Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ


Το έμαθα και καταχάρηκα. Επιτέλους!

     Βρέθηκε ένα έγκυρο (ελέω θεού) μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου μπορώ και εγώ η πτωχή τω πνεύματι, να δώκω κομματάκι αίμα (όχι φόρους καλέ… εκείνο, που ρέει στις φλέβες μας εννοώ)… όχι πολύ, να! Ίσα με ένα κουταλάκι του γλυκού. Μαθαίνεις έτσι, λέει, άν είσαι Έλληνας ή Σουηδός (καλά, αυτό δεν το ΄χω λόγω αποχρώσεως, αλλά κουβέντα να γίνεται…) ή Παλαιστίνιος, ή Ιρανός, ή… Ελβετός. Θα πάω! (Βλ. Αιματολογικό εργαστήριο ανίχνευσης καθαρόαιμου ελληνικού αίματος: “O Άγιος Καλαβρύτων”.

     Ναι! Το παρόν μικροβιολογικόν εργαστήρι είναι, λέει, εγκυρότατο. Ρε, τι ISO 8.500… 9002… 5672… 2002…  εδώ σου λέει, ο άλλος, θεϊκό! Θα πάω λέμε. Να δώσω αιματάκι. Να μου πουν άν είμαι της αλλοδαπής ή της εγχώριας παραγωγής. Αν αποδειχθώ αλλοδαπής προέλευσης κι επειδή το κατάστημα είναι θεϊκό και -μην γελάτε, είναι- σου δίνουν και διαβατήριο της χώρας, όπου εδρεύει η μαμά - εταιρεία! Τιμής ένεκεν. Το  είπε ο εντεταλμένος επί της Γης, διευθυντής. Έχεις παππού μουτζαχεντίν; Έφυγες λέμε για πιο ζεστά μέρη! Ελέω εκκλησίας…  Εδώ το θέμα δεν είναι παίξον και εκάγχασον! Είναι σοβαρό λέμε, και παρακαλώ να λείπουσιν τα μειδιάματα. Για τους αμφισβητούντες, το Εργαστήριο παρέχει και φωτοτυπία της θεϊκής εξουσιοδότησης. Θεωρημένη!

     Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: Αν… (λέμε άν) αποδειχθείς αλλοδαπής κατασκευής,  που παρανόμως κάποιος πρόγονος μπούκαρε στο Ελλάντα παράνομα, εσύ: για να πάρεις διαβατήριο από το προαναφερόμενο κατάστημα πρέπει να δηλώσεις θρησκευτικό φρόνημα; Ουφ! Δύσκολοι συλλογισμοί για ένα απλό προσώπατο σαν την αφεντιά μου. Φαιδρό μεν, απλό δε. Πα να ανάψω τσιγάρο! Να θολώσει ο τόπος μπας και δούμε καθαρότερα.

     Έλληνες οι μετέχοντες της ημετέρας παιδείας. Της τότε ημετέρας παιδείας, όμως μόρτες, γιατί η σημερινή παιδεία είναι για τον νεροχύτη: ψευτιές, στρεψοδικίες και χριστιανική ψυχή. Αλληλούια. Πουθενά πια δεν ανατάσσεται το ανθρώπινοπνεύμα! Προς τι λοιπόν ο καυγάς και οι τσαντίλες;

*   *   *
     Εσείς κύριοι, εντεταλμένοι του θεού σας επί της γης, πρέπει να ενημερωθείτε για ένα μικρούτσικο γεγονός, που διέφυγε της προσοχής σας: Εμείς, ο λαουτζίκος, τα πρόβατα, το ποίμνιο ντε… έχουμε αρχίσει την ανάγνωση των κειμένων σας, των δικών σας κειμένων και τσαντιζόμαστε πάρα πολύ με αυτά που γράφουν οι άγιοί σας και υμνολογείτε εσείς. Παράλληλα όμως, διαβάζουμε κι άλλα πραγματάκια, πού είτε ξέφυγαν του καψίματος από αμέλειά σας, είτε τα έχετε «πειραγμένα»… ναι, έχουμε και αυτόν τον φόβο, αλλά τα διαβάζουμε. Μπας και βγάλουμε κανά σπυρί αλήθειας πάνω στις τυπωμένες γραμμές ή ανάμεσα από αυτές.

     Πάντως εσείς κύριοι, εντεταλμένοι του θεού σας επί της γης, δεν νομιμοποιείσθε να υπερασπίζεσθε ο,τιδήποτε Ελληνικό. Το κάψατε αυτό το δικαίωμα. Κυριολεκτικά! Άντε, θα έγραφα κι άλλα, αλλά νύσταξα…

     Αμήν κυρ-Αμβρόσιε! Αλήθεια … ποιό είναι το όνομα, που σου έδωσε ο νονός σου;(*)

Ευγενία Φυλακτού

     (*) Σ.σ.: Αθανάσιος (Λενής). Γιορτάζει στις 7 Δεκεμβρίου,
          του Αγίου Αμβροσίου, επισκόπου Μεδιολάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: