Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

EURO 2008


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού του EURO 2008, μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας. "Όταν φτάνεις στο τέλος ενός τουρνουά, λες ευχαριστώ στους ανθρώπους και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές γιατί έδειξαν μια καλή εικόνα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο", τόνισε αρχικά ο Γάλλος παράγοντας.

Και συνέχισε: "Από τη στιγμή που άρχισε το τουρνουά, οι ποδοσφαιριστές έδωσαν χαρά μέσω των εμφανίσεων τους. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτά που δείξαμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι ένας χαρούμενος πρόεδρος. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και από τις δύο χώρες. Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία και οι φίλαθλοι ήταν σούπερ. Εύχομαι το βράδυ της Κυριακής να γίνει ένα ωραίο και επιθετικό παιχνίδι με πολλά γκολ και εξαιρετικές αποκρούσεις".

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μια τηλεοπτική διακοπή στον κυριακάτικο τελικό, σαν και αυτή του πρώτου ημιτελικού μεταξύ Γερμανίας-Τουρκίας. "Έχουν παρθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να κυλήσει ομάδα τόσο το παιχνίδι όσο και η τηλεοπτική κάλυψή του.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το βράδυ της Κυριακής δεν πρόκειται να έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα σαν κι αυτά της Τετάρτης που προκάλεσαν την πεντάλεπτη διακοπή της μετάδοσης".

Ο Πλατινί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Παλαιότερα είχαν τον Ντι Στέφανο και τον Πούσκας και καθώς τώρα ο Ρονάλντο θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι φυσιολογικό να τον θέλει η Ρεάλ. Αν ο σύλλογος έχει τα χρήματα μπορεί να το κάνει, αν όχι τότε δεν γίνεται η μεταγραφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: