Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ


«Περίεργες οι κατηγορίες περί κατασκοπείας», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
Την απελευθέρωση Γαλλίδας από τις ιρανικές φυλακές ζητά ο Νικολά Σαρκοζί
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από το Ιράν να απελευθερώσει μία νεαρή βοηθό πανεπιστημίου που είναι φυλακισμένη με την κατηγορία της κατασκοπείας.
"Θα το πω όσο απλά και καθαρά είναι δυνατό:ζητάμε την απελευθέρωση της συμπατριώτισσάς μας.Αυτές οι κατηγορίες για κατασκοπεία είναι πολύ περίεργες",δήλωσε ο Σαρκοζί στο Παρίσι μετά από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Νωρίτερα,σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ είχε δηλώσει ότι η συλληφθείσα γυναίκα είναι η 23χρονη Κλοτίλντ Ρείς,βοηθός στην γαλλική γλώσσα στο πανεπιστήμιο του Ισπαχάν.
Όπως διευκρίνισε η Ρείς επέστρεφε στην Γαλλία όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. "Αυτή η νεαρή Γαλλίδα πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως επειδή είναι αθώα και επειδή δεν είναι βάσιμες οι κατηγορίες.Κατηγορείται για κατασκοπεία.Εάν κατανοούμε ορθά αφορά το γεγονός ότι τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο.Αυτό δεν είναι κατασκοπεία,οι κατηγορία είναι παράλογη",τόνισε ο Κουσνέρ στο τρίτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.
Σε άλλη συνέντευξή του ο Γάλλος ΥΠΕΞ είπε ότι η Ρείς συμμετείχε σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν την πολυσυζητημέμη επανεκλογή του Αχμαντινεζάντ. "Οπως πολλοί διαδηλωτές τράβηξε μερικές φωτογραφίες",είπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: