Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ


Δια της συνεχούς επαναλήψεως ότι κάποτε θα έρθει ένας Μεσσίας να σώσει τον κόσμο, ερεθίστηκε η λαϊκή φαντασία, οι πιό τολμηροί ήθελαν να ενσαρκώσουν την προφητεία, και έτσι στα αρχαία χρόνια εμφανίστηκαν όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες Μεσσίες.

Και δεν σταμάτησαν στην προφητεία του Μεσσία. Η αγαπημένη φόρμουλα των ναζωραίων είναι η προφητεία περί δήθεν επερχόμενης καταστροφής του Κόσμου. Σήμερα αυτή η αυτοεκπληρουμένη προφητεία δεν ασκεί μεγάλη επιρροή στα πλήθη. Αλλά στον Μεσαίωνα, όποτε άρχιζε μία τέτοια προπαγάνδα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έφευγαν στα βουνά, ολόκληρες πόλεις άδειασαν, άρχιζαν ομαδικές μετάνοιες, και όλο αυτό το παραλήρημα, κατέληγε να μοιάζει με καταστροφή του Κόσμου. Αν μάλιστα ενέσκηπτε και κάποιος λοιμός στις πόλεις, αυτό εθεωρείτο απόδειξη της προφητείας. Αν η προφητεία δεν είχε τα ποθούμενα αποτελέσματα, οι ναζωραίοι μετέθεταν χρονικώς την αρχική ημερομηνία καταστροφής του Κόσμου, και ο κύκλος εξαπατήσεως ξανάρχιζε από την αρχή.

Αλλά η πιό αγαπημένη τους αυτοεκπληρουμένη προφητεία είναι αυτή περί δήθεν «Δευτέρας Παρουσίας». Ο Φρειδερίκος Νίτσε είχε αναλύσει αυτή την προπαγανδιστική τεχνική λέγων ότι δια της επαναλήψεως οι ναζωραίοι δημιουργούν ένα όχημα-πρότυπο, πάνω στο οποίο όλο και κάποιος τρελός θα ανεβεί και θα αυτο-αποκληθεί Μεσσίας. Αν μάλιστα σφάξει μερικά εκατομμύρια αλλοθρήσκων και επικρατήσει η αίρεση, αυτοεκπληρώνεται η προφητεία περί «Δευτέρας Παρουσίας» του Τζεσουά.

Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί αναλυτές που υπεστήριξαν ότι αυτά που έγραψε ο Σαμουήλ Χάντιγκτον στο βιβλίο του περί «Συγκρούσεως Πολιτισμών», δεν ήταν τίποτε άλλο από ενδόμυχοι πόθοι αμερικανικών ιμπεριαλιστικών κύκλων, που ήθελαν να κατασκευάσουν έναν εχθρό μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Και ότι η αρχική πρόβλεψη περί συγκρούσεως Ισλάμ-Δύσεως δεν ήταν τίποτε άλλο από αυτοεκπληρουμένη προφητεία.

Δηλαδή πρώτα κατασκευάστηκε ο εχθρός, μετά έγινε πρόβλεψη για σύγκρουση με τον εχθρό, μετά κατεβλήθησαν προσπάθειες ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, και μετά την 11η Σεπτεμβρίου «2001» ο Αμερικανικός λαός θεώρησε ότι η «προφητεία» του Χάντιγκτον επαληθεύτηκε. Ενώ στην ουσία αυτοεκπληρώθηκε.

Ο νόμος της αυτοεκπληρουμένης προφητείας λέει ότι δημιουργούμε προσδοκίες για κάποιο άτομο. Ύστερα του συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Η συμπεριφορά μας προκαλεί στο άτομο αντιδράσεις σύμφωνες προς τις προσδοκίες μας. Έτσι «ανακαλύπτουμε» ότι η αρχική μας πρόβλεψη βγήκε αληθινή. Πρόκειται για κλειστό κύκλωμα. Στην ουσία το άτομο ρύθμισε την συμπεριφορά του για να ταιριάξει με τις προσδοκίες μας. Αν δεν τον ενημερώναμε για τις προσδοκίες μας, θα αντιδρούσε διαφορετικώς.

Ένα κλασσικό παράδειγμα αυτοεκπληρουμένης προφητείας από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι όταν πηγαίνουμε προκατειλημμένοι σε ένα εστιατόριο, και πιστεύουμε ότι δεν θα μας εξυπηρετήσουν καλώς. Όταν έρχεται ο υπάλληλος να πάρει παραγγελία, του στέλνουμε αρνητικά σήματα με την γλώσσα του σώματος, που κάνουν τον υπάλληλο να μας αντιπαθήσει. Έτσι καθυστερεί ή δεν μας περιποιείται όπως πρέπει, ενώ δεν ήταν αυτή η αρχική του πρόθεση. Μόνοι μας αυτοεκπληρώσαμε την πρόβλεψη ότι δεν μας εξυπηρετήσουν καλώς στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Οι πιό έμπειροι πωλητές προϊόντων ξέρουν καλώς τις αρχές της αυτοεκπληρουμένης προφητείας, στην παγίδα της οποίας πέφτουν οι άπειροι πωλητές. Ο άπειρος πωλητής για κάποιο λόγο πιστεύει ότι αν επισκεφθεί μία περιοχή για να πωλήσει τα προϊόντα του, δεν θα επιτύχει. Δεν βασίζεται σε στατιστικές αναλύσεις, αλλά σε φήμες συναδέλφων, σε δύο-τρεις αποτυχημένες κρούσεις που έκανε στο παρελθόν, και στο ό,τι δεν πιστεύει στην αξία του προϊόντος του. Έτσι πηγαίνει προκατειλημμένος ότι δεν θα πωλήσει. Επισκέπτεται τους υποψηφίους πελάτες, τους μεταδίδει τον αρνητισμό του με μη-λεκτικά σήματα από το σώμα του, και φυσικά αποτυγχάνει. Αυτοεκπλήρωσε την δική του προφητεία ότι θα αποτύχει στις πωλήσεις. Και απέτυχε.

Το αντίθετο κάνει ο έμπειρος πωλητής. Αυθυποβάλλεται με το να λέει στον εαυτό του ότι θα κάνει καλές πωλήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Προβλέπει επιτυχίες. Προφητεύει θριάμβους. Και φυσικά όταν έρθει η στιγμή της πωλήσεως η γλώσσα του σώματος ξεχειλίζει από θετική ενέργεια. Ακόμη και ο πιό δύστροπος και αρνητικός πελάτης διαισθάνεται την θετική ενέργεια, και αγοράζει το προϊόν. Ο έμπειρος πωλητής αυτοεκπλήρωσε την δική του προφητεία, και επέτυχε.

Έχουν γίνει πειράματα κοινωνικής ψυχολογίας σε σχολεία όπου λέγεται σε δύο τυχαίους δασκάλους ότι θα αναλάβουν από μία τάξη μαθητών. Στον έναν λένε ότι του δίνουν μία τάξη μαθητών με πολύ έξυπνα παιδιά, και στον άλλον ότι του δίνουν μία τάξη μαθητών με νωθρά και αργόστροφα παιδιά. Οι επικεφαλής του πειράματος με πλάγιο τρόπο μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και στους μαθητές, οι οποίοι φυσικά έχουν επιλεγεί εξ αρχής και στις δύο τάξεις να είναι ίσης αποδοτικότητος και νοημοσύνης.

Εν τούτοις μετά την γνωστοποίηση σε δασκάλους και μαθητές των προσδοκιών, ότι δηλαδή η μία τάξη μαθητών είναι καλύτερη από την άλλη, οι μαθητές της προεπιλεχθείσης «καλής» τάξεως αποδίδουν πάνω από τις δυνάμεις τους, και οι μαθητές της προεπιλεχθείσης «κακής» τάξεως αποδίδουν κάτω από τις δυνάμεις τους.

Δηλαδή οι προσδοκίες των ερευνητών επηρέασαν την συμπεριφορά δασκάλων και μαθητών ώστε επαλήθευσαν τις προσδοκίες τους, οι οποίες στηρίχθηκαν εξ αρχής σε ψευδείς πληροφορίες.

Η πολιτική είναι γεμάτη από αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Η σημερινή χριστιανική κυβέρνηση, όπως και η προηγουμένη, παρουσιάζει τις επιθυμίες της ως πραγματικότητα. Για παράδειγμα κατασκευάζουν πληρωμένες δημοσκοπήσεις με «καταλληλότερους πρωθυπουργούς», με «πλειοψηφίες πολιτών που επικροτούν τα οικονομικά μέτρα», και με προβλέψεις τύπου «το κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις με πέντε μονάδες».

Στόχος είναι να θεωρήσουν οι ψηφοφόροι ως πραγματικότητα τις επιθυμίες του προπαγανδιστικού επιτελείου της χριστιανικής κυβερνήσεως. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών να ψηφίσουν τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό». Αν γίνει αυτό, θα παρουσιαστούν τα παπαγαλάκια της χριστιανικής κυβερνήσεως να πανηγυρίσουν για την (αυτο)εκπλήρωση της προφητείας(διάβαζε δημοσκοπήσεως) περί «καταλληλότερου πρωθυπουργού».

Ας θυμόμαστε ότι η αυτοεκπλήρωση της προφητείας συμβαίνει ασχέτως της αληθείας ή του ψεύδους που εμπεριείχε η προφητεία. Αν δημιουργήσουμε προσδοκίες, και τις διαδώσουμε στα πλήθη, τα πλήθη θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθεύσουν τις προσδοκίες μας.

Αυτό το κοινωνιολογικό δόγμα πρέπει να το δουν θετικώς οι Έλληνες. Να συνειδητοποιήσουν την τρομακτική δύναμη που εμπεριέχει η αυτοεκπληρουμένη προφητεία ως προπαγανδιστικό όπλο στον Ιερό Πόλεμο του Ελληνισμού. Αρκετοί Έλληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά των εχθρών του Ελληνισμού, με την διάδοση προσδοκιών, φημών, προφητειών, δημοσκοπήσεων, προβλέψεων, που θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά του εχθρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθεύσει τις Ελληνικές προφητείες.

Αλλά αυτό ακριβώς κάνουν οι εχθροί εναντίον μας. Προβλέπουν ότι οι Έλληνες θα καταστούν μειονότητα στην Πατρίδα τους. Αυτού του είδους οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί ειδικώς για να υποβάλλουν στους Έλληνες συμπεριφορές που θα οδηγήσουν στο να καταστούν μειονότητα μέσα στην Ελλάδα. Δηλαδή οι εχθροί των Ελλήνων θέλουν οι ίδιοι οι Έλληνες να εκπληρώσουν την εχθρική προφητεία.

Αφού ξέρουμε πιά ότι οι συλλογικές προφητείες καθορίζουν την συμπεριφορά του πλήθους, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προβλέπουμε την συρρίκνωση των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων εχθρών του Ελληνισμού. Φυσικά δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα της εξοντώσεως των εχθρών μας. Πρώτα όμως πρέπει να γνωρίζουμε την βασική θεωρία.

Δεν έχει σημασία αν αυτή την στιγμή δεν έχουμε την υλική δύναμη να τους καταστρέψουμε. Ούτε έχει σημασία ότι αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή οι εχθροί αντί να συρρικνώνωνται, αυξάνονται. Αυτό που έχει σημασία είναι να ορίσουμε αυτή την επιθυμία ως πραγματική κατάσταση. Να την διαδώσουμε στις Ελληνικές και μη-Ελληνικές μάζες. Και μία ημέρα θα γίνει πραγματικότητα. Θα αυτοεκπληρωθεί η προφητεία μας επειδή η συμπεριφορά Ελλήνων και μη-Ελλήνων θα επηρεαστεί από την προπαγάνδα μας, και θα ρυθμίσουν την συμπεριφορά τους κατά τέτοιο τρόπο που θα εκπληρώσει την προφητεία μας.

Το πρόβλημά μας είναι η ανίχνευση των αιτίων της παρακμής του Ελληνικού Πολιτισμού. Δύο κορυφαίοι μελετητές, ο Arnold Toynbee στο έργο του A study of history, και ο Oswald Spengler στο έργο του The decline of the West, δίνουν δύο διαφορετικές απαντήσεις. Ο Spengler μιλά με απαισιοδοξία για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια των πολιτισμών, και τους παραλληλίζει με έναν ζωντανό οργανισμό που κάποτε γερνά. Έτσι θεωρεί δεδομένο ότι ένας πολιτισμός θα καταστραφεί. Θεωρεί αναπόφευκτη την διάλυση λόγω εξωτερικών αιτίων. Ο Toynbee από την πλευρά του δίνει την σωστή, κατά την άποψή μας, απάντηση. Θεωρεί ότι τις περισσότερες φορές ένας πολιτισμός καταστρέφεται λόγω εσωτερικών αιτίων. Θεωρεί ότι οι πολιτισμοί δεν έχουν ημερομηνία λήξεως εκ των προτέρων.

Αυτό συμβαίνει και με τους Έλληνες στο ζήτημα της δημογραφικής τους συρρικνώσεως. Δεν είναι αναπόφευκτο και μη-αντιστρέψιμο γεγονός η μετατροπή τους σε μειονότητα μέσα στην Ελλάδα, όπως προσδοκούν οι ρατσιστές και οι μισέλληνες. Πρέπει και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αντιστρέφουμε τις «προβλέψεις» και τις «προφητείες» των εχθρών μας.

Στο ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως, αφού απαλλοτριώσουμε τους όρους οικογενειακή επανένωση, πρόσφυγες, μετανάστες, ανοικτά σύνορα, ελευθερία διακινήσεως προσώπων, τις κάνουμε να σημαίνουν το εντελώς αντίστροφο. Δηλαδή φυγή από την, και όχι εγκατάσταση στην Ελλάδα. Μετά ενισχύουμε τον μύθο με στοιχεία εσχατολογίας και αναποφεύκτου.

Δημιουργούμε αυτοεκπληρούμενες προφητείες, ότι στην Ελλάδα μέχρι το «2030» οι Έλληνες θα είναι 20 εκατομμύρια, και ότι οι αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες θα είναι 10 χιλιάδες.

Καθώς υποχρεώνουμε τους αλλοφύλους και αλλοθρήσκους να μεταναστεύσουν στην πατρίδα τους, επαναλαμβάνουμε ακούραστα ότι «ε και τί να κάνουμε τώρα, αφού έτσι είναι τα πράγματα, δεν θέλουν να τους κρατήσουμε εδώ, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα και να τους απαγορεύσουμε την έξοδο, δεν μπορούμε να γίνουμε χώρα-φρούριο, τώρα με την παγκοσμιοποίηση δεν γίνεται να μένουν σε έναν τόπο, αυτό σημαίνει νέα εποχή, έτσι είναι η διεθνής συγκυρία, αυτό μας επιβάλλουν οι κοινοτικές οδηγίες, έτσι δείχνουν όλες οι στατιστικές κλπ».

Μιλάμε με εσχατολογία, με κατηγορηματική διαβεβαίωση για το μέλλον, για το πεπρωμένο. Προβλέπουμε αναπόφευκτη έξοδο και μετανάστευση εκατομμυρίων αλλοφύλων και αλλοθρήσκων από την Ελλάδα. Προβάλλουμε στατιστικές που δείχνουν δημογραφική συρρίκνωση των μη-Ελλήνων. Προφητεύουμε δημογραφική έκρηξη των Ελλήνων.

Καθώς περνά ο καιρός και αλλάζει η συμπεριφορά Ελλήνων και μη-Ελλήνων, θα αποκτάμε όλο και περισσότερη δύναμη. Πρώτα ιδεολογική και ύστερα υλική δύναμη. Κάποια στιγμή θα απαγορευτούν οι εκτρώσεις και επιμειξίες στους Έλληνες, και θα επιβληθούν οι εκτρώσεις και οι επιμειξίες στους μη-Έλληνες. Και τότε τα ουρλιαχτά μας θα σχίσουν τους Ουρανούς, διότι (αυτο)εκπληρώθηκαν οι προφητείες...

Όταν οι Έλληνες ξαναμάθουν την τέχνη της κατασκευής ονείρων που γνώριζαν καλώς οι Αρχαίοι Πρόγονοι, όταν μάθουν να υποβάλλουν στους εχθρούς τους υποτιθέμενες καταστάσεις ως πραγματικές, τότε οι εχθροί των Ελλήνων θα συντονιστούν με το όραμα της δικής τους καταστροφής. Και θα το πραγματοποιήσουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

1 σχόλιο:

dalhia είπε...

Εδώ μια άλλη - αντίθετη - τοποθέτηση, για σκέψη και διερεύνηση.

http://the-eternal-word.blogspot.com/2006_12_01_archive.html