι κανένας δεν μπορεί να αποδείξει τις  μπαρούφες τους και να τεκμηριώσει (με την λογική και τα επιχειρήματα , μια ιδιότητα ανθρώπινη, που μας διαχωρίζει από την ζωώδη κατάσταση) το μεγάλο αυτό ψεύδος τους , το οποίο, παρεμπιπτόντως, μόνο στις φαντασιώσεις τους βρίσκεται και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξης, έστω, ούτως ώστε, να έχουμε κάποια απάντηση, που να μας κεντρίσει και λίγο ίσως, την λογική μας υπόσταση, έχουν ξεκινήσει μια θεολογικοθολούρα που αφήνει άναυδο κάθε άνθρωπο που του έχει απομείνει ακόμη στο κεφάλι αυτό που ονομάζουμε ευφυΐα.
 
 Τον χορό σέρνουν,  τα πρώτα βιολιά, οι μεγαλύτεροι απατεώνες του ανθρωπίνου γένους, οι ιερείς. Ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν , από όποια θρησκεία κι αν προέρχονται, εδώ και τώρα, όσα ισχυρίζονται, όσα χρόνια υφίστανται , όσα χρόνια κι αν υπάρχουν ακόμα. Θολούρα στη θολούρα, φαντασία στη φαντασίωση, αίσθηση στην αίσθηση στην προσέγγιση του περίπου, δέος συχνά και τρόμος ένας μπερδεμένος κόσμος , εικονικός , ψεύτικος. Και ο άνθρωπος αρέσκεται σε αυτό. Του αρέσουν οι κόσμοι, ακόμα και οι ψεύτικοι.
Φαίνεται να καταδικαστήκαμε ελεύθεροι! Αλλά μάλλον ελεύθεροι να διαλέξουμε τους αφέντες μας. Για σκέψου...πλάκα που έχει !
Έτσι αφεθήκαμε να διαφεντεύουν τις ίδιες μας τις ψυχές, φορτώνοντας την ζωή μας με χίλιες και δυο ανοησίες, παραμυθολογίες και φαντασίες...
Η μυθολογία της σωτηρίας έχει δημιουργήσει μια ανθρωπότητα βουτηγμένη μέσα στους ευσεβείς της πόθους, σκοτεινιασμένη και ανάπηρη.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: