Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ΝΤΟΠΙΓΚ !

Το γονίδιο του νικητή και η ντόπα του μακακα..



Ωπα, ρε παιδιά! Λάθος χαπάκι τους έδιναν και το έπαιρναν τα παιδιά! Και ούτε είναι ακριβώς ντόπα! Ενα χαπάκι για «την αύξηση της μυϊκής μάζας των βοοειδών» είναι! αθώο! για αθώα ζώα (-προς σφαγήν). Θα το κουκουλώσουμε κι αυτό! Αλλωστε, «το γονίδιο του Ελληνα γράφει: νικητής!» -ενθυμείσθε;


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 7.IV.2008 stathis@enet.gr

Τι άλλη παπαριά θα ακουσουμε σε αυτή τη χωρα, μεχρι και κινέζο πράκτορα υπονομευτή ονόματι ..Σου Λι επιστρατευσαν οι αθεόφοβοι, για να καλύψουν τις πομπες τους...

Δε θα το παίξω δημοσιοκάφρος αλλά θα αναφέρω καποια απλά πράγματα, ξεχασμένα τεχνηέντως από ΠΟΛΥ κόσμο.

Γιατί ντοπάρεται ένας ΕΛΛΗΝΑΣ αθλητής;; Γιατί το ΚΡΑΤΟΣ δίνει στον νικητή προνόμια..Ανατολικής Γερμανίας! Και εξηγουμαι..

".....H κατάκτηση μιας από τις οκτώ πρώτες θέσεις των ολυμπιακών αθλημάτων αρκεί στους αθλητές αλλά και στους προπονητές τους να αλλάξουν σελίδα στη ζωή. Τα χρηματικά πριμ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι επιχορηγήσεις από δημόσιους οργανισμούς, τα πριμ από τις ομοσπονδίες τους και οι μισθοί που παίρνουν ως δημόσιοι υπάλληλοι ή αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελούν ένα οικονομικό πακέτο το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει τους πρωταθλητές για αρκετά χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις 600.000 ευρώ - χωρίς να συνυπολογίζονται τα, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα, ποσά που εισπράττουν από χορηγίες. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι οι παροχές αυτές συνοδεύονται από διευκολύνσεις, όπως η εισαγωγή σε ανώτατη σχολή της επιλογής τους, και τιμές, όπως η απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή η τιμής ένεκεν (μετ)ονομασία οδών, πλατειών - ακόμη και πλοίων, όπως στην περίπτωση του Κώστα Κεντέρη -, που μετά τις επιτυχίες των αθλητών φέρουν πλέον το ονοματεπώνυμό τους, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι αφετηρία για να ανεβούν στο επόμενο «επίπεδο» ζωής. ..."

"....Η κατάκτηση μίας πανελλήνιας νίκης για έναν ανήλικο αθλητή, σε οποιοδήποτε άθλημα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή σε σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης, χωρίς εξετάσεις. Ένας αθλητής που διακρίνεται σε ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρα από το θεσμοθετημένο πριμ της Πολιτείας, εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) ή στα Σώματα Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) και τιμής ένεκεν παίρνει μισθό και σύνταξη αξιωματικού έχοντας μία υποτυπώδη παρουσία στην υπηρεσία. Εκτός αυτού, παίρνει άδεια για πρακτορείο ΠΡΟΠΟ (παλαιότερα και άδεια ΤΑΞΙ), την οποία οι περισσότεροι αθλητές την μεταπωλούν ή τη νοικιάζουν για να έχουν ένα επιπλέον έσοδο. Επίσης, οι αθλητές που καταλαμβάνουν από την πρώτη έως την 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να διοριστούν ως ειδικοί σύμβουλοι στη γενική γραμματεία Αθλητισμού ή στην ομοσπονδία του αθλήματός τους, εξασφαλίζοντας έναν επιπλέον μισθό.

Σύμφωνα με παλαιότερη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, "δεν υπάρχει άλλο σύστημα παγκοσμίως που να προβλέπει περισσότερες παροχές". ..."

Για να κάνουν λοιπόν αυτοι το χομπι τους, να σηκωνουν τα βάρη τους και να πετάν τα ακόντια τους, τους δίνουν όλα αυτά, αρκει να φέρουν μετάλια για το πόπολο... Και το συστημα από γονεις ηλίθιους μεχρι προπονηταράδες τομάρια και γιατρους λαμόγια, δεν ορρωδει προ ουδενός για να τους δίνει αυτά τα σκ@τ@..

Αντιγράφω από το πολύ καλό μπλογκ του Γιάννη Στεφανογιάννη, μοριακου αναλυτή

".......

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τα ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατά την εξέταση των δειγμάτων ούρων 11 αθλητών και αθλητριών βρέθηκε κοκτέιλ απαγορευμένων ουσιών, το οποίο αποτελούνταν από:

- το στεροειδές μεθυλτριενολόνη

- τη ναρκωτική ουσία βουπρενορφίνη

- μια άγνωστη αντιοιστρογόνο ουσία ....."

Η μεθυλτριενολόλη είναι ένα πολύ ισχυρό, ιδιαίτερα τοξικό, στεροειδές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η δράση του (με επίσημες μετρήσεις) είναι περίπου 120 φορές ισχυρότερη από αυτήν της τεστοστερόνης (και όχι 1.000 φορές, όπως αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης), ενώ είναι ασύγκριτα πιο τοξική. Η ουσία έχει ανακαλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται για την εμπλοκή της σε υποθέσεις ντόπινγκ. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για το ντοπάρισμα αλόγων, σύντομα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της τοξικής της δράσης στο ήπαρ.

Η δράση της περιλαμβάνει αύξηση της μυϊκής μάζας, αυξημένη καύση του σωματικού λίπους, αύξηση δύναμης και αντοχής. Επίσης, τα πρακτικά πλεονεκτήματά της, που εκμηδενίζονται μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην υγεία, είναι ότι δεν ανιχνεύεται εύκολα παρά μόνο από τα εργαστήρια της ΔΟΕ στην Κολωνία (αφού πιθανότατα η αρχική ουσία έχει ελαφρά τροποποιηθεί), ότι δεν προκαλεί αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών των αθλητών και ότι εξαφανίζεται σύντομα από τα ούρα, ενώ η δράση της έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι παρενέργειες του φαρμάκου είναι πολλές και σημαντικές: υψηλότατη τοξική δράση στο ήπαρ (συκώτι) που μπορεί να φτάσει μέχρι την καταστροφή του ή την ανάπτυξη καρκίνου, αύξηση ηπατικών ενζύμων, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ίκτερος, ανάπτυξη ανδρικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες, μείωση σεξουαλικής διάθεσης, απλές βλάβες έως και ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη στους άνδρες, ενώ έχουν αναφερθεί μέχρι και θάνατοι σε άτομα που τη χρησιμοποίησαν.

Βουπρενορφίνη:

Είναι απαγορευμένη ουσία, που αναφέρεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών της WADA στην κατηγορία των ';Ναρκωτικών';';.

Πρόκειται για οπιοειδές ναρκωτικό που χρησιμοποιείται σε προγράμματα επανένταξης ναρκομανών, ακόμη και στις ελληνικές θεραπευτικές κοινότητες, μαζί με την μεθαδόνη.

Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται, κυρίως στα βαρέα αθλήματα, είναι ότι εξαφανίζει το αίσθημα του πόνου και έτσι οι αθλητές μπορούν να προπονούνται ατέλειωτες ώρες και να αγωνίζονται ακόμη και τραυματισμένοι, ενώ έχει και αντικαταθλιπτική δράση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι έχει προστεθεί για να καταστείλει τον πόνο από τις πολύωρες προπονήσεις, καθώς και την αύξηση της επιθετικότητας που προκαλεί η μεθυλτριενολόνη.

Οι παρενέργειες της βουπρενορφίνης είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού προκαλεί απώλεια συγκέντρωσης, ισορροπίας και συντονισμού κινήσεων, λιποθυμίες, ταχυπαλμίες, νευρικότητα, αλλαγές διάθεσης, υπνηλία, δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία, ηπατική νέκρωση, έμετος, μείωση σεξουαλικής διάθεσης, κατακράτηση ούρων, εφίδρωση, δυσκοιλιότητα και το σπουδαιότερα από όλα, σύνδρομο εξάρτησης, όπως όλα τα ναρκωτικά.


ΑΝΤΙΟΙΣΤΡΟΓΟΝΟΣ ΟΡΜΟΝΗ

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ακριβής ουσία που χρησιμοποιήθηκε, πιστεύεται ότι πρόκειται για ';μάσκα';';, δηλαδή για συστατικό που χρησιμοποιείται για να καλύψει τη δράση του στεροειδούς, που είναι και η βασική δραστική ουσία του ντόπινγκ.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Θυμάμαι εκείνη την ηλιθια αθλητρια που έλεγε για το γονίδιο του Ελληνα που είναι παντα νικητης..

Για την ντοπα του μακακα όμως δε μιλά κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: