Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 31/1


Ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο

του Σπύρου Χαντζάρα

Το 1989, έγινε ένα «αναίμακτο πραξικόπημα» στην Ελλάδα, με σύνθημα το «κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» που έφερε στην εξουσία μια επιχειρηματική-εκδοτική Χούντα, η οποία είχε την πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών, αφού εξασφάλιζε την ανεμπόδιστη εφαρμογή των σχεδίων τους στα Βαλκάνια. Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.

Είναι βέβαια ρητορικό το ερώτημα, "τι θα είχε συμβεί στα Βαλκάνια το κρίσιμο 1989, αν δεν είχε ανατραπεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και του (πατριωτικού) ΠΑΣΟΚ", αλλά πρέπει να προβληματίζει τους πολίτες ,τους ευφυείς πολιτικούς αλλά και τους ιστορικούς, όταν αναφέρονται στο χθες του σήμερα.

Στο «πραξικόπημα» του 1989 συμμετείχαν όλοι οι εκδότες εκτός της «Αυριανής», καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μαζί με πολλά της στελέχη, Εργολάβοι, Επιχειρηματίες, και Προμηθευτές. Πήρε μέρος και τότε ενιαίος Συνασπισμός, (που αποτελούσαν τα ΚΚΕ-Ες και Εξ), με αντάλλαγμα την προστασία «του απορρήτου των συναλλαγών» του, με το ΚΚΣΕ και την ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ.

Για τον λόγο αυτό οι κυβερνήσεις Τζανετάκη-Φλωράκη –Κύρκου και μετά ΝΔ , απέρριψαν το αίτημα των ρωσικών δικαστικών αρχών, (που ερευνούσαν την πορεία των κεφαλαίων που «έκρυψε» στο εξωτερικό το σοβιετικό κομμουνιστικό κόμμα), για δικαστική αρωγή.
Η κυβέρνηση εκείνη, είχε προστατέψει και τους «επιχειρηματίες» που «δούλευαν, για λογαριασμό της ανατολικής Γερμανίας» .

Τα σημερινά προβλήματα, και η σήψη του πολιτικού συστήματος, έλκουν την καταγωγή τους από τα γεγονότα του 1989.

Τότε, (1989), οι εκλεγμένοι από τον λαό πολιτικοί απέκτησαν «αφανείς» εταίρους στην εξουσία, και μοίρασαν την ενημέρωση, τα «φιλέτα της δημόσιας περιουσίας», και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, στους «συνεταίρους», δημιουργώντας «σύστημα εξουσίας» που σήμερα βρίσκεται σε κρίση λόγω του ανταγωνισμού των «συνεταίρων».

Οι Θεμομάκηδες είναι υποπροϊόντα τού συστήματος εξουσίας που γεννήθηκε εκείνη την εποχή.

Το ζητούμενο του 1989 δεν ήταν μόνο η ανατροπή του Ανδρέα, αλλά η διάλυση του μεγάλου λαϊκού κινήματος της 3ης Σεπτεμβρίου, που αποτελούσε εμπόδιο για τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς, της Διεθνούς Τραπεζικής Χούντας.

Η κινητοποίηση όμως του λαού, στην οποία είχα μια μικρή προσωπική συμβολή, από την ΕΡΤ και το Κανάλι 29, απέτρεψε προσωρινά τους σχεδιασμούς του διεθνούς και εγχώριου κατεστημένου. Το ΠΑΣΟΚ επιβίωσε.


Το καλοκαίρι του 1989, είχα γράψει ένα άρθρο για την «Εξόρμηση», στο οποίο σημείωνα, ότι «πίσω από τον Μητσοτάκη και τους Κυρκο-Φλωράκηδες έρχεται η χούντα των Εκδοτών», το οποίο απέρριψε ο Σκανδαλίδης επειδή το έκρινε «υπερβολικό».

Δυστυχώς, για τη δημοκρατία μας, δεν ήμουν καθόλου υπερβολικός. Τότε, όμως, δεν μπορούσα να δω, ότι πίσω από την Χούντα των «υπεργολάβων», ερχόταν η μεγάλη και πραγματική Χούντα των Τραπεζών.

Η επιχειρηματική –εκδοτική Χούντα, όταν προσπάθησε ο τότε πρωθυπουργός, να κάνει μια «προσωπική δουλειά» με τους Αμερικανούς, πουλώντας τον Ο.Τ.Ε, τον ανέτρεψε και φόρτωσε την υπόθεση στον Αντώνη Σαμαρά, που έκανε το λάθος να δεχθεί στην ΠΟΛΑΝ τον Σιμπιλίδη.

Η επιστροφή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ανδρέα ήταν αναπότρεπτη, αλλά η Χούντα των Τραπεζών που βλέπει πάντα μακρύτερα, (πχ. Το 2008 σχεδιάζει τις εξελίξεις με ορίζοντα το 2050), ανέμενε το βιολογικό του τέλος, για να επιβάλει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Κώστα Σημίτη και την «εκσυγχρονιστική ομάδα», που παρέδωσε το κράτος στους «υπεργολάβους».

Τα κόμματα πλέον, συγκροτούνται από μικρότερες κοινοβουλευτικές ομάδες επιχειρηματιών, οι οποίοι ελέγχουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Οι εκλογές του 2004 κρίθηκαν πριν από τις κάλπες, από την σύγκρουση των Στέγγου-Λασκαρίδη, την οποία πλάσαρε στην κοινή γνώμη ο προστάτης των φτωχών «άγιος Μάκης», του κλαμπ της Εκάλης.

Λίγο μετά τις εκλογές ο κ. Καραμανλής αποκάλεσε τα μέλη της επιχειρηματικής –εκδοτικής Χούντας, που βρίσκονταν πίσω από τον Σημίτη, «Νταβατζήδες», περιγράφοντας προφανώς τις απαιτήσεις που πρόβαλαν. Η μοναχική δον-Κιχωτική του προσπάθεια, δεν κατέληξε πουθενά, αφού ο «ηγέτης» της ΝΔ, ήταν δέσμιος του «γαλάζιου» μπλοκ της «αγίας» και αδιαίρετης Χούντας.

Το αποτέλεσμα το ζούμε σήμερα. Ο πρωθυπουργός ασχολείται με τα DVD, τον Μάκη, και τον Ζαχόπουλο, και η χούντα των Τραπεζών κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: