Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Χριστιανισμός: Μία βιομηχανία παραγωγής θαυμάτων.
Η επιβολή του αναπόδεικτου και του παράλογου.


Σύμφωνα με την επικρατούσα μέχρι σήμερα άποψη ο ερχομός του «θεαν- θρώπου» Ιησού Χριστού και η καθιέρωση του Χριστιανισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δυτικού -και όχι μόνο- κόσμου έφεραν την ελπίδα, την αγάπη, την σωτηρία και την πρόοδο της ανθρωπότητας σε όλους τους τομείς. Αυτά πιστεύει ο προσυλητισμένος στον Χριστιανισμό κόσμος μας, διότι αυτά τα χοντρά ψέμματα προωθούνται μέχρι και σήμερα απ’ τα αντίστοιχα χριστιανικά κέντρα. Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή της γέννησης του Χριστιανισμού θα δούμε ένα απ’ τα κύρια στοιχεία, που συνέβαλαν στη μετάβαση της ανθρωπότητας στην μ.Χ. εποχή. Τα θαύματα!

Βρισκόμαστε σε μία εποχή 5ος και 6ος μ.Χ. αιώνας, όπου ο Χριστιανισμός έχει επιβληθεί δια της βίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της αχανούς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επιφέροντας το σκότος του Μεσαίωνα. Στο νέο μ.Χ. κόσμο δεν έχει απομείνει κανένα ίχνος λογικής σκέψης και έχει εξαφανιστεί παντελώς η κριτική αντίληψη. Κάθε πνευματική και επιστημονική ανακάλυψη έχει οπισθοδρομήσει και η ανθρωπότητα έχει γυρίσει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω.

Τα δύο βασικά πρότυπα του αρχαίου κόσμου ο αθλητής πολεμιστής και ήρωας απ’ την μία μεριά και ο επιστήμων, φιλόσοφος και μορφωμένος άνθρωπος απ’ την άλλη, έχουν χαθεί ολοκληρωτικά. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουν πλέον μεταλλαχθεί σε χαμερπή, δουλικά, άλογα και δεισιδαιμονικά όντα, τους homo-christianius ή cretinus-κρετίνους, (έτσι ονόμαζαν τους πρώτους Χριστιανούς οι Ρωμαίοι), δηλαδή τα χείριστα υποκείμενα των ανθρώπων. Οι πρώτοι χριστιανοί είναι άνθρωποι αγράμματοι, αμόρφωτοι και απαίδευτοι. Προσυλητίζονται επίσης στο νέο σκοτεινό δόγμα μέθυσοι, πόρνες, εγκληματίες, ληστές και όλων των ειδών τα κατακάθια του Αρχαίου Κόσμου, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Κύριο όπλο στον προσυλητισμό του όχλου είναι τα θαύματα! Η εκδίκηση του υπόκοσμου κατά του πολιτισμού έχει ξεκινήσει…

Οι ασκητές, οι μοναχοί, οι ερημίτες, οι τρωγλοδύτες, οι σπηλαιώτες, οι μάρτυρες, οι πόρνες, οι μέθυσοι και κάθε είδους υπανθρώπων (αρκεί να είναι χριστιανοί) αποτελούν τα πρότυπα του νέου σκοτεινού κόσμου, που αναδύθηκε. Οι «παλαιστές του Χριστού», οι «αθλητές της εξορίας», οι «χριστονύφες καλό- γριες», οι «στυλίτες μοναχοί», «οι σεσαρκωμένοι άγγελοι» και άλλα παρόμοια θρησκευτικά και αντικοινωνικά εξαμβλώματα έχουν πάρει την θέση των επι- στημόνων, των αθλητών, των φιλοσόφων, των ιατρών, των ποιητών, των αρχι- τεκτόνων και όλων των άλλων επαγγελμάτων, που αποτελούσαν την κοινωνική ελίτ και τα πρότυπα του Αρχαίου Κόσμου.

Ιστορίες θαυματουργικής παραφροσύνης
Κατά την περίοδο της Χριστιανικής επικρατήσεως (απ’ το 312 μ.Χ. και εντεύθεν) ο θαυμασμός των επιστημονικών ανακαλύψεων μετατράπηκε σε παρα- ζάλη θαυμάτων. Τα θαύματα θα αποτελέσουν την ατομική βόμβα στο οπλοστάσιο του Χριστιανισμού. Μέχρι σήμερα είναι αυτά, τα οποία πιστοποιούν την δήθεν αλήθεια της θρησκείας και την δήθεν ύπαρξη του θεού. Είναι η σφραγίδα της θείας αποκάλυψης, η επιβoλή του αναπόδεικτου και του παραλόγου.

Διαφόρων ειδών άγιοι του Χριστιανισμού (άγιοι της ερήμου, των σπηλαίων, των πηγαδιών, των κελιών, των τσουβαλιών, των στύλων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ένας τελείως άρρωστος νους) κάνουνε θαύματα, που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί όλων των εποχών, ακόμα και ο Κόπερφιλντ, ή ο Χουντίνι, ξεπερνώντας κατά πολύ τον διδάξαντα διδάσκαλό τους Ιησού. Περπατάνε χιλιόμετρα πάνω σε νερά ποταμών, λιμνών, θαλασσών, ή τα διασχίζουν πάνω στην πλάτη κροκοδείλων, δελφινιών ακόμα και φαλαινών, ανασταίνουν νεκρούς, κάνουν καλά ασθενείς και παράλυτους ακόμα και από χιλιόμετρα μακρυά, στείρες γυναίκες μένουν έγκυες μέσω επιφοίτησης, άγγελοι με σάρκα και οστά τρέφουν τους ασκητές της ερήμου, δαίμονες ουρλιάζουν και χτυπιούνται, σύννεφα από ακρίδες εξαφανίζονται με αγιασμό, ο Ήλιος σταματά την πορεία του κατόπιν διαταγής των αγίων, άγια λείψανα μυρίζουν αρώματα και ευωδίες και άλλα απίστευτα και τραγελαφικά. Με μία προσευχή κάνουν το θαλασσινό νερό γλυκό και πόσιμο, με μία κίνησή τους, που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο εκπαιδευμένοι νίντζα, ρίχνουν κάτω ληστές ακινητοποιώντας τους.

Η νέα αυτή τρέλα των θαυμάτων διαδίδεται παντού με αυξανόμενη μανία. Ο γνωστός εκκλησιαστικός διδάσκαλος Ιερώνυμος, όπως αναφέρει ο ίδιος, κατάφερε κάποτε να εξορκίσει τον δαίμονα, που είχε μπει μέσα σε μία καμήλα. Ο επίσκοπος Παλλάδιος αναφέρει στο έργο του «Λαυσιακή Ιστορία» την μεταμόρφωση μίας δαιμονισμένης γυναίκας σε καμήλα. Μόνο ο άγιος Γρηγόριος ο επίσκοπος της Τουρ περί το τέλος του 2ου μ.Χ. αιώνα κατέχει στη συλλογή του περισσότερα από διακόσια θαύματα, πάνω από τριάντα θεραπείες τυφλών, εκατοντάδες άλλες δαιμονισμένων, κουτσών, μουγγών, παράλυτων και φυσικά πολλές δεκάδες νεκραναστάσεις.

Οι ταπεινόφρονες ταχυδακτυλουργοί άγιοι-μοναχοί λατρεύονται σαν οι επί γης θεοί, ή παρομοιάζονται σαν επουράνιοι άγγελοι, οι πιστοί τούς φιλούν τα πόδια, τούς παρακαλούν να τούς βοηθήσουν, ζητούν την συμβουλή τους σε κάθε θέμα και σε θέματα πίστης. Ακόμα και οι χριστιανοί αυτοκράτορες θεωρούσαν τον εαυτό τους τυχερό, να μπορούσαν να τούς είχαν στο τραπέζι τους. Σε αρκετούς έφτιαχναν εκκλησίες εν ζωή ακόμη, ενώ άλλους τους προόριζαν στο να αποκτήσουν τα λείψανά τους μετά θάνατον

Δεν υπάρχουν σχόλια: