Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΟΙ ΚΚέδες

Μόνο "άνθρωποι" που είναι τελείως νεκροί συνειδησιακά θα μπορούσαν να αυτοαποκαλούνται "κομμουνιστές" και ταυτόχρονα να είναι μέλη του καπιταλιστικού "Κ"ΚΕ.
Ενός κόμματος που μέχρι πρόσφατα στις τάξεις του φιλοξενούσε τον φασίστα-εθνικιστή Ζουράρι, ενώ αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο στέλεχος μεταξύ των "κ"νιτόπουλων και υποψήφια διάδοχος της αμερικανοθρεμμένης παπαρήγα είναι η πιο γνήσια εκφραστής του χριστιανικού εθνικισμού η Λιάνα Κανέλλη.
Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους τα πρόβατα της "κ"νε Λενιν ή Μαρξ, γιατί είναι ξεκάθαρο πως μόνο εξωτερικοί λόγοι (π.χ να βγάζεις λεφτά από το πιο πλούσιο κόμμα-πτώμα σήμερα το "Κ"ΚΕ (παλιότερα ήταν να βρίσκεις και γυναίκα)) δικαιολογούν την στήριξη σε αυτό το κόμα που ουδεμία σχέση έχει με τον Λενινισμό.
Και αυτό γιατί κάποιος που έχει μελετήσει επισταμένα Λενιν (είτε αναρχικός πόσο μάλλον μαρξιστής) μπορεί εύκολα να δει οτι τα κόκκαλα του μακαρίτη θα τρίζουν σήμερα βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο "Κ"ΚΕ.
Ο Λενιν λοιπόν φυσικά και ήταν υπερ του να εισέρχονται στο κομμα του "άνθρωποι" που ήταν θρησκευόμενοι. Από την άλλη όμως είναι ξεκάθαρο από τα γραπτά του ότι σε καμιά περίπτωση αυτά τα μέλη δεν πρέπει να πέρνουν ηγετική θέση στο "κόμμα της εργατικής τάξης" και πολύ περισσότερο να επιρεάζουν τη στρατηγική του. Το αντίθετο μάλιστα.
Ο μακαρίτης συμβούλευε του "κομμουνιστές" όλων των "κ"κ μέσα από την πάλη τους και τη δράση τους να οδηγούν τους εργάτες τους πλανεμένους-αποβλακωμένους από ιδεοληψίες, στον δρόμο της πάλης για τα δικαιώματα της "εργατικής τάξης" χρησιμοποιώντας σαν μέσο το διαλεκτικό-ιστορικό υλισμό, και κανοντάς τους να στρέφονται εναντίων του θρησκευτικού-ιδεαλιστικού βόθρου της εποχής.
Ο μακαρίτης τόνιζε διαρκώς ότι οι αποβλακωμένοι απο τους παπάδες εργάτες, είναι ευσπρόδεκτοι στο κόμμα με την προυπόθεση ότι τις πεποιθήσεις τους δεν θα τις προπαγάνδιζαν-χρησιμοποιούσαν και μέσα στο κόμμα.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα και βλέπουμε πλεον την πιο αντιδραστική φυσιογνωμία των τελευταίων χρόνων, την γλύφτρα των κυβερνήσεων του πασόκ και της νδ, να είναι βουλευτής στο καπιταλιστικό-αστικό "Κ"ΚΕ.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε από το απίστευτο θέαμα, οι ψηφοφόροι του "Κ"ΚΕ που ψόφησαν στις τελευταίες εκλογές να έχουν βγάλει δημοφιλέστερο πρόσωπο στο "Κ"ΚΕ την κανέλλη.
Το πόσο δε τραγελαφική είναι η κατάσταση στο αστικό-καπιταλιστικό "Κ"ΚΕ και το πόσο πλέον η γραμμή-κανέλλη είναι πλέον γραμμή και του κόμματος, φαίνεται από το γεγονός ότι και η αρχηγός του, η καλοθρεμμένη παπαρήγα, εθεάθη να συμμετέχει γεμάτη κατάνυξη στην περιφορά του επιταφίου το πάσχα ενώ αντί να πετάξει με της κλωτσιές από τα πολυτελή γραφεία του κόμματος τον ναζιστή-ρασοφόρο παρασκευαίδη, κάθισαν και τα είπαν μαζί για περίπου μία ώρα. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τα μούτρα του Λενιν βλέποντας αυτές τις απείρου κάλλους σκηνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: