Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Προς κυρίους πολιτικούς, βουλευτές, νομοθέτες, κτλ.
Αγαπητοί κύριοι,

Στη νέα χιλιετία, το φυτό της κάνναβης παραμένει παράνομο και οι χρήστες του συνεχίζουν να διώκονται ποινικά, οικονομικά και ηθικά.Έπειτα από την πρόσφατη έρευνα του Αμερικάνικου Φαρμακευτικού Ινστιτούτου (ΙΟΜ-1999) νέες επιστημονικές έρευνες ρίχνουν φως στο σκοτάδι που δημιούργησε ο Πόλεμος Κατά των Ναρκωτικών τα τελευταία 70 χρόνια Απαγόρευσης.Το φυτό της κάνναβης αποδείχτηκε, με υπερ-σύγχρονα επιστημονικά μέσα και μηχανήματα, να έχει πλήθος θετικών, για την υγεία, αποτελεσμάτων.Οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να μιλήσουν περί αυτού.Επίσης δεν έχει πρακτικό όριο υπερβολικής χρήσης και δεν δείχνει να δημιουργεί ιδιαίτερες επιπλοκές στην ψυχική ή σωματική υγεία των χρηστών.Δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση όπως ο καπνός και ο καφές και δεν καταστρέφει το σώμα, φέρνοντας τον θάνατο, όπως το αλκοόλ.

Η τοποθέτηση της κάνναβης στο τμήμα Ι των απαγορευμένων ουσιών επί 70 χρόνια (χωρίς καμία ιατρική χρησιμότητα) και το γεγονός ότι ήδη κυκλοφορεί φάρμακο με συνθετική THC (η σημαντικότερη ουσία που περιέχεται, μεταξύ άλλων, στην κάνναβη) δείχνει την ναυτία που επικρατεί στην πολιτική των ναρκωτικών σήμερα.

Παράλληλα, στην χώρα μας, η ξενόφερτη μαφία των ναρκωτικών, ιδιαίτερα από την χώρα της Αλβανίας, οργιάζει και χιλιάδες άτομα μπλέκονται στα δίχτυα της.Αυτή η κατάσταση, εκτός του ότι βλάπτει σοβαρά την οικονομία με την είσοδο και έξοδο από την χώρα μεγάλων ποσών μαύρου χρήματος, προκαλεί ένα σωρό κακά σε χρήστες και αστυνομία. Εκτός από τους οπλισμένους μεγαλεμπόρους, που οι αστυνομικοί της χώρας έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με χιλιάδες κινδύνους, η ποιότητα της αλβανικής κάνναβης είναι τουλάχιστον κάκιστη.Μια τέτοια ποιότητα προκαλεί ή θα προκαλέσει μακροχρόνια βλάβες στην υγεία των χρηστών.Για την συγκεκριμένη ποιότητα ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι μεγαλέμποροι, οι οποίοι ψεκάζουν με τοξικά φυτοφάρμακα τα φυτά είτε για να μην εντοπισθούν από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα είτε γιατί επιδιώκουν γοργή ανάπτυξη, δηλαδή μεγαλύτερο κέρδος.Το φυτό της κάνναβης είναι ατοξικό (βλ. έρευνα της ΙΟΜ του 1999) και έχει δεκάδες φαρμακευτικές χρήσεις, αλλά η συγκεκριμένη ποιότητα δεν προσφέρεται για τίποτα.

Το ίδιο το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή σημαντικών προϊόντων όπως χαρτί, ρούχα, καύσιμα, κ.α. καθώς επίσης κατέχει έναν αρκετά υψηλό βαθμό ως διατροφική αξία.Η Ε.Ε. στηρίζει την καλλιέργεια της κλωστοϋφαντουργικής κάνναβης και αυτό θα αποτελέσει έναν κερδοφόρο δρόμο για τους αγρότες.Ο τουρισμός θα σημειώσει σημαντική αύξηση αν η χρήση της ευφορικής κάνναβης γίνει νόμιμη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας γνώση σημαντικών στατιστικών για την χρήση όσο και για την καταπολέμηση της κάνναβης, ζητούμε την άρση της Απαγόρευσης.Ο πόλεμος ενάντιά της δεν έχει αποδώσει σε κανένα κράτος της Γης και η λύση δεν είναι η αύξηση της αστυνομικής δύναμης, αλλά η ενημέρωση περί του θέματος από σχολεία, ΜΜΕ, κ.α. Πειράματα σε άλλες χώρες έχουν δείξει ότι η νόμιμη κάνναβη κρατάει μακριά τους νέους από άλλα σκληρότερα ναρκωτικά.Αν η παράνομη αγορά της κάνναβης πάψει, τότε δεν θα πουλιέται από τα ίδια άτομα τα οποία τροφοδοτούν την νεολαία με άλλα δυνατότερα και επιβλαβή ναρκωτικά.

Οι επιπλοκές της Απαγόρευσης στην οικονομία, στην υγεία, στην δημοκρατία, στην ηθική, στην ελληνική οικογένεια, στις αξίες και στους θεσμούς, στον σεβασμό προς τον πολίτη, στην αγροτιά, κ.α. καθιστούν απαραίτητη την επανεξέταση του θέματος.

Ζητάμε την νομιμοποίηση της χρήσης για άτομα άνω των 18, την ελεύθερη κατοχή έως κάποιας συγκεκριμένης ποσότητας και τέλος την ελεύθερη καλλιέργεια έως 5 δενδρυλίων στο προσωπικό οικογενειακό χώρο του ατόμου.Τα αιτήματά μας έρχονται σε άμεση επαφή με όλα τα δημοκρατικά ιδεώδη που αναπτύχθηκαν σε αυτόν τον τόπο, χιλιάδες χρόνια πριν.Ζητάμε κάτι αυτονόητο για εκατομύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη ! Ελεύθερη χρήση του φαρμακευτικού, διατροφικού, ευφορικού φυτού της κάνναβης έπειτα από εκτεταμένη πληροφόρηση !!

Ελάτε μαζί μας !
(L)egalize! Hellas - Ελληνικό Δίκτυο Ελεύθερης Κάνναβης
http://www.legalize.org
http://www.geocities.com/cannabisgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: