Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Ευχαριστώ για την τελευταία επιστολή σας η οποία πράγματι δεν φανερώνει φανατικούς . Αν κάνω λάθος . . . μάλλον η κρίση μου θα χρειάζεται βελτίωση .

Μία ακόμη επιστολή μου θα κάνει φανερές τις σκέψεις μου περισσότερο , σε ό , τι αφορά το θέμα το οποίο συχνά με απασχόλησε στο παρελθόν και συνεχίζει να είναι ακόμη ένα από τα ενδιαφέροντα μου . Δεν έχω καμία εξουσία , δεν θέλω να επηρεάσω κάποιον για οικονομικό κέρδος και δεν είμαι πράκτορας κανενός κράτους και καμιάς ιδεολογίας . Με απασχολεί ανθρώπινα και στο πλαίσιο που ακολουθεί παρακάτω . Μάλιστα την περασμένη δεκαετία μέχρι πνευματικό είχα ! Όχι . . . κολλητά ! Υπήρχε όμως μια αρκετά συχνή επικοινωνία . Σήμερα έχω την αίσθηση ότι η εμπειρία αυτή , ήταν χρήσιμη. Τουλάχιστον , δεν μου είναι άγνωστο τι θα πει Ορθόδοξο ιερατείο . Ούτε μου είναι άγνωστος ο ορθόδοξος λόγος . Δεν λέει λοιπόν τίποτε σε μένα αν στις «τάξεις» σας έχετε πρώην άθεους , πεντηκοστιανούς , ή βουδιστές οι οποίοι έγιναν χριστιανοί ορθόδοξοι , απλά συμβαίνει και αντίστροφα .



Λοιπόν ,μια πεποίθηση είναι ένας μοχλός , με κάποιο τρόπο , που είναι σε θέση να μετακινήσει σχεδόν τα πάντα στη ζωή σου . Οι πεποιθήσεις σου καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο . Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο πιστεύουν ότι ο Δημιουργός του Σύμπαντος «έχει γράψει» ένα βιβλίο . Τέλος πάντων ! «Σχεδόν το έχει υπαγορεύσει , με κάποιο τρόπο στους εκλεκτούς του» ( Μην αρχίσουμε και μπερδευτούμε τώρα σε τέτοια σημεία !!! Σαφώς και δεν εννοώ ότι το έγραψε με το χέρι του . Η λέξη θεόπνευστο ( ! ) τα λέει όλα . Μην το αναλύσουμε περισσότερο , και σωστά λέω ότι έγραψε ένα βιβλίο , δεν εννοώ ότι πήρε καλαμάρι και χαρτί !!! ) . Το ξέρω , δεν καταπίνεται , αλλά είναι ακριβώς αυτό , για τους απλούς πιστούς .

Για την κακή μας τύχη τώρα , δεν είναι μόνο ένα ! Είναι πολλά , και όλα τους ισχυρίζονται (οι πιστοί τους το ισχυρίζονται !) ότι εκφράζουν κατά αποκλειστικότητα την . . . αλήθεια . Βλέπε Κοράνι , Βίβλος , Βέδες , Τορά(χ) κλπ κλπ κλπ . . .

Ερώτηση : Ο «σεβασμός» για άλλες πίστεις είναι μια στάση που ο θεός εγκρίνει ; Πώς γίνεται αυτό ; Απλά δεν γίνεται ! Τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγηθείς είναι το λιγότερο εντυπωσιακά αν επιχειρήσεις να το κάνεις, διότι έχεις δεχτεί ήδη , ότι πρέπει να βγάλεις τους άλλους από το λάθος δρόμο ! Ο σεβασμός θα έχει ημερομηνία λήξης , στη καλύτερη περίπτωση !

Ποιο είναι το κεντρικό δόγμα κάθε θρησκευτικής παράδοσης ; Είναι ή δεν είναι Ότι όλες οι άλλες είναι απλώς φορείς πλάνης ; Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση ; Ευχαρίστως να την ακούσω . Και γιατί όχι και να την υιοθετήσω αν αποδεικνύεται η ορθότητα της δίχως βεβαίως να αντιφάσκει .



Βέβαια βρίσκεται παρηγοριά και έμπνευση σε μια συγκεκριμένη πνευματική παράδοση μα όμως δέχεστε , φαντάζομαι , την διαφορετικότητα . Άλλοι θα ήταν έτοιμοι να πυρπολήσουν τον πλανήτη αν αυτό έθετε τέρμα στις αιρέσεις και αυτό δεν είναι κάποια άποψη , είναι πραγματικότητα . Πώς φαντάζεστε λοιπόν να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη ; Ο κάθε ένας θα μάθει να σέβεται τις αστήρικτες πεποιθήσεις των άλλων ; Ή μήπως αυτό το θρησκευτικό ιδεώδες ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη πρέπει να είναι ελεύθερη να πιστεύει ότι θέλει για το θεό , μας οδηγήσει στη καταστροφή ;

Οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι διατηρούν αλαζονικές αντιλήψεις για τις δικές τους θρησκείες . Επί ολόκληρους αιώνες επισημαίνουν τις εσφαλμένες θέσεις των άλλων και το αστείο , ή μάλλον η σχιζοφρένια τους , είναι ότι δεν διαθέτουν καμιά υλική απόδειξη για τους ισχυρισμούς τους , όπως άλλωστε και οι ορθόδοξοι χριστιανοί .



Τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο ευτυχέστερο από κάποιο άλλο ; Για ποιο λόγω η αγάπη προκαλεί περισσότερη ευτυχία από το μίσος ; Γιατί προτιμάμε την ομορφιά και όχι την ασχήμια ; Γιατί την τάξη και όχι το χάος ; Το εγώ μου είναι αυταπάτη ; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο ; Τέτοιου είδους ερωτήματα μονοπώλησε και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε ιερατείο , χριστιανικό ή όχι και στην Αρχαιότητα και τώρα . Στο μέλλον θα είναι μια εξελιγμένη επιστήμη του μυαλού και η βαθιά ανθρώπινη πνευματικότητα δεν θα είναι κάτι ξεχωριστό που θα χρειάζεται στήριξη ενός μυθολογικού όντος που σήμερα ονομάζουμε θεό. ( Η ελευθερία της συνείδησης έχει αφετηρία της την ίδια την ουσία της φύσης και βρίσκεται στον κάθε άνθρωπο στο εσώτατο Εγώ του ) . Αυτό όμως μένει να αποδειχτεί στις γενιές που θα ακολουθήσουν.



Τη σημερινή εποχή η ανθρωπότητα κινδυνεύει από ένα μεσαίωνα , που όλα δείχνουν , ότι θα είναι ο χειρότερος όλων .Η επιβολή ανελεύθερων μέτρων , ακόμη και στα θεωρούμενα «δημοκρατικά» καθεστώτα . Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ανάπτυξη θεοκρατικών , απολυταρχικών , κρυφά ή φανερά , καθεστώτων , είτε επισήμως ως κυβερνητικών οργανώσεων είτε ως εκκλησιαστικών καθεστώτων , με πανίσχυρη επιρροή στις κυβερνήσεις μέσω ιδίως των αμόρφωτων μαζών τις οποίες ελέγχουν . Αυτά είναι τα πλέον επικίνδυνα στην εποχή μας . Αυτά είναι που καθορίζουν την παιδεία του λαού σύμφωνα με τα ταμπού της θρησκευτικής παράνοιάς τους και τα επιβάλλουν με απειλές και εκφοβισμούς . ( ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : «πνεύμα της ελευθερίας» , Hand B.) .



Η πορεία της Ελληνικής Επιστήμης και τεχνολογίας συνεχίστηκε στις επόμενες αποχές , για να φτάσει στην αποκορύφωση της στην Ελληνιστική περίοδο , οπότε η τεχνολογία είχε φθάσει σε τέτοια πρόοδο , ώστε να είναι έτοιμη για μια βιομηχανική επανάσταση . Η επανάσταση αυτή ματαιώθηκε με την επικράτηση της Ανατολίτικης θεοκρατίας της Αβρααμικής (συγχωρέστε μου την έκφραση μα το νιώθω ακριβώς έτσι) σύφιλης , την απαγόρευση της έρευνας και των επιστημών για 1000 δυστυχώς χρόνια ! Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ιστορία την οποία άλωσαν , αλλά δεν στεναχωριέμαι γι’ αυτό όσο για την εφιαλτική σκέψη της καταστροφής του πολιτισμού μας , όχι γιατί το γράφει στα άστρα αλλά στα βιβλία όλων αυτών των διεστραμμένων . . . θεοσεβούμενων !



Με εκτίμηση

Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: