Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με την ελευση του Χριστιανισμου, που αρχησε μετα την εξοντωση του Λικινιου απο τον ρωμαιο αυτοκρατωρα και ηλιολατρη Φλαβιο Βαλεριο Κωνσταντινο, ολα τα αρχαιοελληνικα οικοδομηματα με τα καλλιτεχνικα αριστουργηματα που περιειχαν γκρεμιζονται και καταστρεφονται και απο το υλικο τους χτιζονται χρηστιανικες εκκλησιες. Οποιος ομως νομιζει οτι η καταστροφη του Ελληνικου Πολιτισμου απο την ασιατικη λαιλαπα που ονομαζεται “Χριστιανισμοs” συνετελεσθη και εληξε κατα τους πρωτους βυζαντινους αιωνες μεχρι της οριστικης επιβολης του “χριστιανικου δογματοs”, πλαναται.




Κατα την ιστορικη διαδρομη του Ελληνισμου απο τους ρωμα'ι'κους χρονους στον γιαχβοποιημενο φαρισα'ι'κο ορθοδοξο χριστιανισμο, απο το βυζαντιο στην τουρκοκρατια, απο τον Ελληνικο Διαφωτισμο στην Ελληνικη Επανασταση και απο την οθωμανικη καταρρευση, στην νεα γενοκτονια των Ελληνων, φαινεται ξεκαθαρα και σε ολεs τις φασεις, η εκδικηση και η κυριαρχια επι σχεδον δεκαεπτα αιωνες μεχρι τις ημερες μας του γιαχβοποιημενου φαρισα'ι'κου ορθοδοξου χριστιανισμου. Τοσο τα πεπραγμενα των δεκαεπτα αιωνων οσο και τα σημερινα πεπραγμενα του “Παρακρατους την ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιαs εντος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνηs” καταδηλωνουν ενα κατ'εξοχην εγκλημα κατα του Ελληνικου Πολιτισμου και κατ'επεκταση κατα της Παγκοσμιας Ιστοριας, που δεν πρεπει να παραμεινη ατιμωρητο. Ο λογος αυτη την φορα γινεται για τον πρωην Μητροπολιτην Θηβων και Λειβαδιας και νυν Αρχιεπισκοπον Αθηνων και πασης Ελλαδος κ. Ιερωνυμο.



Ο γραφων διαβασε τον επιβατηριον λογον του Αρχιεπισκοπου αυτου κατα την ενθρονηση του, γεματο με ανακριβειες και ψευδη που περιεχει περι δηθεν της Επιστημης, του Πολιτισμου, της Τεχνης, της Μουσικης, της Λογοτεχνιας, της Αρχιτεκτονικης, της Ζωγραφικης κλπ. του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας, δηλαδη του ετσι ονομασθεντους σχιζοφρενους “ελληνοχριστιανικου πολιτιοσμου” και εβγαλεν τα συμπερασματα του για τον νυν Αρχιεπισκοπο Αθηνων και πασης Ελλαδος. Ως νεος “Αλαριχοs” ευθυνεται ο “Αγιοs“ αυτος πληρως για την προσφατη καταστροφη του μεγαλυτερου σε εκταση αρχαιολογικου χωρου της Ελλαδος, δηλαδη του “Αλσους των Μουσων”, που εκτεινεται απο τους ανατολικους προποδες του Ελικωνα εως τον λοφο, που βρισκεται πλησιον τηs κοινοτητας Ασκρας, γενετειρας του μεγαλου ποιητη Ησιοδου. Η περιοχη αυτη εχει χαρακτηρισθει (ΦΕΚ 453/Β/18/7/85) ως αρχαιολογικος χωροs απο το Υπουργειο Πολιτισμου. Εντουτοις ουτε η ανεκτιμητη ιστορικη τηs αξια ουτε ο χαρακτηρισμος της ως αρχαιολογικου χωρου εμποδισαν τον νεο “Αλαριχο” να παραχωρηση - σαν να ηταν ιδιοκτησια του – ενα μεγαλο τμημα της για την οικοδομηση κοινοβιων, οπου θα στεγασθουν 'η στεγαζονται ηδη διαφοροι μοναχοι, ευνοουμενοι του εν λογω νεου “Αλαριχου” (6, 7).



Απο το πρακτικο αριθμ. 4/2003 (1) του Δημοτικου Συμβουλιου Θεσπιεων  αντιγραφει ο γραφων της αντιδρασεις του νεου “Αλαριχου”:



1. “Αποφασισα να κανω ενα μοναστηρι, εκει (σημ.: στην Κοιλαδα των Μουσων), για να βοηθησω την περιοχη σας. Καποιοι ευλαβεις ανθρωποι, συντοπιτες σας, μας παραχωρησαν τον (δημοσιο !) χωρο.”



2. “Η κ. Κοιλακου εχει το δικαιωμα της γνωμης της, ανθρωπος ειναι και κανει λαθη. Αλλοι αποφασιζουν. Το κατα ποσο εχει την ικανοτητα να κρινη αν υπηρξε μονη, ειναι αμφισβητησιμο. Εξ αλλου ολο και ολο που εκανε ητανε μια εισηγηση. Φανταστητε οταν θα αρχισουν να ερχωνται τα πουλμαν εδω. Δεν θα σταματησουν να πιουν την πορτοκαλαδα τους στην Ασκρη ;” Εχουμε ενα αναπτυξιακο προγραμμα. Με κεντρο το Συνεδριακο Κεντρο (της Εκκλησιας στον Ελικωνα, προσφατο, κοστους 600 εκατομμυριων) θελουμε να δημιουργησουμε ενα δικτυο μοναστηριων, για να προαγουμε τον θρησκευτικο τουρισμο. Και, ξερετε, οταν ακουω ολα αυτα “για αισθητικους λογουs”, διερωτωμαι, μηπως υπαρχουν αλλοι λογοι. Και υστερα μας λενε: “Εισαστε παρανομοι”. Να σας ρωτησω λοιπον, εσεις εδω εισαστε ολοι σας παρανομοι ; Το θελετε 'η δεν το θελετε το μοναστηρι ; Να το γκρεμισουμε δηλαδη το μοναστηρι ; Πεστε μου κ. Δημαρχε, να το γκρεμισουμε το μοναστηρι ;”



3. “Εμενα η δουλεια μου ειναι να τρεχω απο το πρω'ι' ως το βραδυ στα Υπουργεια, για να βρω λεφτα για το χωρο μου. Δεν ξερετε πως εδω που ζουμε υπαρχει “ελαστικοτητα” στο τι λες και στο τι πραττεις ; Αν τα χρηματα δοθουν για το ποταμι, και εσυ χτισης γεφυρι, ε και τι εγινε ; Και οταν λετε πως το μοναστηρι χτιζεται χωρις (περιβαλλοντικεs) μελετες, εσεις τι μελετες εχετε κανει ; Τιποτα, απολυτως τιποτα”.



4. “Πριν απο του Θωμα σας διαβεβαιωνω πως θα εχω λυσει το θεμα το ιδιοκτησιακο. Και θα εχω αποκτηση οικοδομικη αδεια. Ετσι και αλλιως, γιατι δηλαδη η Εκκλησια πρεπει να παρη εγκρισεις, για να χρησιμοποιηση ενα δασικο χωρο ; Ολα θα πανε καλα. Και την ημερα που θα ανοιξη μοναστηρι, θα δητε 50 πουλμαν στην Κοιλαδα των Μουσων. Δηλωνω οτι του Θωμα θα εχω βγαλει τις νoμιμες αδειεs”. Τον Ιανουαριο-Απριλιο 2002 προηγηθηκε η δημοσιευση ενος ντοκουμενου πολιτισμικου και εθνικου εγκληματος στην εφημεριδα “Ασκρα” (2). ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΝΗΣ Τυλιγμενη με την αχλυ της Ιστοριας οπως ο ιστορικος Ησιοδος κατεγραψε, απλωνεται η πανεμορφη κοιλαδα των Μουσων, μεσα στα σπλαχνα του Ελικωνα, εδω στην γη της Παλαιοπαναγιας της Ασκρης. Αναμεσα στους αμπελωνες της, φιλοξενει την απο δεκα αιωνες και μεχρι σημερα παλαια εγκαταλελειμενη Μονη της Μεταμορφωσεως του Σωτηροs Χριστου. Η προνοια του καλου Θεου και η ανυστακτη φροντιδα και μεριμνα του οντωs γλυκυτατου και πατρικου ποιμενα της Βοιωτικης Εκκλησιας Μητροπολιτου κ. Ιερωνυμου αγκαλιασε την μικρη αδελφοτητατα μας και την οδηγησε στον ευλογημενο αυτο τοπο. Η καρδια ολων μας σκιρτησε και η αποφαση παρθηκε. Με την αγαπη του Θεου, τις ευλογιες και τη συμπαρασταση του Μητροπολιτου μας, ολων των κατοικων της Ασκρης καθως και την αγαπη και τη συμπαρασταση των Απανταχου Ασκραιων, ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ, λοιπον με την τοποθετηση προπαρασκευασμενων οικισμων. Αυτα θα ειναι η Αρχη. Τα σχεδια του Μητροπολιτη μας ειναι μεγαλοπνοα. Η λαχταρα η δικη μας ειναι δεδομενη. Με Αγαπη του Θεου. Τις ευλογιες του Μητροπολιτου μας. Και τη δικη σας αμεριστη φροντιδα ΞΕΚΙΝΑΜΕ Το ταξιδι Μακρυ Ο κοπος μεγαλοs Ομως ο σκοπος Μοναδικοs Να χτισθει ενα κομματι παραδεισου.



Στην Ασκρη Η Ιερα κοινοβιακη Μονη Μεταμορφωσεως Σωτηρος Χριστου Αρχιμανδρητηs Αρσενιοs και οι συν ομοι Αδελφοι Μεσα στον ιερο χωρο του “Αλσους των Μουσων” με ανοχη της “Δικαιοσυνης των Αχτιναμεδων”, του αχρηστου κρατιδιου της Ρωμιοσυνης και της αχρηστης τοπικης αυτοδιοικησης των Ρωμιων, χτισθηκε ενα κομματι “κολασηs”, δηλαδη ενα “παλατι” του τρομου του θεου των Εβραιων Γιαχβε, στο οποιο γονατισμενα απο φοβο τα προβατα του ευσεβους ποιμνιου στρημογμενα και πανικοβλημενα τεντωνουν τον λαιμο τους και γλυφουν το χερι και το μαχαιρι του σφαγεα τους. Ορισμενα απο αυτα τρεμουν απο τον φοβο τους, οτι θα καιγονται αιωνια στις φλογες της κολασεως και ορισμενα ανυπομονουν να σφαγουν για να μπορεσουν αιωνια να βοσκουν στα καταπρασινα χωραφια της αλλης ζωης. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗς !!! Επειδη το “ευσεβες Ποιμνιο” της περιοχης δεν γνωριζει την ιστορια του τοπου του, ο γραφων θεωρει υποχρεωση του να κανη μια ιστορικη ανασκοπηση, που με τις ευλογιες τους αποφευγουν να κανουν τοσο ο τοτε Μητροπολιτης κ. Ιερωνυμος οσο και ο τοτε Αρχιμανδρητης κ. Αρσενιος (3). “Ο Ησιοδος στην “Θεογονια” του αφηγειται αυτα τα οποια του διδαξαν οι Μουσες των Ελικωνιαδων, Κλειω, Ευτερπη, Μελπομενη, Τερψιχορη, Πολυμνια, Καλλιοπη, Θαλεια, Ερατω και Ουρανια, που ηταν εγκατεστημενες στον χωρο των Πιεριων, της οροσειρας του Ολυμπου. Η μητερα των Μουσων ηταν η Μνημοσυνη.



Εαν κοντα στον Ελικωνα, το Λιβηθριο ορος, την Λιβηθριαδα πηγη, τις αποδιδομενες προς τον Ορφεα τιμες και τα της λατρειας των Μουσων, προσθεσουμεν τις πολεις Πιεριο και Λυγκο, που επισης βρισκονται στην Βοιωτια, γινεται φανερο, οτι υπηρχε καποιου ειδους συνδεση αναμεσα στην Μακεδονια και στην Βοιωτια των αρχα'ι'κων χρονων. Αλλα και η μνεια των ονοματων του Πιερου, του Ορφεα, του αδελφου του Λινου, ο οποιος υπηρξε και δασκαλος στην κιθαρα του γεννηθεντος στην Θηβα Ηρακλη, μαρτυρουν, οτι στην περιοχη του Ελικωνα εγκατασταθηκεν η ελληνικη φυλη των Πιεριων, οι οποιοι εφεραν μαζι τους την λατρεια των Μουσων στον χωρο, καθως και τους υμνουs προς τις θεοτητες τους οπως και τα αλλα τραγουδια τους.



Τι πραγματι ηταν ομως οι Μουσες και ποιο υπηρξε το εργο τους; Το οτι στην “Θεογονια” η αφηγηση των Μουσων αφορα καταγραφεντα ιστορικα συμβαντα, υπηρξαν αυτα κατα τον Τσατσομοιρο (4), η ιστορια των τριων χιλιετιων, που σκεπασθηκε με το πεπλο της καταστροφης επι του Δευκαλιωνοs κατακλυσμου.



1. Μουσα “Κλειω”. Η καταγραφη των πραξεων των ηγετων βασιλεων, των κλειων πραξεων του παραλθοντος και του παροντος, επετρεπαν την συναγωγη συμπερασματων για τα μελλοντα να συμβουν (“τα τ' εοντα προ τ' εοντα τα τ' εσομενα”). Με την καταγραφη αυτη κλειδωνονταν ολα τα συμβαντα, ωστε να μπορουν οι επομενοι να βγαζουν τα συμπερασματα τους απο τα ωφελιμα 'η ολεθρια γεγονοτα. Εδω δεν προκειται μονο για μια ενημερωση για αυτους που επιθυμουσαν να πληροφορηθουν τα παρελθοντα, αλλα για ενα εργο που βοηθα την διοικηση σε καθε εποχη.



2. Μουσα “Ευτερπη”. Το “Μουσειο Ευτερπη” ανελαμβανε επι της εποχης του Διος την μουσικη παιδεια, που σημαινει, οτι προηγουμενως ερευνησε και μελετησε ολες τιs μουσικες παραδοσεις των λαων της ευρητερης περιοχης του παναρχαιου πολιτισμου των ελλοπων, κυκλωπων κτηνοτροφων και κενταυρων βουκολων.



3. Μουσα “Μελπομενη” Το “Μουσειο Μελπομενη” αποτελουσε παιδευτικο συστημα για την καθιερωση της εναρχου ταξεως. Καθε νεος ανθρωπος αποκτουσε την ικανοτητα να εκτιμα την ωφελιμοτητα των αγωνων των θεων, ημιθεων και ηρωων, οι οποιοι τον ανεβαζαν απο το ερεβος στο φως. Συνεπως ο σκοπος του “Μουσιου Μελπομενη” ηταν διδακτικος. Οι υποδυομενοι τις ηρω'ι'κεs πραξεις νικητες 'η νικημενοι δεν εδειχναν κανεναν φοβο και δεν ζητουσαν κανενα οικτο, αλλα με την σταση τους συνηγειραν τις ψυχες των νεων για πραξεις θυσιας και απομακρυναν απο αυτους τον φοβο του θανατου.



4. Μουσα “¨Τερψιχορη” Το εργο του “Μουσειου Τερψιχορηs” υπηρξε συμπληρωματικο και γι' αυτο παντοτε ακολουθουσε το “Μουσειο Μελπομενη”. Το αντικειμενο του Μουσειου αυτου ηταν κατα πασα πιθανοτατα η αναπτυξη των σπουδαιων συμβαντων, η οποια οδηγει στην δια του “λογου” ερμηνεια αυτων οπως και η αναπτυξη των ωφελιματων που προεκυψαν απο την λογικη ερμηνεια αυτων, χαριν της γενικης χαρας, η οποια ειναι ο δεικτης καθε πολιτισμου.



5. Μουσα “Πολυμνια” Το Μουσειο “¨Πολυμνια” ηταν το κατ' εξοχην οργανο αναπυξης της γραφης, δηλαδη κατα τον Τσατσομοιρο (4) ισως ο πρωτος εκδοτικος οικος. Οι προ του Ομηρου Ελληνες ειχαν συνεπως γραφη, οπως αποδεικνυουν και οι πινακιδες της Κνωσου. Το “Μουσειο Πολυμνεια” υπηρξε ενα ειδοs “πολυ-υφαντηριο” παραγωγης γραπτου λογου επι επιφανειων υφασματων, πανω στις οποιες ζωγραφιζαν 'η εραβαν λεξεις ικανες να σχηματιζουν αινους, υμνους, ωδες. Η πινακιδα του Δισπηλιου Καστοριας αποτελει εγχαρακτη Γραφη τηs 6ης π.Χ. Χιλιετιας (ιδε Δαυλος αρ. 147, Μαρτιος 1994 και Δαυλοs αρ. 309 Ιανουαριος 2008 σ. 21728-21729). Γραφη πανω σε σφραγιδα 7.000 χρονων βρεθηκε στην πολη των Γιαννιτσων (ιδε Δαυλος, αρ. 244, Απριλιος 2002, σ. 15783-15785). Σημειωση: Απο 01.01.2009 στο ανοιχτο ψηφιακο Μουσειο “Ο ΔΑΥΛΟΣ” (http://www.davloς.gr) εισαχθησαν και ειναι προσβασιμα ολα ανεξειρετωs τα αρθρα, οι ερευνες, οι αναλυσεις, οι ειδησεις, η γενικη κριση, τα σχολια, οι συνεντευξεις, οι διαλογοι, ακομη και οι επιστολες, που εχουν δημοσιευθη απο το πρωτο τευχος του Ιανουαριου 1982 μεχρι και το τελευταιο τευχος αρ. 319 του Δεκεμβριου του 2008. Η προσβαση ειναι ελευθερη και δωρεαν.



6. Μουσα “Καλλιοπη” Κατα την “Θεογονια” του Ησιοδου (στ. 79) το “Μουσειο Καλλιοπη” εχει την μεγαλυτερη προσφορα απ' ολα τα αλλα Μουσεια, διοτι αυτο ενδιαφερονταν τοσο για την γλωσσα οσο και για την γραφη. Το οξυ προβλημα τηs πολυγλωσσιας υπο μορφην τοπικων ιδιωματων στον ελληνικο χωρο επισημαινει ο Ομηρος οταν ομιλει για την Κρητη (Οδ. Τ 172-177). Η γλωσσα της Κρητης ηταν ενα κραμα γλωσσων των κατοικων της που ηταν οι Αχαιοι, οι Ετεοκτητες, οι Κυδωνες, οι τρεις φυλες των Δωριεων (Υλαιοι, Δαματες, Παμφυλοι) και οι Πελασγοι. Η ως ανω Ομηρικη παρατηρηση οδηγει στο συμπερασμα, οτι “κοινη” ελληνικη γλωσσα δεν υπηρξε, ουτε τοτε, και ηταν πραγματι μονη οδος η δια του γραπτου λογου δημιουργια καποιας κοινης ελληνικης γλωσσας. Το εργο αυτο προσεφερε το “Μουσειο Καλλιοπη”.



7. Μουσα “Θαλεια” Η καλλιεργεια δημητριακων στον ελληνικο χωρο που αρχισεν αγνωστο ποτε, συνδεθηκε με αστρονομικες παρατηρησεις που χρησιμοποιηθηκαν σαν ενα “ημερολογιο”. Οι αστρονομικες αυτες παρατηρησεις χρησιμευσαν τοσον για τις γεωργικες εργασιες οσο και για την ναυσιπλο'ι'α, Το “Μουσειο Θαλεια” επινοησε προφανως τοσο το αροτρο οσο και την χρησιμοποιηση των ζωων για την καλλιεργεια των δημητριακων σε μεγαλες εκτασεις.



8. Μουσα “Ερατω” Κατα την “Θεογονια του Ησιοδου” μια κατασταση μηδενικης ηρεμιας τηs συγκεντρωμενης υλης του συμπαντος (Γαια) διακοπτεται απο ενα βιαιο ρηγμα και αμεσως εμφανιζεται ο “Εροs”, δηλαδη η ζωη, η εκφραζομενη ωs κινηση-οργασμος. Η “¨Ερατω” παριστανετο γυμνη κρατωντας στα χερια της την μαντικη λυρα. Οι ποιηται του “Μουσειου Ερατω” ερμηνευαν τουs συμβουλισμους του παρθενικου υμενος και της γυμνοτητας και ανεπτυγαν τους λογους για τους οποιους οι ανθρωποι επρεπε να εμφανιζονται γυμνοι στους καλους αγωνες της ζωης.



9. Μουσα “Ουρανια” Στους “παμπαλαιους χρονουs” και τους “πολυ προ της νυν γενεσεωs”, οι πρωτοι ομιλισαντες “περι της του παντος γενεσεωs” υπηρξαν οι αγνωστοι στον Αριστοτελη (“Φυσικα Δ 222 α, 30”) “ποιηται” των “Μουσειων Λογων”, στους οποιους οφειλονται οι θεογονικες πληροφοριες, τις οποιεs δημοσιευσεν ισως για πρωτη φορα μετα την καταστροφη απο τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνος ο Ησιοδος. Οι ανθρωπινες παρατηρησεις σχετικα με τον ουρανιο θολο γινονταν κατα την εναστρη νυχτα και μαλιστα απο τιs κορυφες των εκτεταμενων οροσειρων (ουρεα μακρα), δηλαδη απο τις κατοικιες των πρωτων ανθρωπων. Οι παναρχαιοι κοσμολογοι των Μουσειων θεωρουν, οτι η αρχη της δημιουργιας υπηρξε ενα ρυγματικο συμβαν που απ' αυτο εμφανιζεται η ευρυκολπος Γαια, η οποια ισουτε με τον εναστρο Ουρανο (στ. 116, 126, 127). Τελος πανω σε αυτην την ευρυκολπο Γαια, η οποια αποτελει το αιωνιο στηριγμα των παντων, εμφανιζεται η ζωη, η κινηση, ο “εροs” (στ. 120).



Ειναι εκπληκτικη η ομοιοτητα των συμπερασματων των παναρχαιων κοσμολογων των Μουσειων και των σημερινων θεσεων για την Μεγαλη Εκρηξη των συγχρονων κοσμολογων. Κατα τον Τσατσομοιρο (4) ειναι αναμφισβητητο, οτι η “Θεογονια του Ησιοδου” αποτελει την ιστορικη αφηγηση μιας μακρας περιοδου, η οποια αρχιζει απο την πρωτη εμφανιση του ανθρωπου επι των ορεων και ληγει στην μετα του Δια περιοδο αλλα και την προ του επι Δευκαλιωνος κατακλυσμου εποχη. Η πορεια του ανθρωπου απο τα “ουρεα μακρα” μεχρι των κτηνοτροφων-γεωργικων οικισμων επι των λοφων πλησιον παντοτε των λιμνων, ποταμων, θαλασσας, ειχεν σαν αποτελεσμα μαζι με την αναπτυξη της γεωργιας αλλα και της ναυπηγικης, της χαραξης οδων, τις τεχνες κ.α. και την εμφανιση του ονοματος “ουρανιωνεs” για αυτους που κατειχαν εξεχουσα θεση στην ζωη των ανθρωπων, δηλαδη αυτοι που απο τον μεγαλο Ουρανο εταχθηκαν στην αρχη (στ. 502). Σε αυτο το περιβαλλον του “Αλσους των Μουσων” γεννηθηκε γυρω στα 700 π.Χ., ανδρωθηκε και εγραψε ο Ησιοδος, στο οποιο πρεπει να ηκμασε μια ιδιαιτερη ποιηση, που συνδιασμενη με τα ραψωδικα επη επηρεασε δημιουργικα τον Βοιωτο ποιητη. Στον Ελικωνα, καθως κανεις προχωρει προs το “Αλσος των Μουσων”, εχει αριστερα την πηγη Αγανιππη, η οποια λενε πως ηταν κορη του Τερμησσου. Ο Τερμησσος ρεει και αυτος περι τον Ελικωνα.



Κατα τον Παυσανια (5), “στον δρομο, που κατ' ευθειαν οδηγει στο “Αλσος των Μουσων”, υπαρχει αναγλυφη λιθινη παρασταση της Ευφημης, η οποια λενε πως ηταν η τροφος των Μουσων. Απο τα αγαλματα που υπαρχουν για τις Μουσες, πρωτα ειναι για ολες τις θεες εργα του Κηφισοδοτου. Προχωρωντας κανεις λιγο συναντα αλλα τρια, εργα επισης του Κηφισοδοτου και αλλα τρια εργα του Στρογγυλιωνα, ο οποιος ειχε διακριθη στην απικονιση βοδιων και αλογων. Τα υπολοιπα τρια αγαλματα Μουσων ειναι εργα του Ολυμπιοσθενη. Παριστανεται και ο Απολλωνας στον Ελικωνα, μπρουντζινος, ν' ανταγωνιζονται με τον Ερμη για τη λυρα. Υπαρχει και εναs Διονυσος, εργο του Λυσιππου. Το αγαλμα που παριστανει το Διονυσο ορθιο, το αφιερωσε ο Συλλας και ειναι εργο του Μυρωνα, το πιο αξιοθεατο μετα τον Ερεχθεα που ειχε κανει για την Αθηνα. Ο Συλλας δεν εκανε το αναθημα απο εργα που ανηκαν προσωπικα στον ιδιο, αλλα πηρε το αγαλμα απο τους Μινυες του Ορχομενου. Αυτο ειναι που λενε οι Ελληνες να εκφραζη κανεις την ευλαβεια του προς το Θεο με ξενα θυμιαματα............” Ο Ησιοδος οχι μονο ειναι μεταγενεστερος της μεγαλης καταστροφηs του Δευκαλιωνος κατακλυσμου, αλλα δεν θα μπορουσε να αναφερεται σε τετοιες μορφες γνωσεις, εαν δεν τις ειχε παρει απο τα Μουσεια Λογων. Με αποφαση του υπουργειου Πολιτισμου (ΦΕΚ 453/Β/18.07.1985) κηρυχθηκε “ολοκληρη η Κοιλαδα των Μουσων Βοιωτιαs” ως αρχαιολογικοs χωρος. Για τον σημερινο Αλαριχο και νυν Αρχιεπισκοπο Αθηνων και πασηs Ελλαδος δεν ισχυουν οι νομοι και οι αποφασεις του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης αλλα μονο τα “χρυσοβουλα” των βυζαντινων αυτοκρατορων και τα “Φιρμανια” των οθωμανων Σουλτανων..... ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!!



Με το “ετσι θελω εγω” ο αββας αυτος του Γιαχβε κατεστρεψε τον τοπολικνο του Πολιτισμου θαβοντας κατω απο χιλιαδες τοννους μπετον για χτισημο “εβρα'ι'κων σταυλων και σκουπεδοτοπων”, δηλαδη σκιαχτρων του Παραλογου, δηλαδη κατεστρεψεν οτιδηποτε θα μπορουσε ακομη να θυμιζει το πανανθρωπινο κλεος του Ελληνικου Πολιτισμου. Μηπως την ιδια τυχη δεν ειχαν κατα τους προσφατους καιρους με την “Γιαχβικη ευλογια” ο Μαραθωνας με τα ιερα του, οι ταφοι των Σαλαμινομαχων στην Σαλαμινα, η Ολυμπια και τα ιερα της, οι Δελφοι, το Σπηλαιο των Πετραλωνων και αμετρητα αλλα ; Ο πρωτος Αλαριχος με διαταγη του αυτοκρατορα του Βυζαντιου Αρκαδιου (υιου του Μεγα δολοφονου και Αγιου Θεοδοσιου) “ες εδαφος φερειν”, και με συνοδεια μοναχων φθανει μεσω Θερμοπυλων στην Φωκιδα, Βοιωτια και Αττικη, λεηλατει και κατασφαζει Ελληνες ανδρες, γυναικες και παιδια χωρις καμια διακριση. Αφου στην Βοιωτια ισοπεδωνει το “Αλσος των Μουσων” που μας το περιγραψε παλαιοτερα ο Παυσανιας (5), στην Αττικη ισοπεδωνει τον ναο της Δημητρας και της Περσεφονης στην Ελευσινα θανατωνοντας και ολους τους ιερεις και πιστους που βρισκονταν εκει με πρωτο τον Ιλαριο. Στην συνεχεια ο πρωτος Αλαριχος με τον οχλο του των μοναχων διασχιζει την Μεγαριδα και εισβαλλει στην Πελοποννησο, οπου συνεχιτο βανδαλικο χριστιανικο του εργο. Πρωτα καταστρεφεται στην Πελοποννησο η Κορινθος, υστερα το Αργος και τελευταια η Σπαρτη, πολεις αλλοτε ξακουστες, μα υπο την βυζαντινη κατοχη αποδυναμωμενες και καταδικασμενες στην χριστιανικη καταστροφη και τον χριστιανικο ολεθρο. Ο γραφων θα προσπαθηση στην παρουσα αναλυση του να παρουσιαση και αλλα χαρακτηριστικα του νεου Αλαριχου και νυν Αρχιεπισκοπο Αθηνων και πασης Ελλαδος, που μεταξυ αλλων ισχυρισθηκε στον “Επιβατηριο Λογο του 57-58 την 16.02.2008, οτι με τα δεκαδες εκκλησακια που μαζι με τους δρομους που φερουν τα εβρα'ι'κα ονοματα Γκαμαλιηλ Σαουλ 'η Αποστολος Παυλος και Διονυσιος Αεροπαγιτης και που πολιορκουν ασφυκτικα την Ακροπολη των Αθηνων, ευλογουνται και αποδαιμονοποιουνται οι αρχαιοελληνικοι ειδωλολατρικοι χωροι και εξαχνιζονται οι αρχαιοι ναοι που γκρεμιζονται και με τα κλεμενα υλικα κτιζονται οι χριστιανικες ταβερνες της ελπιδας. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ!



Ποιος ειναι ειδωλολατρικος χωρος, ο αρχαιος ναος 'η ο εβρα'ι'κος σκουπιδοτοπος με την πτωματολατρια και με τις ξυλινες εικονες της ειδωλολατριας ; Ακομη και το νεο “Μουσειο της Ακροποληs” χαρακτηρισθηκεν απο τουs εκπροσωπους του Γιαχβε στην πατριδα μας, ως “αντρο της ειδωλολατριαs”. Τα εκθεματα του “αντρου της ειδωλολατριαs”, δηλαδη τα αρχαια ευρηματα που δεν κλαπηκαν, δεν λεηλατηθηκαν, δεν χυθηκαν σε ασβετοκαμινους και χυτηρια των ευσεβων του Γιαχβε, δεν εντοιχιστηκαν στις χριστιανικες ταβερνες της ελπιδας και σκοπιδωτοπους της Πλακας, τα αρχαια αγαλματα με τις σπασμενες μυτες και γενετικα οργανα και με τα βγαλμενα ματια που βρισκονται εκει, δειχνουν το καταστροφικο μισος της ετσι ονομασθεισηs θρησκειας της αγαπης. Ανδρικες φιγουρες που σφυροκοπουν τα μαρμαρα του παρθενωνα, καπου στον 8ον μ.Χ. αιωνα, οπως παρουσιαζονται σε ενημερωτικο φιλμακι του Νεου Μουσειου Ακροπολης, προκαλησαν μετα 13 αιωνες την μηνιν του παρακρατους που αμεσως εκβιασεν το Υπουργειο Πολιτισμου για να σταματηση η προβολη του, πραγμα που εγινε. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!! Το φιλμακι αυτο του σκηνοθετη Κωστα Γαβρα διαρκειας 13 λεπτων, δημιουργηθηκεν για την πληροφορηση των επισκεπτων της περιφημης γυαλινης αιθουσας του Παρθενωνα. Ο γενναιος Υπουργος Πολιτισμου που σημερα διεκδικει και την Προεδρια της Ν.Δ., ως ευσεβης Ρωμιος γονατησε στις διαταγες της Ιεραρχιας του παρακρατους και δηλωσε : “Το ζητημα θα εξετασθει κι αν τα καταγγελλομενα αληθευουν, θα προχωρησουμε σε επανορθωση”, πραγμα που επραξε. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!! Θαυμαστε Ελληνες και ευσεβες ποιμνιο των δολοφονων του Ελληνισμου, τι ποιοτητα ανθρωπων που σας κυβερνουν.......



Με τετοιες μεσαιωνικες αντιληψεις των εκπροσωπων της επισημης θρησκειας του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, δεν εχει αυτο κανενα δικαιωμα να απαιτη την επιστροφη των μαρμαρων του Παρθενωνα που εκτιθενται στο βρετανικο Μουσειο του Λονδινου. Εκει ειναι ποιο ασφαλη απο την καταστροφικη μανια του νεου Αλαριχου και μπορουν να τα θαυμαζουν πολιτισμενοι και πνευματικα καλλιεργημενοι ανθρωποι απ' ολο τον κοσμο. Ελληνες κατα τον Ισοκρατη “θα επρεπε να αποκαλουμεν “μαλλον...τους τηs παιδευσεως της ημετερας 'η τους της κοινης φυσεως μετεχοντεs”. Οι Ρωμιοι δεν ειναι Ελληνες, υπηρξαν Ελληνες.......και θα ξαναγινουν Ελληνες !!! Πως εγινε δυνατον, η Ελλας, η αρχεγονη αυτη πνευματικη δυναμη και η μητερα της αμφισβητησης να υποταχθη σε ενα χαλδα'ι'κης προελευσης φετιχταμπου, που εκφραζει απολυτα την δεισιδαιμονια και την πνευματικη αποχαυνωση ; Πως εγινε δυνατον, ο Ελλην, που φιλοτεχνηθηκε στο Εργαστηριο της Φυσεως και της Ιστοριας, να ανεχεται μεχρι τις ημερες μας τα επιχειρηματα oρισμενων χαμηλης πνευματικης ποιοτητας εκπροσωπων του Γιαχβε ; Στην εφημεριδα Ελευθεροτυπια της 13ης Οκτωβριου 2009, Σελις 7 διαβαζουμεν : “Μια ημερα μετα τις δηλωσεις του υπουργου Οικονομικων Γιωργου Παπακωνσταντινου (στην “Κυριακατικη Ε”) για φορολογηση της ακινητης περιουσιας της Εκκλησιας, ο αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος εδωσε τη δικη του απαντηση και απευθυνομενος στα μελη της ιεραρχιας ειπε : “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΛΑ”Ι”ΚΙΣΜΟ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΗΜΟΤΗΤΕΣ”



Πολλα εχουν χραφει για την περιουσια αυτη και πως αυτη δημιουργηθηκε ! Το “αργυριον” και το “χρυσιον” αποτελουσαν ενα απορθητο μυστικο, που κρυβονταν στο θησαυροφυλακιο του “ναου του Σολομωντα”, οπου στεγαζονται ως συνιδιοκτητες ο Γιαχβε και το Θησαυροφυλακιο (Korvan) τηs Ιερουσαλημ. Ενα μεγαλο μερος του σημερινου κοσμου, που ανηκει και η Ελλας, ειναι περιτυλιγμενο με ενα “πνευματικο γορδιο δεσμο-δεσμωτες μιαs φυλακηs”, που σχεδιαστηκε στην Ασια πριν απο χιλιαδες χρονια. „Εμου ειναι το αργυριον και εμου το χρυσιον”, λεγει ο Κυριος των δυναμεων (Παλαια Διαθηκη, “Αγγαιοs” κεφ. Β', παρ. 8) “Και δεν θελουσι εμφανιζεσθαι ενωπιον του Κυριου κενοι (με αδεια χερια)” (“Δευτερονομιον”, κεφ. Ιστ', παρ. 16). Ο περιφημος “ναος του Σολομωντοs” ειναι φανταστικος και μεχρι σημερα δεν μπορεσε να βρεθει ουτε ενα λειψανο του περιβοητου αυτου αρχιτεκτονηματος. Η εφευρεση του ναου αυτου παιρνει κατα παραδοξο τροπο υποσταση στα μυαλα των ανθρωπων και τα δενει με τετοιο τροπο, ωστε να μην μπορουν αυτα να “λυθουν”, να “αποδρασουν” και να “ελευθεροθουν”. Σε ολες τις θεοκρατουμενες κοινωνιες παρατηρειται αφ' ενος μεγαλη διαφθορα και αφ' ετερου υστερηση στην Οικονομια, Υγεια, Παιδεια, Αναπτυξη κ.α. δηλαδη αυτα τα φαινομενα που παρατηρονται και στην βυζαντινοκρατουμενη πατριδα μας, η οποια πρωτευει στην Ευρωπη στην θεοκρατια, αλλα και στην διαφθορα επισης, ενω παρουσιαζει τους χειροτερους δεικτες σε ολους τους τομεις.



Ο βυζαντινος Μεσαιωνας επιβιωνει ακμαιοτατος στην συγχρονη Ελλαδα και φαινεται ξεκαθαρα στις τελετες μεσα στο “Ελληνικο Παρλαμεντο” με ιερεις, κερια, λιβανια κατανυξη και ψαλμωδιες κατα την ορκωμοσια πανω σε εβρα'ι'κα συμβουλα της εκαστοτε Κυβερνησης και των Βουλευτων του Παρλαμεντου. Στην χωρα μας, που καποτε εδεσποζε μονο ενα “λαμπρο φωs”, τωρα καλυπτεται απο ενα αχνο γκρι πεπλο. Η αλλοτε πνευματικα πρωτοπορος πατριδα μας, οχι μονο εχει χασει αυτην την πρωτοπορια, αλλα βρισκεται προς το τελος της αναπτυξιακης λιστας, αφηνοντας ενα, κατα τα φαινομενα δυσκολα αναπληρουμενο κενο. H καταγραφη και η προελευση της αμυθητης σε αξια περιουσιας του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατις στην πατριδα μας, ειναι ενα χρονοβορο και δυσκολο εργο. Ο γραφων θα στηριχθει δειγματοληπτικα στις πληροφοριες που υπαρχουν στα εργα των Τακιτος (Χρονικα 15, 32-42), Σουετωνιος (Νερων), Κελσος (Αληθης Λογοs), Λιβανιος (υπερ των ελληνικων ναων), Ιουλιανου του Παραβατη, του “Ανωνυμου” τηs “Ελληνικης Νομαρχιαs”, στις πληροφοριες που μας δινει ο “Γερος του Μωρια” Θεοδωρος Κολοκοτρωνης και σε μια σειρα αρθρων που δημοσιευσαν τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (8, 9,10, 11) και ο Δαυλος (12, 13). Η περιουσια του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιαs αρχισε να παιρνη διαστασεις απο τα μεσα του 3ου μ.Χ. αιωνα με τα διαταγματα του Κωνστανινου και Θεοδοσιου και των μετεπειτα Βυζαντινων χριστιανων αυτοκρατορων, με δημευσεις και απαλλοτριωσεις της περιουσιαs των Ελληνων, που διωκονταν με την ποινη του θανατου. “Διοτι τετοιου ειδους περιουσια (των εθνικων) πρεπει να ανηκη στην σεβαστην Εκκλησια, επομενως η χριστιανικη θρησκεια θα μπορει να διεκδικηση την περιουσια αυτη για λογαριασμο της.” (Αυτοκρατορων Ονωριου και Θεοδοσιου, “κωδιξ” 16.10.20).



Ετσι δημιουργηθηκε η περιουσια του σημερινου παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας σε διαφορες φασεις:



1. Αμεσως μετα την νομομοποιηση της νεας θρησκειας το 314 μ.Χ. απο ηλιολατρη Ρωμαιο αυτοκρατορα Φλαβιο Βαλεριο Κωνσταντινο, αρχισαν και οι κατα των Ελληνων διωγμοι με ποινες θανατου και η δημευση των περιουσιων προς οφελος της νεας θρησκειας αυτων που δεν δεχονταν να βαπτισθουν χριστιανοι. To μεγαλυτερο αποτροπαιο εγκλημα των χριστιανων κατα των Ελληνων, που αποκρυπτονταν και συνεχιζει να αποκρυπτεται μεχρι σημερα απο το παρακρτατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας, ειναι αυτο που μας διεσωσε ο Ρωμαιος ιστορικοs ΑΜΜΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΙΝΟΣ, ειναι το πρωτο “Αουσβιτs” της ιστοριας στην Σκυθουπολη του σημερινου Ισραηλ που φερει το ονομα Μπετσηαν. Γυρω στο 341 μ.Χ. και για δυο σχεδον δεκαετιες, καθ' ολη την διαρκεια της κατοχης του βυζαντινου θρονου απο τον Κωνσταντινο τον Β', η Σκυθουπολη υπηρξε ο τοπος συγκεντρωσης, βασανισμου και θανατωσης των Ελληνων, ολων οσων αρνηθηκαν (περιπου 15 εκατομμυρια Ελληνες !) να ασπασθουν το δογμα του Χριστιανισμου. Οι περιουσιες των δολοφονημενων περασαν στα χερια των εκπροσωπων της νεαs θρησκειας.

Μηπως ετσι δεν εγινε και δεν περασαν οι περιουσιες των δολοφονηθεντων Εβραιων στο “Αουσβιτs” της Πολωνιας, στα χερια των δολοφονων ;



2. Κατα την Οθωμανικη περιοδο οι υποδουλοι στους Τουρκους Ρωμιοι μεβιβαζαν αναγκαστικα τις περιουσιες τους στην χριστιανικη θεοκρατια, για να τις σωσουν απο τους Τουρκους, δεδομενου οτι απαγορευονταν απο την νομοθεσια των Οθωμανων οι Ρωμιοι να εχουν ατομικη ιδιοκτησια και χρηση γης. Η γη βρεθηκε στα χερια των Οθωμανων και μερικων ντοπιων φεουδαρχων, δηλαδη Τουρκοκοτζαμπασηδων, Φαναριωτων, Καλλικαντζαρων, Καψιμαλληδων και Τζορμπατζηδων, που αποτελλουσαν το υποκαταστατο μιας αριστροκρατιας Ρωμιων, δηλαδη διοικητικων οργανων και φοροεισπρακτορων υπο την προστασια της Οθωμανικηs Κυβερνησης. Οι υπο κυριαρχιαν ευρισκομενοι Ελληνες συντηρουσαν τρεις ξεχωριστες ταξεις φοροεισπρακτορων * Τον Βοεβοδα 'η Μπεην. Αυτος ως κεντρικος φοροσυλλεκτης αγοραζε απο την οθωμανικη κυβερνηση τους φορους μιας περιφερειας. * Ο Μπεης υπεναικιαζε τις διαφορες κατηγοριες των προσοδων στους Φαναριωτες, Τουρκοκοτζαμπασηδες κ.α. * Οι Φαναριωτες, Τουρκοκοτζαμπασηδες κ.α. υπενοικιαζαν τα μεριδια τους κατα μικροτερα τμηματα στους τοπικους αρχοντεs των κοινοτητων της περιφερειας. και ολους τους Δεισιδαιμονας της χριστιανικης θρησκειας.



3. Χιλιαδες χειρογραφα, παπυροι, αγαλματα, νομισματα, αγγεια και αλλα αρχαιοελληνικα αντικειμενα αμυθητου αξιας ξεπουληθηκαν απο τουs ρασοφορους της χριστιανικης θρησκειας σε ξενους αρχαιοθηρες και αρχαιοκαπηλους. Με τον τροπο αυτο ο καρβονας της χριστιανικης θεοκρατιας απεκτησεν υπερμεγεθεις διαστασεις.



4. Με την δημιουργεια του Νεοελληνικου Κρατους το 1828 μ.Χ. η χριστιανικη θεοκρατια προ'υ'πηρχε, που κακως εθεωρηθει οτι ολες οι εδαφικεs εκτασεις της ανηκαν, διοτι αυτες ανακτηθηκαν στρατιωτικα με την Ελληνικη Επανασταση του 1821. Η περιουσια αυτη του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας κλαπηκε απο τον ελληνικο λαο και οφειλεν αμεσως να επιστραφη, θεωρωντας ολα τα “Χρυσοβουλα” των Βυζαντινων και τα “Φιρμανια” των Σουλτανων ως μη ισχυοντα.



5. Με δωρεες πιστων, με υποχρεωτικες περιουσιακες παραχωρησεις των μοναχων, με δικαστικες διαμαχες που χαριν της Δικαιοσυνης των Αχτιναμεδων του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, τις κερδιζουν αποκλειστικα οι ιεραρχες του παρακρατους, με καταργηση της φορολογησης των παγκαριων, με μηδενιση του φορου ακινητης περιουσιας, με αφορολογητεs επιχορηγησεις κ.α.



6. Με πληρωμες απο το “ευσεβες ποιμνιο” κεριων, πολυελαιων, ερανων, ευχελειων, γαμων, βαπτισιων, κηδειων, μνημοσυνων κ.α.Τα εσοδα απο τις πηγες αυτες που αναβλυζουν, παραμενουν αφορολογητα ! Δεν ειναι αλλωστε αγνωστο που σχεδον καθημερινα συγκλονιζεται η κοινη γνωμη στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης με αποκαλυψεις οικονομικων και αλλων σκανδαλων για ιεραρχες του παρακρατους. Σχετικα με τις παραεκκλησιαστικες οργανωσεις “Ζωη”, “Σωτηροs”, “Σταυροs”, “Χρυσοπηγη” κ.α. με αφορμη τα σκανδαλα και την περιουσια του παρακρατους, εχουν πολλα γραφει. Απο το 1974 μεχρι το 1989 (περιοδος του Οργανισμου Διαχειρησης Εκκλησιαστικης Περιουσιας (“ΟΔΕΠ”) εχει εκποιηθει ενα μεγαλο μερος της περιουσιας αυτης. Στην Δικαιοσυνη των Αχτιναμεδων του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης ολα τα οικονομικα σκανδαλα κατεληγαν, χωρις το αζημιωτο βεβαια, στο αρχειο......και “κουκολωνονταν” με επεμβαση παντοτε υψηλων κυβερνητικων παραγοντων.



Τα χρηματα του ευσεβους ποιμνιου στα κουτια των ταβερνων της ελπιδαs γινονται βιλες, επενδυσεις στην Καραβα'ι'κη και τραπεζικα ομολογα. Την 1η Αυγουστου 1997 οι Ιεραρχες της ορθοδοξης ελληνικης Εκκλησιας 'η καλυτερα του “παρακρατους της ορθοξου χριστιανικης θεοκρατιαs” απεφασισαν να πεση απλετο φως στα οικονομικα του. Με προταση του τοτε μητροπολιτη Αλεξανδρουπολεως και νυν Θεσσαλονικης κ. Ανθιμου αποφασισθηκε να συσταθη ανακριτικη επιτροπη για εκ νεου διερευνηση ολων οσων περιεγραψε η εκθεση του Μητροπολιτη Φιλιππων κ. Προκοπιου. Σταθμος για την αποφαση αυτη υπηρξε ο Αυγουστος του 1996, οταν η τοτε Διαρκης Ιερα Συνοδος αποφασισε να κανη τον πρωτο εξονυχιστικο ελεγχο στα οικονομικα του παρακρατους.



Απο το Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων του Υπουργειου Εθνικης Οικονομιας του κρατιδιου της Ρωμιοσυνηs το παρακρατος πηρε για την διετια 1995-1996 για “την εκτελεσιη των σκοπων” της 4 δισεκατομμυρια δραχμες αντι του αρχικου αιτηματος της διοικουσης επιτροπης των 10.037.082.500 δραχμες για αναστηλωση ιερων (;) ναων και μοναστηριων.



Ενα απορρητο εγγραφο ημερομηνια 6 Μαρτιου 1996 απο τον πρωην Μητροπολιτη Θηβων και νυν αρχιεπισκοπο Αθηνων και πασης Ελλαδος κ. Ιερωνυμο αφορουσε την μεγαλη περιουσια του παρακρατους στην περιοχη τηs Βουλιαγμενης με καταγγελιες κατα του Δημου Βουλιαγμενης. Εκεινη την εποχη τα δημοσιευματα κατα εκατονταδες κατεγραφαν τα σκανδαλα των εκκλεκτων του τοτε Αρχιεπισκοπου και νυν μακαρειστου κ. Σεραφειμ. Βασικοι μονομαχοι στην κουρσα της διαδοχης του κ. Σεραφειμ ηταν τοτε οι Μητροπολιτες Θηβων και νυν Αρχιεπισκοπος κ. Ιερωνυμος και o Δημητριαδος και νυν μακαρειστος πρωην Αρχιεπισκοπος κ.Χριστοδουλος.



Η περιουσια του παρακρατους, που αποτελειται απο

80 Μητροπολιτες,

6 βοηθους Επισκοπους,

7 σχολαζοντες Αρχιερεις,

2 Τιτουλαριους Μητροπολιτεs-Επισκοπους,

8.403 παπαδες χωρις να συνυπολισθουν εδω

ο 1 Επισκοπος και οι 13 παπαδες της Εξαρχιας Πατμου,

οι 8 Μητροπολιτες και οι 921 παπαδες της Εκκλησιας Κρητης και οι

4 Μητροπολιτες και οι 190 παπαδες των Δωδεκανησων (ολοι πληρωνονται ως δημοσιοι υπαλληλοι απο τον ιδρωτα του ευσεβους και μη Ποιμνιου του κρατιδιου της Ρωμιοσυνηs), ειχεν κατα την εκθεση επι των οικονομικων που διενηργησε ο Μητροπολιτης Φιλιππων κ. Προκοπιος, ως εξης :

* Κτηματα στην Αττικη.

* Ακινητα και κτηματα στην Βουλιαγμνη μετα της λιμνης.

* Ακινητα στην Θεσσαλονικη

* Κτηματα στον Κοκκιναρα (3.747 τ.μ.)

* Κτηματα στην Πεντελη

* Κτηματα στο Σουνιο (5.000 τ.μ)

* Ακινητα σε επαρχιες ολοκληρης της χωραs

* Κατατεθειμενα χρηματα για την ανεγερση συνοδικου μεγαρου 2.700.000 ευρω

* 4 δισεκατομμυρια δρχ. απο την επιχορηγηση του ΥΠΕΘΟ

* 10.000 θυριδες στην Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδοs

* Συνολο περισσευματος (κατατεθειμενου σε διαφορους λογαριασμουs) 15.000.000 ευρω.



Απο την εκθεση πεπραγμενων προς την ιεραρχια του παρακρατους του τοτε Μητροπιλιτη Θηβων και νυν Αρχιεπισκοπο κ. Ιερωνυμο αντληθηκαν τα κατωθι στοιχεια:

* 300.000.000 μετοχες στην Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδοs

* Συγκροτημα 24 κατοικιων στην Βουλιαγμενη συνολικου εμβαδου 2.085 τ.μ.

* Κτυριο 24 γραφειων στον Πειρεα συνολικου εμβαδου 1.142 τ.μ.

* 32 κατοικιες απο αντιπαροχη εμβαδου 4.000 τ.μ. και βοηθητικουs χωρους 1.000 τ.μ.

* Γραφεια συνολικου εμβαδου 1.620 τ.μ.

* Καταστηματα εμβαδου 1.000 τ.μ. με βοηθητικους χωρους 1.270 τ.μ.

* 4 μεζονετες και ς διαμερισματα συνολικου εμβαδου 1.690 τ.μ.

* 4 μεζονετες και 4 οροφοδιαμερισματα συνολικου εμβαδου 1.240 τ.μ.

* Στο Φαληρο, γραφεια συνολικου εμβαδου 2.300 τ.μ.

* Στην Θεσσαλονικη, 55 διαμερισματα συνολικου εμβαδου 5.160 τ.μ., 10 καταστηματα συνολικου εμβαδου 1.018 τ.μ.

* Εσοδα απο μισθωματα, μονο το 1995, 4.000.000 ευρω.



Κατα τον εντυπον και ηλεκτρονικον τυπον (http://ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_8332.html) η περιουσια του παρακρατους υπολογιζεται οτι ανερχεται σε 15 δισεκατομμυρια ευρω. Στο ποσο αυτο προστιθενται και η περιουσια 2.500 μονων, το μεγαλυτερο μερος της οποιας ως π.χ. της μονης Βλαταδων Θεσσαλονικης και των μονων του Ορους Aθωνος ειναι προ'ι'ον προδοσιων κατα των Ελληνων στους Τουρκους. Το τραγικο ειναι, οτι οι περιουσιες αυτες προστατευονται σημερα συνταγματικα (Αρθρο 18, παρ. 8). Απο τα στοιχεια του Υπουργειου Γεωργιας προκυπτει, οτι οι οικονομικεs υπηρεσιες της Ιερας Συνοδου της Ιεραρχιας του Παρακρατους κατεχουν αναγνωρισμενες εκτασεις που φθανουν τα 96.500 στρεμματα. Στις εκτασεις αυτες προστιθενται και οι χαρακτηριζομενες ως “διακατεχομενεs”, δηλαδη τις οποιες κατεχει το παρακρατος χωρις αποδεικτικα εγγραφα κυριοτητας και οι οποιες ανερχονται σε 58.000 στρεμματα στο νομο Αττικηs και σε 50.000 στρεμματα στο υπολοιπο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης. Εχει επισης σημειωθει, οτι το παρακρατος διαθετει παραλληλα και ολοκληρα νησια και βραχονησιδες σε νησιωτικα συμπλεγματα, οπως π.χ. στις Σποραδες και στις Κυκλαδες. Συνολικα εκτιμαται, οτι τα νομικα προσωπα του παρακρατους κατεχουν συνολικα 850.000 εως 1.300.000 στρεμματα γης του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης. Το παρακρατος φερεται μεταξυ αλλων να διαθετη 800 κτηρια με γραφεια, καταστηματα, εμπορικα κεντρα, ξενοδοχεια π.χ. το ξενοδοχειο Ηλεκτρα στην Πλατεια Συνταγματος, ακομα και μισθωμενα βενζιναδικα π.χ. στην γωνια διπλα στο γηπεδο Παναθηνα'ι'κου επι της Λεωφορου Αλεξανδρας των Αθηνων. Οσο για την ρευστοτητα του παρακρατουs υπολογιζεται αυτη οτι αγγιζει τα 40 εκατομμυρια ευρω ετησιως.



Απο το “Διπτυχο της Εκκλησιας της Ελλαδος 2005” εληφθησαν τα εξηs στοιχεια (14) :

Η Διαρκης Ιερα Συνοδος εχει συστησει 12 επιτροπες και 12 ειδικες επιτροπες, οι οποιες ασχολουνται με διαφορα θεματα ως π.χ. θειαs λατρειας και ποιμαντικου εργου, αιρεσεων, μελετης αρχαιολατριαs-νεοειδωλολατριας, δημοσιων σχεσεων κ.α. με προεδρους διαφορους μητροπολιτες. Για τα οικονομικα θεματα εχει συσταθει η Συνοδικη Επιτροπη επι των Οικονομικων Θεματων που επιβλεπει την Εκκλησιαστικη Κεντρικη Υπηρεσια Οικονομικων (Ε.Κ.Υ.Ο), την Ανωτατη Ελεγκτικη Επιτροπη της Εκκλησιας τηs Ελλαδος, την Ανωτατη Επιτροπη Εμπειρογνωμονων, την Επιτροπη καταρτισης του λογιστικου των εκκλησιαστικων διαχειρισεων, την Ανωνυμη Εταιρεια Διαχειρισις, Υποστηριξης Επιχειρησεων και Χρηματοδοτικων Προγραμματων Μελετων και Εργων, την Ανωνυμη Εταιρεια Διαχειρισις Χωρρων Σταθμευσεως Αυτοκινητων και την Ανωνυμη Εταιρεια Εκκλησιαστικηs Επικοινωνιας. Η Εκκλησιαστικη Κεντρικη Υπηρεσια Οικονομικων (Ε.Κ.Υ.Ο) διαθετει 10 Διευθυνσεις και Γραφεια στις οποιες εργαζεται μεγαλος αριθμος λα'ι'κων 'η κληρικων. Η ανωτατη Ελεγκτικη Επιτροπη της Εκκλησιας της Ελλαδοs ελεγχει των ανω των 300.000 ευρω συμβασεις. Η Ανωτατη Επιτροπη Εμπειρογνωμονων ερευνα, μελετα και διατυπωνει εισηγησεις επι φορολογικων (φοροτεχνικων) θεματων και ειδικων θεματων που αφορουν την αξιοποιηση της περιουσιας της Εκκλησιας (αγροτικου, δασικου 'η τουριστικου χαρακτηρα) και τους ενδεδειγμενους τροπους αξιοποιησης της. Η Επιτροπη καταρτισης του λογιστικου των εκκλησιαστικων διαχειρισεων εργαζεται για την συνεχη επικαιροποιηση αυτης που συσταθηκε την 13η Ιανουαριου 2004. Σε εκκλησιαστικους οργανισμους υπο την Ιερα Συνοδο εξασκουνται πολλεs και διαφορες ανυπαρκτης οικονομικης διαφανειας οικονομικες δραστηριοτητες.



Οι οργανισμοι αυτοι ειναι το Ταμειο Προνοιας Ορθοδοξου Εφημεριακου Κληρου Ελλαδος (Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε), η Ερανικη Επιτροπη Κατακομβων Μηλου και η Αστικη μη κερδοσκοπικη Εταιρεια Αλληλεγγυη-Solidarity. Συμφωνα με τα τα στοιχεια που ειδαν το 2005 το φως της δημοσιοτητας, το παρακρατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας ειναι βασικος μετοχος της Εθνικης Τραπεζας με 4 εκατομμυρια μετοχες. Διαθετει 855.730 στρεμματα αγροτικων και δασικων εκτασεων, στα οποια δεν περιλαμβανονται τα μικροτερα των 50 στρεμματων ακινητα. Στην Αθηνα διαθετει 155 διαμερισματα, 146 γραφεια και 57 καταστηματα συνολικης επιφανειας 55.554 τετραγωνικων μετρων. Με ενα πυκνο πεπλο μυστηριου, που αποτελειται απο ενα χαοτικο συμπλεγμα 6.700 Νομικων Προσωπων, κρυβει συστηματικα την πραγματικη περιουσια του το παρακρατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας εντοs του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης. Μεσα σε ενα κλιμα αδιαφανειας και μυστηριου, απατης, μαυρου χρηματος, κρυφων συμφωνιων και συναλλαγων, συνωμοσιας και απειλων προς τους παντες, το παρακτρατος αυτο βαδιζει σαν ενας οικονομικος Γιγαντας, ετοιμος να ισοπεδωση εντος του κρατιδιου τηs Ρωμιοσυνης τους παντες. Ολα τα σημερινα θεοδουλα Κομματα του κρατιδιου αυτου, μη εξαιρουμενου του ΚΚΕ και των υπολοιπων δηθεν προοδευτικων Κομματων, βρισκονται υπο κατοχην και χεζονται στα σωβρακατους..... και γι' αυτο μεταξυ των αλλων ανεχονται και τις σκανδαλωδεις ιερες φοροαπαλλαγες με....κρατικες ευλογιες, του παρακρατους αυτου. Στο αρθρο 8 του Ενιαιου Τελους Ακινητων (Ε.Τ.ΑΚ), δηλαδη στις απαλλαγες ακινητων, φαινεται ξεκαθαρα ο δολος του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιας, το οποιο εχει επιτυχει, με την ανοχη και ακομη την συνδρομη του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, τα εξης αδικα και ανομολογητα σχετικα με την απαλλαγη απο φορους των γνωστων θρησκειων για τα ιδιοχρησιμοποιουμενα ακινητα τους, καθως και γι' αυτα που χρησιμοποιουν για το λατρευτικο τους εργο. Στην εννοια των ιδιοχρησιμοποιημενων ακινητων συμπεριλαμβανονται οι καθε ειδους ναοι (ενοριακοι, ιδρυματων, νεκροταφειων, παρεκκλησια, εξωκκλησια) ακομη και οι ιδιοκτητοι ναοι (με εξαιρεση τους ιδιωτικους κτητορικους ναους, που δεν εχουν τεθει σε κοινη λατρεια), οι ιερες μονες και οι τοποι γενικα κοινης λατρειας. Επισης Σωματεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα, που επιδιωκουν μονο θρησκευτικους σκοπους και δικαιοπρακτουν για λογαριασμο των αντιστοιχων εκκλησιων-ευκτηριων γνωστης θρησκειαs και δογματος, με τους οποιους συνδεονται αμεσα, επειδη αυτοι στερουνται νομικης προσωπικοτητας, δικαιουντα αυτα την ανωτερω απαλλαγη απο τον φορο. Η υπολοιπη ακινητη περιουσια των ανωτερω νομικων προσωπων εχει την ιδια φορολογικη αντιμετωπιση με το Ελληνικο Δημοσιο. Τα σχολεια που ανηκουν σε γνωστες θρησκειες και δογματα, συμφωνα με το αρθρο 13 παρ. 2 του ισχυοντος Συνταγματος, απαλλασσονται του ενιαιου τελους μονο αν εχουν ως σκοπο την εκπαιδευση των μελλοντικων λειτουργειων του αντιστοιχου θρησκευματος 'η δογματος. Τα σχετικα με την λατρεια καθε γνωστης θρησκειας ακινητα που παραχωρουνται χωρις ανταλλαγμα απο νομικο προσωπο σε νομικο προσωπο ιδιας κατηγοριας για την επιτεληση των θρησκευτικων σκοπων τους, απαλλασσονται του Ε.Τ.ΑΚ, ως π.χ. ιερος ναος που εχει στην κυριοτητα του ακινητο, το οποιο παραχωρει χωρις ανταλλαγμα σε αλλον ιερο ναο, προκειμενω να το χρησιμοποιηση, για να στεγαση τα γραφεια της ενοριας του. Το ιδιο ισχυει και για τα ημιτελη κτισματα που προοριζονται για την εξυπηρετηση λατρευτικων σκοπων. Το ακρον αοτον τηs ηλιθιοτητας των υπευθυνων του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης ειναι, οτι σε ολα τα απαλλασομενα του Ε.Τ.ΑΚ ακινητα νομικων προσωπων, δεν απαιτειται η αναγραφη αξιας !!! Συνεπως το παρακρατος της ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιας εντος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης εχει μονο τετοιου τυπου ακινητα, υποχρεουνται δε μονο στην υποβολη δηλωσης την αναγραφη τηs σχετικης παρατηρησης στις σημειωσεις υποχρεου.....



Ας δουμε λιγο αναλυτικα που βρισκεται κρυμενη η ληστεια του παρακρατους σε βαρος του ευσεβους ποιμνιου του και των Ελληνων, με ανοχη του ηλιθιου και διαβρωμενου, χαριν της Δικαιοσυνης των Αχτιναμεδων, κρατιδιου της Ρωμιοσυνης:



1. το παρακρατος μοιρασε σκοπημα το μεγεθος της τεραστιας περιοσιαs του σε χιλιαδες ιδρυματα κ.α. νομικα προσωπα, ωστε να χρειαζεται να ασχοληθουν ολα τα τοπογραφικα γραφεια και υποθυκοφυλακεια της χωρας για την διπιστωση και υποτιμηση της περιουσιας αυτης !!!. Η γνωση και η δημοσιευση του μεγεθους της περιουσιας του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας εντος του κρατιδιου τηs Ρωμιοσυνης και οχι αυτα που υποκριτικα υπογραμισεν ο νυν Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος, οτι “η εκκλησιαστικη περιουσια παντοτε και παλαιοτερα και σημερα εχει καταντησει ενα προσφιλες θεμα για λα'ι'κισμο, προπαγανδα και σκοπιμοτητεs”, θα προξενουσε τετοια κατακραυγη, ωστε θα επεβαλε στην πολιτικη εξουσια του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, που τσιγκουνευεται την παροχη βοηθηματος πετρελαιου στους φτωχους συνταξιουχους, τουλαχιστων την φορολογηση της, αν οχι την απαλλοτριωσην της, που θα ηταν ποιο δικαιο εγχειρημα.



2. Το Υπουργειο Πολιτισμου με χρηματα των αγριως φορολογουμενων πολιτων, αναπαλαιωνει ταβερνες της ελπιδας, μοναστηρια και τα παραδιδει στους χρηστες ρασοφορους δωρεαν. Ολες σχεδον οι μονες και οι μητροπολεις με συνδρομη φυσικα της ελληνικης κυβερνησης ενταχθησαν στα κοινοτικα πλαισια στηριξης για επιχορηγησεις. Μονες και μητροπολεις με τη συνοχη του ΥΠΕΧΟΔΕ καταπατουν αρχαιολογικους χωρους, δασικες εκτασεις και δημοσια γη, ανεγειροντες πληθος κτισματων.



3. Tο Υπουργειο Εξωτερικων με χρηματα των αγριως φορολογουμενων πολιτων, χρηματοδοτει με τεραστια ποσα ετησιως το αρχαιοτερο τουρκικο ιδρυμα Κωνσταντινουπολεως, που εργαζεται και σημερα παγκοσμια αποκλειστικα για τα τουρκικα συμφεροντα. Ο προκαθημενος του ιδρυματος αυτου, που ειναι και αξιωματικος του τουρκικου στρατου, στον λογο του κατα την ενθρονιση του μεταξυ αλλων ετονισε και τα εξηs: “.... δυστυχως οι δυο λαοι διεκοψαν την υπεροχη συμβιωση των 400 χρονων, οταν ξεσηκωθηκαν κατι ξεβρακωτοι, το 1821 και δημιουργησαν τις γνωστες προστριβες....” Μαλιστα αξιωματικε του τουρκικου στρατου ! Οι Ελευθερωτες μας ηταν ξεβρακωτοι, αθρησκοι κλεφτες, που δεν ειχαν πατησει το ποδι τους σε εκκλησια διοτι αυτη ειχε μπατσους, ουτε ειχαν ποτε μεταλαβει, δηλαδη ποτε δεν εκαναν δηλωση μετανοιας, ουτε ειχαν ποτε εξομολογηθει, δηλαδη ρουφιανεψει και ζουσαν ως ελευθεροι ανθρωποι στις σπηλιες. Η σημερινη σκλαβια μας ομως ειστε εσεις και το παρακρατος εντος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας. Παναγιοτατε ! Εαν οι Ρωμιοι δεν θυμουνται, θυμουνται οι Ελληνες ποσο οι προστατευομενοι σας και συγρονως προστατες σαs εσεβασθηκαν την “διαφορετικοτητα” των Ελληνων. Και δεν ξεχνουν οι Ελληνες ποσο το δογμα που υπηρετειτε και οι εκπροσωποι του “εσεβασθησαν” (εκ του γεγονοτος οτι ηρνουντο να εκριστιανισθουν -ετσι αιτιολογουντο τα πασης φυσεως “ιερα εγκληματα”) εκεινους τους προγονουs τους και “σεβονται” την διαφορετικοτητα των Ελληνων και του πολιτισμου τους. Πητε μας Παναγιοτατε για τα 15 εκατομμυρια Ελληνες που ο χριστιανος Αλαριχος, μονος αυτος, εκομπαζε οτι εξωλοθρευσε κατα την τριετιαν 397-399 μ.Χ., και παν τεχνουργημα και ιερο των Ελληνων “ες γην εφερε”. Τη εντολη του (Αγιου) Αρκαδιου, υιου του (Αγιου) Μεγαλου Θεοδοσιου, καταλυτου των (νεοειδωλολατρικων κατα τους εμπνευστες του εν Θεσσαλονικη συνελθοντος συνεδριου ορθοδοξους ιερωμενους και πανεπιστημιακους διδασκαλους κ.κ. Ζηση και Μεταλληνο) Ολυμπιακων Αγωνων εν ετει 393 μ.Χ., με την προτροπη και ανοχη ολων των υπηρετων του χριστιανικου δογματος (14). Οι αντιληψεις και αποψεις του Παναγιοτατου και των πρωτοπρεσβυτερων ντροπιαζουν δυστυχως την ιστορια μας και τουs αγωνιστες του παρελθοντων. Μπορει οι Ρωμιοι να ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι ειναι ομως και Ελληνες 'η καλυτερα θα ξαναγινουν συντομα Ελληνες ! Ρωμιοι της Ελλαδος ! Ο Πατριαρχη σας ! Να σας ζηση !



4. Υπαρχουν παρα πολλα ακινητα εν υπνωσει, δηλαδη διαμερισματα, κτηρια και οικοπεδα, που αφηνουν διαφοροι απο το ευσεβες ποιμνιο στο παρακρατος. Τι εμποδιζει το παρακρατος να τα δηλωνη ως γραφεια 'η ωφελιμους γι' αυτο χωρους, ωστε να εντασσωνται στο ευεργετημα κοινης ωφελειας ; Ποιος απο το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης πραγματοποιει ελεγχο, ωστε να διαπιστωνεται η αληθεια αυτων, που εχουν δηλωθη, καθως και η πραγματικη χρηση;



5. Ως ιδιοχρησιμοποιημενο ακινητο θεωρειται ενα μοναστηρι μαζι με την περιμετρο του, η οποια μπορει να ειναι εκατονταδες 'η και χιλιαδεs στρεμματα. Τα στρεμματα αυτα συνηθως τα νοικιαζουν τα μοναστηρια σε αγροτες για εκμεταλλευση, με το αζημιωτο φυσικα. Το προκυπτον εισοδημα του μοναστηριου παραμενει φυσικα αγνωστο και αφορολογητο.



6. Τα εκκλησιαστικα σχολεια ως γνωστον παραγουν ιερωμενους. Αυτοι προσλαμβανονται ως δημοσιοι υπαλληλοι και πληρωνονται απο τουs βαρυα φορολογουμενους πολιτες. Σε τι διαφερουν τα σχολεια αυτα απο τα αλλα. Με ποιο επιχειρημα συνεπως δεν φορολογουνται ; Για να ενημερωθουν το ευσεβες ποιμνιο και οι Ελληνες που πληρωνουν φορους, μονο για το ετος 2008 εχει εγγραφη στον κρατικο προ'υ'πολογισμο το ποσο των 200.000.000 ευρω για την μισθοδοσια των ιερωμενων!



7. Γιατι δεν φορολογουνται τα εισοδηματα απο της πωλησεις κεριων π.χ. στις ταβερνες της ελπιδας και στα μοναστηρια ; Ενα κερι π.χ. με την επιστροφη για ξαναλειωσιμο και επαναχρησιμοποιηση κοστιζει κατα μεσο ορο 0,02 ευρω και πωληται τουλαχιστον 0,30 ευρω δηλαδη με 1.500 % ποσοστιαιο κερδος.



8. Γιατι δεν φορολογουνται τα εισοδηματα των ιερωμενων απο βαφτησια, γαμους, κηδειες, μνημοσυνα, τρισαγια κ.α ; Αυτοι ετσι και αλλως πληρωνονται ως δημοσιοι υπαλληλοι !



9. Γιατι καταργηθηκε η φορολογηση των παγκαριων ;



10. Γιατι μειωθηκε ο φορος ακινητης περιουσιας του παρακρατους που δεν υποπιπτει στην απαλλασομενη κατηγορια απο 19 %, σε 5 % και απο το 2007 σε 0 % ; Ενω για το αφελες ευσεβες ποιμνιο στις εφοριες καθε μερα γινεται μαχη για τον προσδιορισμο της αξιας των ακινητων, που πωλουνται 'η κληρονομουνται και συντασσεται κτηματολογιο με σοβαρο κοστος για τους πολιτεs της χωρας, που βρισκονται υπο κατοχην απο τους επιγονους των Τορκοκοτζαμπασηδων και Φαναριωτων, για τον ακριβη προσδιορισμο της θεσεως, της ιδιοκτησιας και της αξιας του καθε ακινητου, το παρακρατος της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας, ως ο μεγαλυτερος οικοπεδουχος και οικοδοφαγος της χωρας, δεν υποχρεωνεται να δηλωση την αντικειμενικη αξια των ακινητων του, που καρπουται και εκμεταλλευεται. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!!



Αφου η περιουσια του παρακρατους της ορθοδοξου θεοκρατιας ειναι προ'ι'ον παραχωρησεων κατα την βυζαντινη εποχη απο την θανατωση των Ελληνων με ταυτοχρονη δημευση της περιουσιας τους και παραχωρησεων κατα την Τουρκοκρατιαν και εξαπατησης των πιστων της, θα πρεπει με τον διαχωρισμο του παρακρατους απο το κρατος να του αφαιρεθη και η περιουσια με ταυτοχρονη υποχρεωση αυτου να πληρωνη πλεον το ιδιο τους ιερεις του. Οταν π.χ. και σημερα ακομη ο καθε πιστος που εχει κανει δωρεα στο παρακρατος επιθυμει αντ'αυτου το παρακρατος να ανακοφιση δοκιμαζομενους, φτωχους, υπερηλικες, ταξικομανεις κ.α. καταναλωνοντας την δωρεα του πιστου. Οταν π.χ. ο πιστος δινει ενα χωραφι, το παρακρατος θα πρεπει να το δινει σε εναν ακτημονα. Δινει ο πιστος ενα σπιτι, το παρακρατος θα πρεπει να το δινει σε εναν αστεγο. Ομως το παρακρατος κραταει το χωραφι, κραταει το σπιτι και συσσωρευει περιουσια, την οποια εκμεταλλευεται χωρις να πληρωνει και φορους. Αυτο αποτελει εξαπατηση του καθε δωρητη πιστου, ο οποιος συνηθως αδυνατει να διαμαρτυρηθη, ειδικα οταν εχει εγκαταλειψει τα εγκοσμια. Πως ειναι δυνατον να γινονται ανεκτοι και να εξουσιαζουν κατεχοντες παραλογα οικονομικα και αλλα προνομοια, αυτοι που υπηρξαν οι αμεσοι συνεργατες και τοπορητες των Οθωμανων, αυτοι που ισοπεδωσαν την ελληνικη αρχαιοτητα και επι 1700 χρονια πλουτιζαν σε βαρος των Ελληνων και αυτοι που λυσσαλεα εναντιωθηκαν στην Επανασταση του 1821 και επεισαν τον αναλφαβητο νεοαπελευθερωμενο λαο οτι δηθεν διαφυλαξαν τον Ελληνισμο. ΟΠΟΙΟ ΑΒΥΣΣΑΛΕΟ ΘΡΑΣΟΣ !!!



Οι Παναγιοτατοι και Πανιεροτατοι και Πανοσιολογιοτατοι του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας καλα θα κανουν εγκαιρα να κατανοησουν, οτι σε αυτην την χωρα των ηρωων και φιλοσοφων, λαθρα φιλοξενουνται !!! Παπαδες ξυπνηστε απο τον ληθαργο σας !!! Ολοι οι “-οτατοι” που σας καταδυναστευουν, κουβαλανε κατω απο τα βαβυλωνια χρυσα αμφια τους, μποχα στην μαυρη ψυχη τους...... Ο καθε λογικος και σκεπτομενος ανθρωπος, Ρωμιος και Ελληνας, σεβεται π.χ. τους Παπαδες τυπου Γεωργιου Πυρουνακη (1910-1988) και απεχθανεται πρωτοπρεσβυτερους τυπου τυπου Ιωαννη Ρωμανιδη (μακαριστοs), Γεωργιου Μεταλληνου κ.α. Ο παπας Γεωργιος Πυρουνακης (μακαριστοs) γεννημενος στην Μηλο απο Σφακιανους γονεις της λεβεντογεννας Κρητης, εδωσε τα παντα στην Ελλαδα μας πριν φυγει απο την ζωη.



Στην περιοδο 1932-1939 ιδρυει την Φιλικη Εταιρεια Νεων, η οποια δημιουργησε 6 δημοτικα νυχτερινα σχολεια στις φτωχογειτονιες του Πειραια, το πρωτο νυχτερινο γυμνασιο της Ελλαδος, δυο επαγγελματικες σχολες κοριτσιων, τις πρωτες κατασκηνωσεις εργαζομενων παιδιων, λα'ι'κο πανεπιστημιο Νεων στον Πειρεα κ.α. Ενω η Ακαδημια Αθηνων βραβευει το εργο του, το δικτατορικο καθεστως του Μεταξα με τους Τουρκοκοτζαμπασηδεs του, διαλυει την Φιλικη Εταιρεια Νεων.



Στην περιοδο 1941-1945 επανιδρυει την Φιλικη Εταιρεια Νεων για προστασια ορφανων και φτωχων παιδιων, οργανωνει 6 φιλικες Εστιες και 6 σπιτια Στοργης για 500 αδεσποτα ορφανα παιδια του πολεμου, ιδρυει 2 αναρρωτηρια και 3 θερινες κατασκηνωσεις για 5.500 παιδια. Μετα την Κατοχη του Υπουργειο Προνοιας των Τουρκοκοτζαμπασηδων παιρνει την οργανωση και μεσα σε δυο χρονια την αχρηστευει.



Στην περιοδο 1949-1988 εκδιδει περιοδικα, κυρυττει οτι η Εκκλησια της Ελλαδας οφειλει να επιστρεψη ολα της τα μετοχια στον ελληνικο λαο και ερχεται ετσι σε μετωπικη συγκρουση με τον τοτε Αρχιεπισκοπο της δικτατοριαs κ. Ιερωνυμο Κοτσωνη. Στις λειτουργιες του αντικαθιστα τις λεξεις “Φοβοs” και “Δουλοs” με τις λεξεις “Αγαπη” και “Τεκνον”. Μη μπορωντας να ανεχθουν το μεγαλειο του χαρακτηρα του παπα Γεωργιο Πυρουνακη, οι τοτε 76 “ΣΑΠΙΟΙ-ΟΤΑΤΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ” στην συνοδο τους της 19 Αυγουστου 1987 ομοφωνα τον αφοριζουν, κατηγορωντας τον επιπλεον, οτι στον ασημενιο σταυρο που φορουσε εγραφε σταυρωτα την λεξη “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!!



Ο παπας αυτος της Αγαπης εφυγε την 15η Μα'ι'ου 1988 πικραμενος, παμφτωχος με ενα τριμμενο ρασο, αλλα δοξασμενος. Παπαδες ξυπνηστε απο τον ληθαργο σας !!! Αλλο θεμα οι φιλοσοφικες και ιστορικες διαφωνιες και τελειως αλλο η ελλειψη στοιχειωδους αγωγης και σεβασμου των ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΩΝ, ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΩΝ και ΠΑΝΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΩΝ, δηλαδη των εκπροσωπων μιας ιουδα'ι'κης θρησκειας που αγαπουν το “χρυσαφι” περισσοτερο απο τον θεο τους...... Αυτοι δεν ανηκουν στην κατηγορια των ελλογων ανθρωπων. Οι ελλογοι ανθρωποι ποτε δεν αποδιδουν στους αλλους τις δικες τους διαταραχες. Αναλαμβανουν την ευθυνη των σκεψεων, των πραξεων και των λογων τους. Στην κατηγορια των ελλογων ανθρωπων δεν ανηκει και ο πρωτοπρεσβυτερος κ. Γεωργιος Μεταλληνος, στενος επιγονος του πρωτοπρεσβυτερου Ιωαννη Ρωμανιδη. Αυτοι ειναι συγχρονοι Ρωμηοι που νοσταλγουν την αναβιωση των Ρωμα'ι'κης αυτοκρατοριας και της PAX ROMANA. Οι αυτοκαλουμενοι “ρωμηοι” (με η γι' αντιπαρεθεση, ομως ωμολογησαν, με τη Ρωνιοσυνη του Ριτσου) εδηλωσαν οτι ειναι υπηκουοι καποιας “Ρωμανιαs”, Ελληνες ομως κατα την “εθνικοτητα”. Αναρωτιεται καθε λογικοs ανθωπος ποιος ρολος τους ειχε και εχει ανατεθη. Ποιας αποστολης ηταν και ειναι, κλητοι 'η αυτοκλητοι; Της γεφυρας με την “ελληνολατρια” 'η τηs αναχαιτησης της “αρχαιολατριαs” ; Ο προκαθημενος του τουρκικου ιδρυματος Κωνσταντινουπολεως εξαπελυσεν προσφατα στην Ιερα Πατριαρχικη και Σταυροπηγιακη Μονη της Αγιας Τριαδος Σπαρμου στην οροσειρα του Ολυμπου, αγρια επιθεση στις ριζες και τα ιερα του Ελληνισμου !.... Λησμονησε ασφαλως οτι στο ορος Σινα εχει τον θρονο του ο Γιαχβε και οχι στον Ολυμπο.



Ο Ολυμπος ειναι το βουνο που γεννησε και εθρεψε τους κλεφτεs και αρματολους κατα την περιοδο της Τουρκοκρατιας. Οι Παναγιωτατοι ειναι αυτοι που προσεπαθησαν και προσπαθουν να φαγουν ακομη σημαντικα τμηματα της περιουσιας του Ταμειου Προνοιας Ορθοδοξου Εφημεριακου Κληρου Ελλαδος (ΤΠΟΕΚΕ). Η αντικειμενικη αξια των ακινητων του Ταμειου αυτου, συμφωνα με τις εκτιμησεις του Υπουργειου Aπασχολησης, ξεπερνα τα 7 εκατομμυρια ευρω, ενω η εμπορικη τους αξια υπολογιζεται στα 15 εκατομμυρια ευρω.



Αναμεσα στα ακινητα και τουs ναους που θελουν να φαγουν οι ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΙ ειναι:

* Το εξοχικο κεντρο “Ακρωτηρι” επι της Ποσειδωνος στο Ελληνικο Αθηνων κειμενικης αξιας 1.230.356 ευρω

* Διαφορα αγροτεμαχια στην Αμαλιαδα

* Ενα οικοπεδο στο Περιστερι και στην οδο 25ης Μαρτιου 3, αντικειμενικης αξιας 63.310 ευρω

* Τα ακινητα και κινητα στοιχεια των Ναων Αγιου Δημητριου Λουμπαρδιαρη, Αγιων Θεοδωρων στην πλατεια Κλαυθμωνος, Κοιμησης της Θεοτοκου της Αθηνας, και Αγιων Αναργυρων στο κεντρο της Αθηνας.



Με την ιδια μεθοδο και με απειλες οι συναδελφοι των Παναγιοτατων στιs ΗΠΑ τρωνε τα οικοπεδα και τα κτιρια των ελληνικων ομογενειακων κοινοτητων !!! Συνολικα το ΤΠΟΕΚΕ διαθετει 6 οικοπεδα και αγροτεμαχια, 7 αυτοτελη ακινητα και τρεις οριζοντιες ιδιοκτησιες, δηλαδη εκμισθωση και ιδιοχρηστων ακινητων. Μεταξυ των ακινητων που ανηκουν στο Ταμειο Προνοιας Ορθοδοξου Εφημεριακου Κληρου Ελλαδος ειναι το οκταωροφο κτιριο της ΔΕΗ, στην πλατεια Κανιγγος, τρια κτηρια στο κεντρο της Αθηνας και του Πειρεα, ενα ξενοδοχειο στο κεντρο της Αθηνας και το γνωστο εξοχικο κεντρο στο Ελληνικο Αθηνων. Οταν κανεις θετει το ερωτημα : Γιατι οι Ρωμιοι εχουν κατακτησει – και με μεγαλη διαφορα – το Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Διαφθορας, το Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Ντοπας, το Παγκοσμιο Πρωταθλημα της χριστιανικης Δεισιδαιμονιας και αλλες επιζηλες πρωτιες, οδηγειται βασει της λογικης αναλυσης σιγα-σιγα στην ανακαλυψη της μη ευκολα ορατης, της κρυφης αιτιας, η οποια δεν ειναι καμια αλλη απο τον Χριστιανισμο. Και η λοιπη Ευρωπη ειναι χριστιανικη, αλλα δεν εχει καταντησει στο χαλι των Ρωμιων. Και αυτο διοτι η λοιπη Ευρωπη δεν βυζαντινοκρατειται, δεν ειναι ορθοδοξη. Η λοιπη Ευρωπη δεν κυβερναται απο πολιτικοθρησκευτικα καισαροπαπικα καθεστωτα. Η λοιπη Ευρωπη δεν εχει πολιτες, που προσκυνουν πτωματα καλογερων.



Η λοιπη Ευρωπη δεν εχει Δικαιοσυνη των Αχτιναμεδων, δηλαδη θεοκρατικη Δικαιοσυνη σφυκταεναγκαλισμενη με ενα θεοκρατικο παρακρατος. Οι λοιπη Ευρωπη δεν υποχρεωνει τους Βουλευτας της και τα στελεχη των ενοπλων δυναμεων της να ωρκιζονται πιστη και αφοσιωση στην πατριδα τους, μπροστα σε ιουδα'ι'κης προελευσεως και εμπνευσεως εκκλησιαστικα συμβολα. Στην λοιπη Ευρωπη η Πολιτεια δεν επιτρεπει την Εκκλησια να αναμειγνυεται στις κρατικες εκδηλωσεις και να καθυστερη σκοπημα την πολιτισμικη αναπτυξη των πολιτων της. Θα πρεπει να γινη σε καθε πολιτη του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης κατανοητο οτι οχι μονο ασυμβιβαστος και αντικρουομενος, αλλα και ο ποιο λυσσαλεοs πολεμιος του Ελληνισμου τα τελευταια 1700 χρονια υπηρξε ο Χριστιανισμος. Η Βυζαντινοκρατια στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης δεν τελειωσε ποτε, με τους επιγονους των Τουρκοκοτζαμπασηδων και Φαναριωτων παραμενει και σημερα πανισχυρη και πανταχου παρουσα. Και τα δεινα των Ελληνων στο Βυζαντιο, δεινα που τους προκαλουσε η ορθοδοξος χριστιανικη θεοκρατια ως πολιτικοθρησκευτικη τυρρανια, ειναι και σημερινα δεινα των Ελληνων, που τους προκαλει η ιδια τυραννια, που επιβιωνει αλωβητα και σημερα. Τα “παντα ρει”, ειπε ο Ελληνας φιλοσοφος πριν απο δυομισυ χιλιαδες χρονια. Ετσι και η επισημη θρησκεια του παρακρατους της ορθοδοξου χριστιανικης θεοκρατιας θα υποστη την παρακμη και θα δωση την θεση της στην κοινωνια του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης σε μια αλλη αντιληψη της ζωης.



Για να μην χυθη και αλλο αιμα, που πιθανον να συμβη μελλοντικα, αναποφευκτο σε τετοιου ειδους πολιτικες και ριζικες ανατροπες και αλλαγες στην δομη της ελληνικης κοινωνιας, θα ηταν σημερα σοφο να γινουν τα πρωτα βηματα:

1. η σημερινη Κυβερνηση θα πρεπει να αποφασιση να χωριση το Παρακρατος απο το Κρατος.

2. να παυσουν οι ιερεις του Παρακρατους να ειναι δημοσιοι υπαλληλοι του Κρατους.

3. οι Ρωμιοι του Κρατους σιγα-σιγα να συνηθιζουν στην επιστημονικη αληθεια και να ξαναγινονται Ελληνες.

4. να δοθει η τεραστια περιουσια του Παρακρατους στο Κρατος για την εξυγιανση του εξωτερικου χρεους και του ελλειματος του προ'υ'πολογισμου.



Αντι για την εβρα'ι'κη Βιβλο να διαβαζουν οι Ρωμιοι τα βιβλια των επιστημονων του κοσμου, ευκολονοητα για καθε πολιτη. Εαν παραχωρηθει η αληθεια της γνωσης στους Ρωμιους, αυτοι θα ξαναγινουν Ελληνες και θα ζουν σε μεγαλυτερη ειρηνη, διοτι ο πιο ακραιος φανατισμος ειναι ο θρησκευτικος.

Οι μη θρησκευομενες κοινωνιες ειναι αυτες που σημερα ευημερουν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: