Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

Αρχισε ν' ασχολείται και με τα...εθνικά θέματα η Ομοσπονδία του ''γκέττο'' της Αστόριας: Mεγάλη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια η ελληνική Ομοσπονδία Μείζονος Νέας Υόρκης ''ασχολείται'' με τα... εθνικά θέματα κι έδωσε στην δημοσιότητα ''ανοιχτή επιστολή'' πρός τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ γιά το ζήτημα του ονόματος. Το κωμικό στην υπόθεση είναι ότι η ''επιστολή'' έχει αποδέκτες μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ, δείχνοντας έτσι ότι ο στόχος της μισοδιαλυμένης Οργάνωσης είναι να πουλήσει εκδούλευση στην Αθήνα, ότι δήθεν ασχολείται με τo ζήτημα, έστω μ' ''επιστολές'', μετά από πολλά χρόνια απραξίας, με oτιδήποτε έχει σχέση μ' ελληνικά εθνικά θέματα. Φυσικά, στην ''ανοιχτή επιστολή'', αναφέρει ότι εκπροσωπεί περισσότερους από 100 συλλόγους, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν εκπροσωπεί περισσότερους από 92 και οι ενεργοί σύλλογοι δεν ξεπερνούν τους 20. Καλά θα κάνει η Οργάνωση να σοβαρευτεί, να καθαρίσει πρώτα τις εσωτερικές βρωμιές της και τα σκάνδαλα μιάς οκταετίας, να παράγει έργο -εκτός από μιά παρέλαση- και μετά ας ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα.

Κατάντησαν την επέτειο φτηνό πανηγύρι: Στις 24 Ιουλίου, κάθε χρόνο, συνηθίζεται να εορτάζεται-''τιμάται'' με δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα (24 Ιουλίου 1974). Χρόνο με τον χρόνο, η εκδήλωση κατάντησε φτηνό πολιτικάντικο (τηλεοπτικό) πανηγύρι, με την ''παρέλαση'' νεόπλουτων βολεμένων και διεφθαρμένων του κρατικού, πολιτικού, κομματικού, εκκλησιαστικού, μιντιακού κατεστημένου. Δεξίωση, μ' εντυπωσιακά φορέματα, γκλαμουράτες εμφανίσεις, φώτα έντονα, εδέσματα πολλά, ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. 'Εβγαλε κι έναν ''δεκάρικο'' ο πρόεδρος της Ελληνικής Τηλεοπτικης Δημοκρατίας και η ζωή συνεχίζεται, μαζί με την διαφθορά.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βεβήλωσε τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας: Διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι
«...στην αντεπίθεση σε ό,τι αφορά την υπόθεση των σκανδάλων επιχείρησε να περάσει ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας -18 Ιουλίου '08, ενώπιον ενός καθαρά κομματικού ακροατηρίου- στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη για τα φαινόμενα διαφθοράς και οικονομικής υστέρησης της χώρας στο ΠΑΣΟΚ... Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή για το Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία σκόρπισε απογοήτευση, θλίψη και οργή σε σημείο να σχολιάζουν από τα καμένα ότι ''η ομιλία του είναι εκτός τόπου και χρόνου κι ότι με βάση τα λεγόμενά του βρίσκεται σε άλλον πλανήτη''...». Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο πρωθυπουργός βεβήλωσε τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, μιλώντας εκεί (με φόντο τις μαυρισμένες δασικές εκτάσεις και τον κατεστραμμένο Κρόνιο λόφο) γιά σκάνδαλα και μίζες του υπερ-διεφθαρμένου ελληνικού κράτους και πολιτικού συστήματος, μέρος του οποίου είναι ο ίδιος, οι υπουργοί του, οι βουλευτές του και λοιποί. Μην ξεχνάμε ότι η αρχαία Ολυμπία έπαθε ζημιές τον Αύγουστο του 2007, από τις φωτιές, εξαιτίας της ανίκανης κρατικής μηχανής.
Καραμανλής-αρχ. Ολυμπία-18 Ιουλιου 08Γιά όσους ζούμε εκτός Ελλάδας, ήταν θλιβερό το φαινόμενο να βλέπουμε -στην δορυφορική τηλεόραση- τον πρωθυπουργό της χώρας (δεν έχει σημασία ποιού κόμματος) να χρησιμοποιεί τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας γιά πολιτικο-κομματικές αντιπαραθέσεις. (O χώρος παραχωρήθηκε γιά το... φεστιβάλ (!) της νεολαίας του κόμματος)... Σύμφωνα με την ''Ελευθεροτυπία'' (19 Ιουλίου '08) «...στα μικρά καφενεία των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων χωριών οι κάτοικοι στις τηλεοράσεις άκουγαν με οργή τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και δεν πίστευαν στα αυτιά τους, καθώς ένα χρόνο μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τα σπίτια τους, ο πρωθυπουργός μίλησε για βοήθεια, την οποία περιμένουν ακόμα από την πολιτεία. ''Ας είχε το θάρρος να αφήσει το πολυτελές περιβάλλον που ζει και να κάνει μια τυπική και σύντομη περιοδεία στα μέρη μας, για να δει από κοντά τον εφιάλτη και τον τρόπο που ζούμε. Δυστυχώς, αρκέστηκε στα λόγια τα μεγάλα, χωρίς ουσία. Είναι προκλητικός. Δεν θέλουμε να τον ξαναδούμε στα μέρη μας'', έλεγαν χθες οργισμένοι οι κάτοικοι με αφορμή την τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στο θέμα των αποζημιώσεων και της βοήθειας προς τους ανέργους. Δεκάδες φορείς από όλη την Ηλεία, λίγο πριν από τον ερχομό του πρωθυπουργού στην Ηλεία, εξέδωσαν ''σκληρά'' ψηφίσματα διαμαρτυρίας που καυτηρίαζαν την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους...»


Κι άλλη ''πατάτα'' από το ΑΠΕ: 'Εχουμε επισημάνει πολλές φορές την μπουρδολογία του κρατικού ''Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων''. Στις 14 Ιουλίου '08 ''ξαναχτύπησε'', με αφορμή άρθρο του υποψήφιου γιά την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στους New York Times. Το ΑΠΕ μιλά γιά...συνέντευξή του στην εφημερίδα. Εξυπακούεται ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν το ΑΠΕ ως πηγή, την ''πάτησαν''.

Μετονομασία ΣΑΕ: Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου ότι ''προτάθηκε η μετονομασία του ΣΑΕ σε Συμβούλιο Απανταχού Ελλήνων, με στόχο ν' αγκαλιάσουμε όλο τον Ελληνισμό της διασποράς''. Δηλαδή, ίσαμε σήμερα, 13 χρόνια μετά και σπατάλη εκατομ. ευρώ, αγκάλιασε μόνο ένα 6-7% επειδή λεγόταν Συμβούλιο Απόδημων Ελλήνων; Αυτό είναι το πρόβλημά τους; (εκτός από ΣΑΕριτζήδες αποδεικνύονται κι εντελώς ασοβάρευτοι)


krmnls_sae_june04,08
ΔΕΝ εκφράζει τους Απόδημους, το ΣΑΕ: Επειδή εκπροσωπεί μόνο ποσοστό 6-7% των Απόδημων, επειδή άλλα ζητούν αυτοί και άλλα το προεδρείο του ''μεταφέρει'' στην Αθήνα κι επειδή χρησιμοποιείται από την κάθε ελληνική κυβέρνηση γιά τον αποπροσανατολισμό των Ομογενών, αλλά και τα κόμματα γιά την προσέλκυση ''πελατείας''. Οι Απόδημοι, εμπαίζονται συστηματικά, από την Αθήνα, ενώ οι υποσχέσεις των επισκεπτόμενων γιά τουρισμό τις παροικίες πολιτικών, ξεχνιούνται όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Να σταματήσουν τα ''καραγκιοζιλίκια'': Συνηθισμένο φαινόμενο στην οργανωμένη Ομογένεια στις ΗΠΑ, οι μόνιμοι προεδροπαράγοντες ν' ''αλληλοτιμούνται''. Τελευταία και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, αντί ν' ασχολείται με την παιδεία, ασχολείται με ''τιμητικές εκδηλώσεις'' και λοιπά γραφικά. H αξιοσέβαστη πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μπορεί να κάνει του κεφαλιού της και χωρίς να ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, να διοργανώνει εκδηλώσεις, που στόχο έχουν μόνο την -φωτογραφική- προβολή ολίγων και ''ημετέρων'' στα ελληνόφωνα έντυπα ΜΜΕ, ειδικά του ''γκέτο'' μας, της Αστόριας. Αλλά η υπόθεση της παιδείας των παιδιών των Ομογενών είναι σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να προωθηθεί με γραφικές εκδηλώσεις και ''τιμητικές πλακέτες''. Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ΟΥΣΙΑ. Από γραφικότητες και ψώνια που αποζητούν αναγνώριση χορτάσαμε τόσα χρόνια.

Κατάντια:
Σκουριασμένα μυαλά, ανεπαρκέστατων, διεφθαρμένων και μη πολιτικών, θα ''νομοθετήσουν'' γιά το φίμωμα της ελευθερίας έκφρασης, μέσω των Βlog, στην Ελληνική (τηλεοπτική) Δημοκρατία.

Siemens:
Σκάνδαλα; Ποιά σκάνδαλα; Ποιά ανάμιξη πολιτικών; Αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα και ειδικά από μέλη της οικογένειας του ''επίτιμου''. Το είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης -πριν ολοκληρωθεί η έρευνα της ''αδέκαστης'' Δικαιοσύνης- ότι ''δεν υπάρχει ανάμιξη πολιτικών'' στο σκάνδαλο. Κατά συνέπεια, ''σεμνά και ταπεινά'' τ' αρπακτικά, θα συνεχίσουν το έργο της υποτίμησης της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. (140.000 και μισό εκατομ. ευρό γιά ''ηλεκτρονικό εξοπλισμό''. Καλά, από χρυσάφι είναι φτιαγμένα τα εργαλεία ή απευθύνονται σε ηλίθιους;). Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, υπάρχει γιά να κυνηγά τους κλεφτοκοτάδες. Μην ξεχνάμε ότι στην μπανανία, οι βουλευτές της, οι πολιτικοί, έχουν... ασυλία (χαραχτηριστικό γνώρισμα μπανανίας).

Ομπάμα, ΗΠΑ:
Η νίκη του στις προκριματικές γιά το χρίσμα των Δημοκρατικών, σε συνδυασμό με τις θέσεις του και τα οράματά του, δίνει ελπίδα και προοπτική γιά την απαραίτητη αλλαγή, στην χώρα που κατάστρεψε ο Μπους.

Συνέδριο ΠΣΕΚΑ-Κοντολίζα Ράις:
Eίχε διαφημιστεί ότι στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της λομπίστικης ομάδας 'Αθενς-Kρίστοφερ-Μανάτου (Coordinated Effort of Hellenes), στην Ουάσιγκτον, θα ''βραβευόταν'' η υπουργός Εξωτερικών (22 Μαίου). Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, ειδοποιήθηκαν από την κ. Ράις, ότι ''εξαιτίας ταξιδιού εκτός ΗΠΑ δεν θα παραυρεθεί''. Η αλήθεια είναι διαφορετική: H μη παρουσία της στο συνέδριο οφείλεται σε παρέμβαση του τουρκικού λόμπι. ('Εχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Koντολίζα Ράις στο συνέδριο και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά στάθηκε τυχερός: αντί γιά την Κοντολίζα, τίμησαν... αυτόν). Και κάτι ακόμα: Γνωρίζετε πως αυτοαποκαλούνται οι ''ηγέτες-λομπίστες'' που συμμετείχαν στο Συνέδριο; U.S. and World Hellenic Leaders. Τελικά, είναι ''λομπίστες'' ή ψώνια;... (Περισσότερα)

Οι ''παπαρολογίες'' της ''Καθημερινής'':
Κάθε φορά που ασχολείται με τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ η εφημερίδα, όλο ανακρίβειες γράφει και ξεπέρασε τα όρια. Τελευταίο κρούσμα, άρθρο με τον τίτλο ''Η ομογένεια πυλώνας της διπλωματίας'' (18 Μαίου '08). Υποτίθεται ότι ο αρθρογράφος και ανταποκριτής παράλληλα του ΑΠΕ στις ΗΠΑ (αραγμένος στην...Αθήνα), έχει ζήσει γιά χρόνια στις ΗΠΑ. Με αυτό το δεδομένο, πως είναι δυνατόν ν' αερολογεί; Γιά ποιά Ομογένεια μιλά και τι ...πυλώνας διπλωματίας; Γιά την ανύπαρκτη οργανωμένη Ομογένεια ή τα ψώνια που το παίζουν ''λομπίστες''; Κι αφού προβάλει τον 'Αθενς και την παρέα του, γιατί δεν μας εξηγεί ΓΙΑΤΙ ήθελαν να βραβεύσουν την Κοντολίζα Ράις στο Συνέδριό τους; Μάλιστα, ο ανταποκριτής σ' ένα άλλο άρθρο του, έκανε λόγο γιά 1.500.000 ψηφοφόρους ελληνικής καταγωγής. Τώρα, όταν επίσημα στις ΗΠΑ (απογραφή 2000) είμαστε συνολικά 1.170.000 'Ελληνες κι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής, δεν καταλαβαίνουμε πως γίνεται να... ψηφίζουν 1.500.000. Δεν ''γνωρίζουμε'' τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο κατευθυνόμενος γραφιάς, αλλά σίγουρα γελοιοποιεί την εφημερίδα και τον ''εκπαιδευμένο'' στις ΗΠΑ διευθυντή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: