Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Θα πρέπει να σεβόμαστε την θρησκευτική πίστη ;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ !
Θα πρέπει να σεβόμαστε τους θρησκευόμενους ανθρώπους ; Ναι , υπό προυποθέσεις . Αν είναι αντικειμενικοί και δεν σκοπεύουν να επιβάλουν τις θρησκευτικές τους αντιλήψεις στους άλλους .
Ακόμα κι αν τους σεβόμαστε , σαν άτομα που ζουν με ευπρέπια και δεν ενοχλούν τους άλλους δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να σεβόμαστε τις πεποιθήσεις τους .
Η θρησκευτική πίστη που σημαίνει ισχυρή πεποίθηση σε κάτι παρά την απουσία απόδειξης , αποτελεί προδοσία της ανθρώπινης ευφυίας , υπονομεύει την επιστημονική γνώση και την καλλιέργεια ήθους . Σε περίπτωση που υπήρχαν σοβαρές αποδείξης για τα δόγματά τους , τότε δεν θα επρόκειτο για πίστη αλλά για γνώση .
Θα πρέπει βέβαια να δείξουμε κάποια επιείκεια στους σκεπτικιστές του μεσαίωνα , που ισχυρίζονταν ότι σέβονταν το χριστιανισμό , προκειμένενου να γλιτώσουν το κάψιμο στην πυρά , και τους αποστάτες του μουσουλμανισμού , οι οποίοι ζουν σε χώρες , όπου η έλλειψη πίστης στον μουσουλμανισμό θεωρείται βαρύ αδίκημα . Εμείς όμως , που ζούμε σε μια σχετικά φιλελεύθερη κοινωνία , δεν έχουμε δικαιολογία . Για την ακρίβεια εμείς έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα θύματα της θρησκευτικής καταπίεσης , όπου γης , βγαίνοντας από το "ευπόληπτο" καβούκι μας και εκφράζοντας ευθαρσώς τις απόψεις μας . Η ελευθερία του λόγου είναι πιο σημαντική από τον σεβασμό .
Ο σκεπτικισμός είναι ζήτημα ανάλογης βαρύτητας , διότι είναι η πύλη που οδηγεί στην γνώση , χωρίς όμως την ελεύθερη εκφορά του λόγου ούτε οι ιδέες των σκεπικιστών διαδίδονται ούτε επιτυγχάνεται η ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση .
Δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική θρησκευτική ελευθερία χωρίς ελευθέρωση από τα δεσμά της θρησκείας , πράγμα που εμπίπτει στην αντίληψη περί ελευθέρου λόγου . Καμμία ιδέα δεν μπορεί να καταξιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων , αν δεν υπάρχη η δυνατότητα έκφρασης της αντίθετης άποψης .
Οι απολυταρχικοί εξτρεμιστές οποιασδήποτε θρησκείας ή αίρεσης θέτουν την πίστη ως το πρωταρχικό ζητούμενο και αδιαφορούν παντελώς για την ελευθερία . Στην ημερησία διάταξη ακολουθούν η λογοκρισία και η βία . Σε μια κοινωνία , όπου κυριαρχεί η θρησκευτική ορθοδοξία , δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία .
Το ξέσπασμα βίας που προκλήθηκε από τα Δανέζικα καρτούνς , σχεδιάστηκε από φανατικούς ισλαμιστές , οι οποίοι δημοσίευσαν σε μουσουλμανικές χώρες μια υπερβολική εκδοχή τους τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση των προτοτύπων .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Οι πολιτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί μας λένε , ότι δεν είναι πολιτικώς ορθό να αποκαλούμε τους μουσουλμάνους που προκάλεσαν τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου (7 Ιουλίου 2005) μουσουλμάνους τρομοκράτες . Όμως όλοι γνωρίζουμε , ότι ήταν μουσουλμάνοι και μάλιστα από τους φανατικούς . Η τυφλή τους πίστη στις . . . σοφίες του κορανίου , ότι τους μάρτυρες του Αλλάχ του περιμένει μια ευδαίμων μετά θάνατον ζωή , είναι μια άλλη πλευρά του προβλήματος και από την στιγμή που είναι ακλόνητη , εκείνο που ίσως χρειαζόμαστε είναι ένας Αγιατολλάχ , ο οποίος με την βοήθεια του κορανίου θα τους πείση , ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας θα πάνε στην κόλαση ή ότι τέλος πάντων , ο παράδεισος ξέμεινε από παρθένες !!!
ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ
Είναι προφανές , ότι είναι αδύνατον να σεβώμαστε μια ιδεολογία , την οποία η λογική μας απορρίπτει ως πρόληψη , πόσω μάλλον όταν πρόκειται για επικίνδυνη πρόληψη .
Κατά συνέπεια πρέπει να υποκριθούμε ότι σεβόμαστε την θρησκεία χάριν του "πολιτικώς ορθού" . Υποκρισία όμως δεν είναι το χειρότερο . Όταν ιδεολογίες αυτού του είδους , που παριστάνουμε ότι σεβόμαστε , επιτρέπεται να εμφυτευθούν σε παιδιά , τα οποία ενδεχωμένως να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας χάριν αυτών , τότε η υποκρισία μας μετατρέπεται σε συνενοχή στην ψυχική και πνευματική κακοποίηση των παιδιών , στην καταπίεση των γυναικών , ακόμη και προτροπή σε τρομοκρατικές πράξεις . Αυτό είναι ένα έγκλημα , το οποίο διαπράτουν συστηματικά οι πολιτικοί μας χάριν των ψήφων . Ιδρύουν σχολεία τα οποία προάγουν την μύηση των παιδιών σε μια ωρισμένη θρησκεία , παρέχοντας τους ταυτόχρονα κρατική υποστήριξη , ενώ οι ίδιοι ασπάζονται κάποιο άλλο δόγμα και είναι δέσμιοι άλλου είδους προλήψεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: