Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΕΛΛΗΝΩΝ . . . ΣΤΕΦΑΝΑ

Για όσους είχαν αυτή την απορία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) αποσαφήνισε στις 17/3/2008 τις θέσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης που ετοιμάζει το Υπ. Δικαιοσύνης.

Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.

Συμπληρώνοντας:

…[η ΔΙΣ] είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Για ποιές -ή μάλλον πόσες- όμως ‘χριστιανικές οικογένειες’ και για ποιά Ελληνική κοινωνία κάνει λόγο η ΔΙΣ; Οι εποχές όπου το ορθόδοξο τελετουργικό αποτελούσε (έστω άτυπο) μονόδρομο στις επιλογές των Ελληνικών ζευγαριών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πρόσφατο άρθρο της Ελευθεροτυπίας μας ενημερώνει ότι το 2006 σχεδόν ο ένας στους τρεις εν Ελλάδι γάμους (31.6%) ήταν πολιτικός. Το ποσοστό αυτό ακολουθεί συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Αν αναλογιστούμε ότι (α) τα Ελληνικά ζευγάρια που παντρεύονται στο δημαρχείο ουσιαστικά κλείνουν τη πόρτα στον θρησκευτικό γάμο και (β) την γενική προκατάληψη γνωστών/συγγενών υπέρ της παραδοσιακής εκκλησιαστικής τελετής, γίνεται αντιληπτή η άποψη μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού για τη συμμετοχή της εκκλησίας σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός της ζωής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: