Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!

Ένα ασυνήθιστο ζευγάρι σκύλων έχει κλέψει τις τελευταίες ημέρες τις καρδιές των Βρετανών. Ο Κλάιντ, ένα μπόρντερ κόλι ηλικίας 5 ετών, έχει χάσει την όρασή του. Αλλά γι’ αυτό φροντίζει η δίχρονη Μπόνι: είναι η πιστή οδηγός του, που δεν αφήνει τον σύντροφό της ούτε λεπτό από τα μάτια της. Θα μπορούσε να είναι κάποια δακρύβρεχτη ιστορία της Ντίσνεϊ για μικρούς και μεγάλους: τα δυο μπόρντερ κόλι κυκλοφορούσαν αδέσποτα στην κομητεία του Νόρφολκ έως ότου τα εντόπισαν οι συνεργάτες ενός κέντρου περίθαλψης ζώων. Στην αρχή οι εθελοντές του κέντρου δεν μπορούσαν να καταλάβουν για ποιον λόγο το ένα από τα δυο σκυλιά ακολουθούσε συνεχώς το άλλο.


Κάποια στιγμή, όμως, ανακάλυψαν την αλήθεια. Ο 5χρονος Κλάιντ είχε χάσει την όρασή του από κάποια εκφυλιστική ασθένεια και η δίχρονη Μπόνι ανέλαβε να κάνει τον οδηγό του, χωρίς να τον αφήνει ούτε λεπτό από τα μάτια της. «Όταν ο Κλάιντ αισθάνεται ανασφαλής, αρχίζει να μυρίζει την Μπόνι και ακουμπάει τη μουσούδα του στην πλάτη της, έτσι ώστε να τον καθοδηγήσει», εξηγεί στην εφημερίδα «Daily Τelegraph» η Σέρι Κόουτς, επικεφαλής του Μeadowgreen Dog Rescue Centre στο Νόρφολκ. «Την εμπιστεύεται απόλυτα και δεν κάνει βήμα χωρίς αυτή», προσθέτει.

Παραμένει άγνωστο πώς τα δυο σκυλιά βρέθηκαν να κυκλοφορούν αδέσποτα στο δρόμο. Στο λαιμό τους δεν φορούσαν κολάρο, ούτε τα αναζήτησε κανείς.

Οι εθελοντές αναζητούν ιδιοκτήτη και στέγη για την Μπόνι και τον Κλάιντ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να παραμείνουν αχώριστα. «Δεν μπορούν να ζήσουν μακριά το ένα από το άλλο», όπως λέει η Σέρι Κόουτς. «Εάν η Μπόνι αρχίσει να τρέχει, σταματάει κάθε τόσο για να σιγουρευτεί ότι ο Κλάιντ είναι μαζί της. Δεν τον αφήνει από τα μάτια της. Κι όταν είναι μαζί, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο ένας από τους δύο δεν βλέπει», συμπληρώνει. Οι άνθρωποι του κέντρου περίθαλψης δηλώνουν βέβαιοι ότι χωρίς την Μπόνι, ο Κλάιντ θα χανόταν. Αλλά είναι εξίσου σίγουροι ότι εκείνη δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: