Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΜΠΛΟ



Αλήθεια, πόσα λεφτά θα δίνατε για να αποκτήσετε αυτό το... αριστούργημα ;
Μα ήταν ποτέ εφικτό ή δυνατό να μην πάμε τελικά κατά διάλου, όταν γι' αυτές τις αηδίες και τα ξεράσματα (Ναι ξεράσματα , ξεράσματα!) θα υπήρχε κάποιος άνθρωπος που θα ξόδευε εκατομμύρια ευρώ για να τα αποκτήσει ; 
Και όμως ...
Στο Λονδίνο ,
ο οίκος δημοπρασιών Christιe' s ανακοίνωσε ότι ο πίνακας , τον οποίο δεν είχε δει το κοινό από το 1967 (βρε τι σαλαμούρα έχανε το κοινό!) και ανήκε στην ίδια συλλογη από το 1981, δεν είχε βγει μέχρι σήμερα σε δημοπρασία.
Το ... "κεφάλι γυναίκας" (Ζακλίν) ένα πορτρτέτο της δεύτερης συζύγου και μούσας του Πικάσο και φτιάχτηκε το 1963 ... Ναι , ναι !!! Πόσο νομίζεται ότι πουλήθηκε την περασμένη Τρίτη ;
Κρατηθήτε συγχωριανοί μου ! Έναντι του ποσού των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ !!!

Ορίστε αριθμός: 9.500.000 Ευρώ!

Αυτό το Αριστούργημα ! Το θεικό τεχνούργημα ....!
Καλά ρε συ ... ήθελα να 'ξερα, αυτή η γυναίκα του,
 τέτοια στραβομουτσουνιά ήταν ; Και απορώ, όταν της το έδειξε, πως κρατήθηκε και δεν του το πέρασε, φέρνοντάς του το, κολάρο!  Μπράβο, χαράς την ψυχραιμία της, η κοπέλα.

Πληροφοριακά, αρχική εκτίμηση , 3 εκατομμύρια ευρώ, μόνο !

Αυτό το ... σπάνιας ομορφιάς και συμμετρίας έργο !!!

Μπράβο ρε Πάμπλο Μπαμπαλί!!!

Ο ίδιος ο Πικάσο είχε δηλώσει και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό : "Ικανοποίησα τους σοφούς και τους κριτικούς με όλες τις ευμετάβλητες σαχλαμάρες που μου έρχονταν στο κεφάλι , και όσο λιγότερο με καταλάβαιναν τόσο περισσότερο με θαύμαζαν".







                                                                                                                                            Πάνος



Δεν υπάρχουν σχόλια: