Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ



Γυρίζοντας τη σκέψη στο παρελθόν συναντώ τον εαυτό μου σε στερητικό σύνδρομο ! Ένα σύνολο συμπτωμάτων με τα οποία εκδηλώνεται αυτή η επικύνδινη αντίδραση του οργανισμού .
Μετά την τελευταία λήψη της ουσίας (ηρωίνη) εκδηλώνεται ιδρώτας , χασμουρητά , δάκρυα στα μάτια , η μύτη τρέχει και ο ύπνος δεν έρχεται με τίποτα ! Στο δεύτερο 24ωρο τα φαινόμενα αυτά πολλαπλασιάζονται και προστίθενται τρεμούλες , ρίγη , εξάψεις , μυικοί σπασμοί και εκτινάξεις των άκρων (των ποδιών και των χεριών) . Η ανορεξία είναι έντονη και η ανησυχία επίσης . Η αυπνία εφιαλτική ! Σε αυτή την φάση πέρασα τον κίνδυνο να γενικευθούν οι σπασμοί και να έρθει ο θάνατος από παράλυση του αναπνευστικού κέντρου . Το τέταρτο 24ωρο άρχισε σιγά -σιγά η αποδυνάμωση όλων αυτών των συμπτωμάτων (ίσως και κάποιο να ξέχασα να αναφέρω) που ολοκληρώθηκε όμως την 5η ημέρα . Τι φρίκη !!!


Όταν σταμάτησα να κάνω χρήση ηρωίνης βίωσα ένα πολύ δυσάρεστο και δισβάστακτο συναισθηματικό σύνδρομο που χαρακτηριζόταν από στοιχεία έντονης κατάθλιψης , προσωπικού κενού , μειωμένης αντοχής (στον ψυχοσυναισθηματικό πόνο) και έντονη "πείνα" για οπιούχα που δεν εκδηλώνοταν όμως καθημερινά αλλά κατά περιόδους .
Βίωνα αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση και αισθανόμενος να θέλω να φύγω από αυτή την κατάσταση , πριν χρόνια , ξανάμπαινα στον κύκλο της χρήσης ! Η αποτελεσματικότερη μέθοδος για την αντιμετώπιση αυτού του κύκλου ήταν η χορήγηση μεθαδόνης η οποία έχει τα εξής πλεονεκτήματα :
1.Δεν είναι σε ενέσιμη μορφή .
2.Έχει μακρά δράση και χρειάζεται να παίρνεται μια φορά το 24ωρο .
3.Είναι νόμιμη .
4.Δεν προκαλεί ευφορικά αποτελέσματα
5.Καταργή την αγωνία του στερητικού συνδρόμου .
6.Εξαλείφη την "πείνα" για ηρωίνη .
7.Έχει μικρές επιδράσεις στον οργανισμό και την σκέψη .
8.Μου δημιούργησε την βεβαιότητα ότι δεν είμαι τοξικομανής και αυτό γιατί δεν άλλαζε την συμπεριφορά μου η οποία δεν είχε τίποτα κοινό με την χρήση ηρωίνης .
Εδω θα ήθελα να τονίσω την εγκληματική στάση της εξουσίας στη χώρα μας που αντί να χορηγήση μεθαδόνη αφήνει χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν είτε στις πιάτσες της μαύρης αγοράς είτε σε ανόητα φασιστικά "καθαρά" προγράμματα που για τους περισσότερους είναι χάσιμο χρόνου .


Με άξονα την απαγόρευση ορισμένων ουσιών και τη δίωξη των χρηστών τους έχει οργανωθεί μια πελώρια βιομηχανία που είναι απίστευτα κερδοφόρα για τους μετόχους της (κρατική εξουσία , μεγάλο κεφάλαιο -νόμιμο και παράνομο - , οργανωμένο έγκλημα , ψευτοθεραπευτές μιας ανύπαρκης "αρρώστιας") , αφάνταστα διαλυτική για τους χρήστες των παρόνομων ουσιών και κυρίως των οπιούχων (εξαθλίωση , αρρώστιες , θάνατος , συλλήψεις , καταδίκες , φυλακίσεις) και άκρως επικύνδυνη για την κοινωνία , που καθημερινά συνειδητοποιεί τον όλο και ασφυκτικότερο εναγκαλιασμό της από το ναρκο- ολοκληρωτισμό εκείνων που ανέλαβαν εργολαβικά να την "προστατεύσουν" από την εξουσιαστικά κατασκευασμένη "απειλή των ναρκωτικών" .
NOMOΣ ΗΑRRISSON
Πριν από το 1914 και την θέσπιση του νόμου Ηarrisson στις ΗΠΑ , που εγκαινίασε τη σύγχρονη τραγωδία της απαγόρευσης όλων των οπιούχων και της δίωξης των χρηστών τους , χιλιάδες άνθρωποι εξαρτημένοι από την ηρωίνη ζούσαν μακροχρόνια , υγιή , αξιοπρεπή και παραγωγική ζωή παρά την εξάρτησή τους . Κι αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα για μια ελάχιστη μειοψηφία εξαρτημένων , οι οποίοι , λόγω της κοινωνικής τους θέσης ή της οικονομικής τους επιφάνειας , μπορούν να προμηθεύονται την ουσία που χρειάζονται χωρίς να καταφεύγουν στη μαύρη αγορά .
Η άθλια κατάσταση της πλειονότητας των εξαρτημένων από ηρωίνη στην Ελλάδα οφείλεται πρωταρχικά στην απαγόρευση και στην δίωξή της , η οποία προκαλεί τα εξής αποτελέσματα :
1. Τη δημιουργία της μαύρης αγοράς , σε αυτή την κατάσταση είσαι αναγκασμένος να συνανασρέφεσαι ανθρώπους που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα γύριζες ούτε να κοιτάξεις . Η χρηματική αξία εκτοξεύεται σε παρανοικά επίπεδα ενώ και ποιοτικά αγοράζεις σκουπίδια . Οι υψηλές τιμές και η καθημερινή ανάγκη εξαναγκάζει τον χρήστη στην κλοπή και την εκπόρνευση .
2. Ανθυγιεινές συνθήκες λήψης που υπονομεύουν την υγεία του χρήστη .
3. Τις διώξεις , τις συλλήψεις , τις καταδίκες και τις φυλακίσεις των χρηστών .
4. Την απορριπτική στάση που κρατάει απέναντι στους χρήστες μια κοινωνία που είναι σκόπιμα παραπληροφορημένη και κατατρομοκρατιμένη από την προπαγάνδα των ανθρώπων που έχουν συμφέροντα από την απαγόρευση , την καταστολή και κυρίως από την μαύρη αγορά , που αποτελεί φυσικό παράγωγο .
Αυτές τις απλές διαπιστώσεις τις οποίες επαλήθευα καθημερινά όταν ήμουν στην χρήση (στη πιάτσα) αποδεικνύουν ότι η υποβάθμιση της ύπαρξης και η αθλιότητα στην οποία εξαναγκαζόμουν ως εξαρτημένος δεν οφειλόταν στην ηρωίνη και στη δράση της αλλά αποκλειστικά και μόνο σε μια πολιτική επιλογή των διαχειριστών της εξουσίας και των οικονομικών κύκλων που είχαν συμφέρον από την απαγόρευση και τη δίωξη .

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Επιτέλους είναι καιρός να αναγνωριστούν δημόσια οι απλές και αδιάψευστες αλήθειες που επιβεβαιώνονται συνεχώς από την εμπειρία .
Τα οπιούχα είναι φάρμακα που οι περισσότεροι εξαρτημένοι δεν μπορούν παρά να εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν , παρά τις αστυνομικές διώξεις , τις συλλήψεις και την βάναυση μεταχείριση στην οποία υποβάλλονται , παρά τις φυλακίσεις και τον αναγκαστικό εγκλεισμό σε κέντρα "αποτοξίνωσης" και παρά τους κινδύνους για την υγεία ή ακόμα και την ζωή τους από τη χρήση των νοθευμένων ουσιών που προσφέρονται στη μαύρη αγορά . Η αποποινικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος για να εξαλυφθούν τα παρατράγουδα της μαύρης αγοράς .
Το δαιμονολογικό στερεότυπο του εξαρτημένου από οπιούχα , που επιβλήθηκε στην απληροφόρητη κοινή γνώμη από τις κρατικές συμμορίες μέσω της προπαγάνδας των διωκτικών μηχανισμών , των μέσων μαζικής "ενημέρωσης" , των ψευτοθεραπευτών μιας ανύπαρκτης ασθένειας , των ηθικολόγων , των παπάδων , των ανυποψίαστων δασκάλων και των ιδιοτελών γιατρών .
Ηδονίζονται να τρομοκρατούν τον κόσμο και να περιγράφουν τον εξαρτημένο ως νεκρο-ζωντανό που αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του μαζικού παραληρήματος το οποίο ανατροφοδοτεί διαρκώς η αχαλίνωτη απαγορευτική προπαγάνδα , προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνενοχή ολόκληρης της κοινωνίας στις μαζικές διώξεις και την εξόντωση των ατόμων που επιλέχθηκαν να παίξουν τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου . Κάτι τέτοιο έρχεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα η οποία είναι αντίθετη με την εικόνα του εξαρτημένου που μπορεί κάποιος να έχει ή από την εμπειρία ή από την επιστημονική έρευνα .



Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΔΟΣΗΣ
Ο όρος υπερβολική δόση υποδηλώνει την υπέρβαση της δόσης (μορφίνη , ηρωίνη) που είναι ανεκτή από τον οργανισμό . Η υπερβολική δόση είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της οξείας δηλητηρίασης από οπιούχα και θεωρείται ότι συμβαίνει στις παρακάτω περιπτώσεις :
1 . Όταν ο χρήστης σταματά να κάνει χρήση ηρωίνης για ένα διάστημα και ξαναρχίζει , παίρνοντας τη δόση που έπαιρνε πριν από την διακοπή , ενώ πρέπει πάντοτε να ξαναρχίσει από την μικρότερη δυνατή δόση .
2 . Όταν ο χρήστης προμηθεύεται ηρωίνη που είναι πολύ "καθαρότερη" από αυτήν που συνήθως κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά .
3 . Όταν καταναλωθεί κανονική δόση ηρωίνης από άτομο που έχει χαμηλή πίεση .
4 . Όταν η ηρωίνη γίνει ένεση σε επιδερμική ζώνη με χαμηλή θερμοκρασία .
Οι θάνατοι των χρηστών νοθευμένης ηρωίνης δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπερβολική δόση , πρώτον , γιατί οι χρήστες μάλλον αδυνατούν να φτάσουν ή να υπερβούν τη μέση θανατηφόρα δόση χρησιμοποιώντας νοθευμένη ηρωίνη που διατίθεται στη μαύρη αγορά , και δεύτερον , γιατί μέχρι σήμερα δεν προσκομίστηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οφείλονται πράγματι σε υπερβολική δόση οι θάνατοι που "από συνήθεια" αποδίδονται σε αυτή.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Σε πλήρη αντίθεση με το τρομοκρατικό στερεότυπο της κρατικής συμμορίας της εξουσίας που κατασκευάζουν και προπαγανδίζουν οι απαγορευτές , σύμφωνα με το οποίο η σκέψη του ανθρώπου που κάνει χρήση ή μάλλον του εξαρτημένου λένε ότι "κυριαρχείται από φαντασιώσεις και φανταστικούς φόβους που μερικές φορές καταλήγουν σε πλήρη παραφροσύνη" , πλήθος επιστημονικών ερευνών αποδεικνύει ότι παραμένουν άθικτες οι ψυχικές λειτουργίες του ανθρώπου που κάνει πολλά χρόνια χρήση ηρωίνης αλλά έχει την δυνατότητα να προμηθεύεται όμως κανονικά και νόμιμα την ουσία που έχει ανάγκη .
Το έτος 1938 ο καθηγητής Dr. Lawrence Kolb , που υπήρξε διευθυντής της Υπηρσείας Δημόσια Υγείας για πολλά χρόνια , και ο καθηγητής W. Ossenfort , αφού μελέτησαν επισταμένως 3000 εξαρτημένους από οπιούχα ανακοίνωσαν : "Εξετάσαμε περισσότερους από 3000 εξαρτημένους από οπιούχα που εισήλθαν στο νοσοκομείο και διαπιστώσαμε ότι κανένας από αυτούς δεν έπασχε από ψύχωση η οποία να οφείλεται στα οπιούχα" .
Ναρκωτικά και η παγκοσμιοποίηση μέρος 1 Μοναδική σωτηρία η νομιμοποίηση τους
Ποίοι διακινούν τα ναρκωτικά, ποίοι τα χρηματοδοτούν. Τι σχέση έχουν οι κυβερνήσεις που εκλέγονται με τους νονούς του υποκόσμου. Η σχέση του κρατικού παράγοντα και τα συμφέροντα του δημοσίου και της εφορίας. Ο ρόλος και η συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών στο χώρο των ναρκωτικών. Οι CIA και η MOSSAD ελέγχουν την παγκόσμια αγορά. Οι νεκροί από τα αυτοκίνητα είναι πολλαπλάσια περισσότεροι από τα ναρκωτικά και κανείς δεν σκέφτηκε μέχρι σήμερα να απαγορευτεί η αυτοκινητοβιομηχανία. Χωρίς ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, δεν μπορεί να γίνει εμπόριο ναρκωτικών. Τα πλυντήρια του βρώμικου αυτού χρήματος είναι οι νόμιμες Τράπεζες, αυτές όπου ο καθένας από μας έχει το τραπεζικό του λογαριασμό και τις σχετικές του οικονομίες. H CIA και η MOSSAD πληρώνουν τα υπέρογκα τους κέρδη σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ευρώπης. Την τραπεζική αυτή συνεργασία των δύο αναφερθέντων μυστικών υπηρεσιών δεν μπορούν να ελέγξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα χρήματα ως επί το πλείστον πληρώνονται τοις μετρητοίς και μεταφέρονται από λογαριασμό σε λογαριασμό οπότε κάπου φαίνονται ότι είναι καθαρά. Στα κεφάλαια αυτά είναι μπλεγμένοι μεγάλοεπιχειρηματίες παράνομου οπλισμού αλλά και όπως τον μεγαλοεπιχειρηματία του Τύπου αγγλοεβραίου Robert Maxwel που βρέθηκε νεκρός προ ετών κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Ο Maxwel είχε μετατρέψει τις σχολές BerlitzSchulen σε κέντρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
H πολιτική δύναμη του Maxwel ήταν τόση μεγάλη δια του τεράστιου ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα, κανένας υποψήφιος ευρωπαϊκής κυβέρνησης δεν ήταν έξω από τον έλεγχό του. Για να μεταφέρει τα ποσά των ναρκωτικών στις τράπέζες του και να τα νομιμοποιήσει ο Maxwel είχε πάρει από την CIA οκτώ εκατομμύρια δολάρια Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Ari Ben Menasche πρώην πράκτορα της CIA οι διαχειριστές του Reagan πλήρωσαν 56 εκατομμύρια, δολάρια πριν ακόμη γίνει πρόεδρος, στους ιρανούς που κρατούσαν ομήρους τα μέλη της Αμερικανικής Πρεσβείας. Τέσσερα εκατομμύρια από αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν στο τραπεζικό λογαριασμό του στενού φίλου και έμπιστου του, Reagan, αργότερα Προέδρου των ΗΠΑ, Earl Brians. Όλα τα χρήματα αυτά προέρχονταν από ταμεία των μυστικών λογαριασμών της, Κεντρικής Αμερικής, του εμπορίου ναρκωτικών που τα διαχειρίζονταν η ΜOSSAD και η CIA και είχαν πλυθεί σε Τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας. Όπως αναφέρει πάλι ο Ari Ben-Menashe, ο ίδιος όταν ήταν ακόμη πράκτορας της MOSSAD, είχε αναλάβει να μεταφέρει σε μια βαλίτσα σαράντα εκατομμύρια σε Τσεκ και 16 εκατομμύρια μετρητοίς Χρήματα πάλι από ναρκωτικά, από τη Γουατεμάλα στο Φένιξ της Αριζόνας των ΗΠΑ, πλυμένα πάλι σε τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας για να μπουν όμως τα χρήματα αυτά εντελώς νόμιμα στις ΗΠΑ όλη η υπόθεση είχε τακτοποιηθεί γραφειοκρατικά και τα λεφτά μπήκαν δηλωμένα στο τελωνείο. Στο αεροδρόμιο όμως του Μαϊάμι όταν κατέβασε τη βαλίτσα με τα χρήματα την παρέλαβε ο Gates ο αργότερα διευθυντής της CIA. Απόδειξη ότι τα βασικά επενδυτικά κεφάλαια του χοντρεμπορίου των ναρκωτικών διαχειρίζονται από τις ανώτερες κρατικές υπηρεσίες που είναι συνέχεια τον εκάστοτε πολιτικών κυβερνήσεων που υποτίθεται ότι τους εκλέγει ο λαός, ο «ελεύθερος» λαός.
Στις ακτές της Φλόριδας, τα χιλιάδες νησάκια αποτελούν πρώτης τάξεως βάσεις μεταφοράς κοκαΐνης από την Κολομβία. Σ΄ αυτά υπάρχουν αμέτρητες πίστες που μπορούν να προσγειώνονται μικρά και μεσαία κατηγορίας αεροπλάνα των επιχειρήσεων των εμπόρων των ναρκωτικών και της μαφίας. Αλλά για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιούνται και επίσημα αεροδρόμια, όπου οι διευθυντές που ξέρουν από νωρίς ότι το αεροπλάνο είναι φορτωμένο με ναρκωτικά μόλις προσγειώνονται παίρνουν τοις μετρητοίς το 15% και το αφήνουν να ξεφορτώσει ελεύθερα. Τα χρήματα αυτά είναι σαν ένα είδος ανεπίσημου φόρου και μοιράζονται από τους φύλακες του αεροδρομίου μέχρι και τα μέλη της κυβερνήσεως των νησιών.
Το εμπόρευμα το αναλαμβάνουν ταχύπλοα σκάφη και πολυτελή γιοτ και στο τέλος της εβδομάδας όταν ξεχύνεται ο κόσμος στη θάλασσα τα μεταφέρουν απαρατήρητα στο προορισμό τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: