Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τον τελευταίο καιρό δεν έχω καμιά έμπνευση ,να γράψω κάτι που θα ήθελα να είναι σημαντικό και να εκφράζει το αλαλούμ όμως που συμβαίνει στην καθημερινότητα μάλλον δεν είναι και πολύ δύσκολο, σε γενικές γραμμές , διότι ένας απλός κοινός νους εύκολα έχει αντίληψη και διακρίνει την υποκρισία , την ανυπαρξία πολιτισμού σε μεγάλη έκταση του πληθυσμού , δυστυχώς , την σχεδόν απόλυτη απαξία των πολιτικών και της πολιτικής που εκφράζουν , την απουσία εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα και φυσικά δεν γίνεται λόγος για έρευνες , την νοοτροπία της αρπαχτής σε πολύ μεγάλη μερίδα των εχόντων και του εύκολου πλουτισμού , που έχει γίνει σε κάποιους ανθρώπους "φιλοσοφία" ! Οι ευκαιρίες για τους πολλούς όλο και λιγοστεύουν και αυτοί που ήταν τυχεροί να γεννηθούν μεγαλοαστοί παραμένουν , γιατί είναι κληρονομιά . Οι άλλοι θα κάνουν την δεκαπλάσια προσπάθεια αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα καταλήξουν σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για την ζωή τους , κάνοντάς την καλύτερη , αποκτώντας αγαθά υλικά και πνευματικά .
Κοιτάζοντας λοιπόν γύρω μας βλέπουμε προβλήματα που άλλα είναι δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους, από αυτά που χειριζόμαστε αποτελεσματικά .
Το αδιέξοδο όμως της χώρας σε ζητήματα προόδου , πολιτισμού λόγω του συντηρητισμού μεγάλης μερίδας των πολιτών αποτελεί μέρος του προβλήματος που πρέπει να το δούμε , επιτέλους !
Ίσως δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η δική μου άποψη . Σημασία όμως έχει που μπορώ , την άποψη αυτή όποια κι αν είναι , να την εκφράζω ελεύθερα , χωρίς κανένα δισταγμό . . . Και πιστεύω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα έχει ρίζες βαθιές , χρειαζόμαστε όλοι μας γενική επισκευή, αναθεωρώντας και διδάσκοντας την νέα γενιά πόσο σκατάδες Ρωμιοί , και όχι Έλληνες , δυστυχώς , είμαστε !!! Ο Ελληναράς δηλαδή ,είναι αυτό ακριβώς. Είναι ο Αρχισκατάς Λαϊκούρας και η Κατίγκο η σηντηρητικούρα . Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εκφράσω πιο ευγενικά . Δεν γίνεται ! Έτσι άλλωστε δίνω και περισσότερο χρώμα !

Βέβαια το τι σημαίνει Ρωμιός και τι Έλληνας θα χρειάζονταν τόμοι να το αναλύσουμε πλήρως , δίνοντας όλες τις πληροφορίες περί αυτών των δύο διαφορετικών τελικά εννοιών . Και το πρόβλημα με την φάρα μας είναι ότι κάποτε είμαστε Έλληνες . Τώρα Ρωμιοί ! Θα μπορέσουμε ποτέ να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάρα ; Τότε Ναι ! Πράγματι το έθνος των Ελλήνων θα μεγαλουργήσει , όλοι αυτοί που το παίζουν τώρα δυνατοί θα ζητιανεύουν προστασία  και  βοήθεια απ' τους Έλληνες . Και όλοι θα λένε ότι θέλουν να είναι "Έλληνες πολίτες του κόσμου" . Έλληνες όχι Ρωμιοί χριστιανοί ! 








Δεν υπάρχουν σχόλια: